Αυστηρά είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, για την προστασία της δημόσιας υγείας, στις 5 & 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα 813 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα. Αφορούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αλλά και τους ψηφοφόρους.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι εν ολίγοις θα είναι συνεχώς εντός του εκλογικού τμήματος, θα πρέπει -υποχρεωτικά- να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Υποχρεωτική θα είναι επίσης η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των ανωτέρω θα γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής προς τα μέλη, ενώ και εκείνα με την σειρά τους θα ελέγξουν τα έγγραφα του Προέδρου.

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους, θα εισέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικό. Επίσης, θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr