Στις σελίδες των εκλογικών καταλόγων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα κριθεί η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, καθώς η πρόβλεψη του καταστατικού για δυνατότητα ψήφου στο δεύτερο γύρο σε όσα από τα παλιά, εγγεγραμμένα μέλη δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο, ανέβασε κατακόρυφα χθες το εσωκομματικό θερμόμετρο.

Δεξαμενή 40.000 ψήφων

Την ύπαρξη της δεξαμενής των παλιών μελών υπενθύμισε πρώτος χθες ο Πάνος Σκουρλέτης -και ως πρώην Γραμματέας του κόμματος- λέγοντας πως «θα σας βάλω και μία παράμετρο η οποία δεν έχει αναφερθεί. Περίπου 40.000 μέλη, ήδη εγγεγραμμένα, δεν προσήλθαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Από αυτούς που είχαν γραφτεί στο κόμμα μέχρι και πριν από ένα μήνα. Αυτό, καταρχάς, είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα», όπως εξήγησε ο ίδιος. «Αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει φύγει. Μπορεί να έχει ψηφίσει άλλα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές. Μπορεί να είναι απογοητευμένος. Κάποιοι μπορεί να είχαν κώλυμα. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Η ανακίνηση του ζητήματος των παλιών μελών, όπως μετέδωσε το protothema.gr, δεν αποκλείεται να βαρύνει καταλυτικά στους τελικούς συσχετισμούς, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί επίσημα χθες το απόγευμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) υπό τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννη Δρόσο, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση. Με βάση αυτή, όσα από τα παλιά μέλη επιθυμούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα, αποστέλλοντας σχετικό e-mail με τα στοιχεία τους, προκειμένου αυτά να επικαιροποιηθούν έγκαιρα και πάντως πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr