Μετά τη «μέγγενη» του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ που «τραυμάτισε» πολιτικά την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητούσε οδούς φυγής προς τα εμπρός. Η αρχή έγινε με την απόφαση να προκριθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αντί των προτεινόμενων Προανακριτικών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να «ανοίξει» το πεδίο της έρευνας. Άλλωστε, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, η χθεσινή παραίτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Αντωνόπουλου είναι ενδεικτική ότι η υπόθεση δεν είναι στενά κομματικά περιορισμένη. Η συνέχεια όμως έχει να κάνει με την επιστροφή στο πεδίο των παρεμβάσεων με απτό αποτέλεσμα.
Τούτων δοθέντων, από το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα «μπαράζ» θετικών ειδήσεων. Η αρχή έγινε με τη χωροθέτηση των δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, με την έκταση των 27.500 τετραγωνικών μέτρων που θα τεθεί σε καθεστώς προστασίας να είναι μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν. Κατά ενδιαφέροντα τρόπο, αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υπήρξαν, ενώ η στάση της Τουρκίας που έκανε λόγο για ελληνικές μονομερείς ενέργειες και προανήγγειλε αντίστοιχες αποφάσεις το επόμενο διάστημα εξελήφθη από το Μέγαρο Μαξίμου ως αντίδραση στην ελληνική δράση. Άλλωστε, η υπόθεση των θαλασσίων πάρκων εξ αρχής είχε και μια κρίσιμη γεωπολιτική διάσταση, πέραν του σκέλους της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η κρισιμότερη παρέμβαση όμως είχε να κάνει με τον μηδενισμό των τραπεζικών προμηθειών για τις αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.