H ακτινογραφία της χθεσινής δευτερολογίας και της τριτολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, συνδυαστικά με το «καρφί» στον ΣΥΡΙΖΑ για εμφάνιση Κ.Ο. που παραπέμπει σε…Black Friday, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που έγραψε προ ημερών το protothema.gr: ο κ. Μητσοτάκης από εδώ και στο εξής θα αντιπαρατίθεται ευθέως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να μην θέλει να φουσκώσει τα πανιά του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, τα δεδομένα, όμως, είναι σαφή. Το κυβερνητικό επιτελείο αφήνει πλέον την όποια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Τύπου ή στον εκπρόσωπο της ΝΔ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ πολύ σπάνια απαντά στο επιθετικό κρεσέντο του κ. Κασσελάκη. Το ίδιο κάνει και ο κ. Μητσοτάκης στις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ και χθες οι απαντήσεις που επεφύλαξε στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ήταν εξαιρετικά φειδωλές.

Με τον κ. Ανδρουλάκη, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκε εφ’ όλης της ύλης: για τη διαχείριση της φυσικής καταστροφής στη Θεσσαλία, για το σχέδιο ανάταξης των πληγεισών περιοχών, για το περιβάλλον, για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ακόμα και για το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως έλεγαν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, η κοινοβουλευτική σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη που κατεγράφη χθες ίσως έχει ιδιαίτερη αξία, ως η πρώτη κοινοβουλευτική σύγκρουση μιας νέας περιόδου που θα βρει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο οιωνεί αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να σπαράσσεται από εσωτερικά προβλήματα και τα ποσοστά του εξακολουθήσουν να πέφτουν χωρίς φρένο.

Υπό αυτό το πρίσμα, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων μοιάζει να αναβιώνει ο παλιός δικομματισμός που είχε μείνει κατά μέρος από την αρχή της περιόδου των Μνημονίων.

Περιοδείες εκτός Αθηνών

Πέραν του νέου διπόλου που διαμορφώνεται, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει το επόμενο διάστημα περισσότερες περιοδείες εκτός Μαξίμου, έχοντας ζητήσει από τους συνεργάτες του να κάνουν έναν προγραμματισμό με 2-3 επισκέψεις εκτός Αττικής σε μηνιαία βάση. Πριν από δύο Σαββατοκύριακα είχε βρεθεί στην Ανατολική Αττική, στις εγκαταστάσεις της Elpen και στη συνέχεια σε καφέ στην Κερατέα, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια θα κάνει στάση σε καφέ στα Καμμένα Βούρλα. Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου Μπράλος-Άμφισσα, ένα έργο κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνδέει τις περιοδείες του με σημαντικά έργα υποδομής ανά την Ελλάδα που είναι δηλωτικά της προόδου του κυβερνητικού έργου ή με σημαντικές επενδύσεις με τοπική πολλαπλασιαστική αξία. Πρόσφατα, σημειωτέον, βρέθηκε στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία που εγκαινίασε η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr