Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά καθώς μετά τις επώνυμες μαρτυρίες για μαύρες σακούλες με χαρτονομίσματα που έφευγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το κόμμα, ο γνωστός εργολάβος κατέθεσε νέο γραπτό μήνυμα με τους σχεδιασμούς για την μετοχική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel.

Αποστολέας του sms είναι ο κ. Νίκος Παππάς, δηλαδή ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα κανάλια και για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Όπως υποστηρίχθηκε, το μήνυμα εμφανίζει τον κ. Παππά να μοιράζει σε πέντε πρόσωπα, μετοχές της εταιρείας η οποία διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια έχοντας ως «μπροστινό» τον κ. Καλογρίτσα. Τα ποσοστά, σύμφωνα με το SMS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την πλευρά Καλογρίτσα, κατανέμονταν ως εξής: Ιβάν 35, Καλογρ. 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4, με τον μέτοχο Α2 να είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου, όπως αναφέρθηκε στη δίκη.

Διευκρινίζονται τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου

Κουρής: Γιώργος Κουρής

Μάρης: Δημήτρης Μάρης

Στο μήνυμα ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στον Χρήστο Καλογρίτσα: «Α2 αυτός που θα δείς 12.30» και του ξεκαθαρίζει ότι «Α2 και Καλογρ. είναι αδιαίρετα» – ήτοι, ότι τα ποσοστά τους είναι αδιαίρετα, επομένως εξασφάλιζαν την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών στο υπό σύσταση «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Πλήθος sms: Νίκο μου, καμάρι και λεβέντη μου!

Να σημειωθεί πως ο «κόκκινος εργολάβος» είχε υποστηρίξει πως θα επανέλθει με νέες αποκαλύψεις εάν ο κ. Παππάς καταθέσει μήνυση – κάτι το οποίο έπραξε – κατά του ίδιου ή της γραμματέως του.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καλογρίτσας αποκαλύπτει γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππα την περίοδο που ο δεύτερος ήταν αρμόδιος υπουργός για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξέτασε την συγκεκριμένη υπόθεση, ο εργολάβος προσκόμισε sms όπου εμφανίζεται να αποκαλεί τον κ. Παππά «Νίκο μου! Καμάρι μου! και λεβέντη μου!» και να κανονίζει με τον τότε υπουργό τις λεπτομέρειες για την εξεύρεση των χρημάτων που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση για την συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr