Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές – Πάνω από 180.000 πολίτες έχουν ψηφίσει (upd)

  • newsroom


Η ροή στις κάλπες υπολογίζεται ότι είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2017 – Παράταση της ψηφοφορίας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρεου λόγω της αυξημένης συμμετοχής

Με μεγάλη συμμετοχή  διεξάγονται από το πρωί οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ, καθώς τουλάχιστον 180.000 πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση στη διαδικασία (κανονικά οι κάλπες κλείνουν στις 19:00), καθώς από τις 11:00 και μετά ο ρυθμός των πολιτών που προσέρχονται στις κάλπες είναι 500 ψηφοφόροι το λεπτό.

Ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ και η πλευρά Λοβέρδου δηλώνει σύμφωνη.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 πολίτες, ενώ στις εκλογές του 2017 την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 109.000 πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, μέχρι στιγμής η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά. Μικρά προβλήματα προέκυψαν νωρίτερα στα εκλογικά τμήματα του Ψυχικού και του Ζωγράφου, καθώς είχε πέσει για λίγο το σύστημα.

Διαβάστε ακόμη

Σούπερ γιοτ: Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη

Απίστευτο: Πόσα χρήματα έχασαν σε μια ημέρα Μασκ, Μπέζος και Ζάκερμπεργκ

Οι 20 μήνες της πανδημίας στην Ελλάδα σε ένα infographic