Εβδομάδα οριστικής διευθέτησης στο μέτωπο των ψηφοδελτίων θα είναι αυτή που διανύουμε, καθώς τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα καταθέσουν στον Άρειο Πάγο τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών τους. Με τα περισσότερα κόμματα να μην έχουν κενά στις εκλογικές τους λίστες, η βασική εκκρεμότητα παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και έχει κοινοποιήσει τις επιλογές του σε έναν πολύ κλειστό κύκλο λίγων συνεργατών του που γνωρίζουν τις προθέσεις του. Στόχος του ιδίου είναι να υπάρχει μια ισορροπία στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου, με ισορροπία ανδρών και γυναικών στις πρώτες 6 θέσεις του Επικρατείας που είναι δυνάμει εκλόγιμες, καθώς στις φετινές εκλογές εκλέγονται 15 βουλευτές Επικρατείας, λόγω της ενσωμάτωσης και των εκπροσώπων των αποδήμων.

Με τα ως τώρα δεδομένα, η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της μάλλον το πρωί της Παρασκευής. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται σίγουρα δύο υπουργοί, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης είναι άκρως πιθανό να είναι μια από τις τρεις υποψηφιότητες από τον απόδημο ελληνισμό και μάλιστα αυτή που θα πρέπει να βρίσκεται και στην πρώτη τριάδα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το ψηφοδέλτιο θα έχει πολύ πιο ισχυρό το γυναικείο στοιχείο, υπό αυτό το πρίσμα ακούγεται έντονα για εκλόγιμη θέση του όνομα της γενικής γραμματέως Πρωτοβάθμιας Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη που θα συμβολίζει και το «άνοιγμα» στον χώρο της υγείας.

Δύο ονόματα που επίσης ακούστηκαν είναι αυτό της γιατρού Ματίνας Παγώνη που είναι και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου. Κατά πληροφορίες, καμία εκ των δύο δεν θα περιλαμβάνεται στην τελική σύνθεση. Ερώτημα αποτελεί και τι θα γίνει με τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος μάλλον θα δύσκολα θα είναι εν τέλει υποψήφιος, αν και θα είναι σε επιτελική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr