Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανακοινώσεις για την ενέργεια το Σάββατο – Θα γίνει προσπάθεια να απορροφήσουμε τις αυξήσεις

  • newsroom


Τι είπε για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής - Νέα αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος €48 για τον Δεκέμβριο

Στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως πρέπει να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού με την τρίτη δόση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός. λόγω της εξέλιξης με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών για τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά και ειδικά μέτρα για τους αγρότες.

Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «υπάρχει έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και θα ζητήσουμε να εξεταστούν όλες οι επιλογές ώστε να γίνουν παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να προνοεί ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και θα λάβει ειδική πρόνοια για τους αγρότες», επισήμανε και πρόσθεσε ότι περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Σκρέκας: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες το α’ τρίμηνο του 2022

Σε πανικό ο Ερντογάν – Αυξάνει τον κατώτατο μισθό εν μέσω κατρακύλας της λίρας

Attica Bank: Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστά των μετόχων μετά την ΑΜΚ – Η δέσμευση του e-ΕΦΚΑ