Σήμερα τιμούμε το θάρρος και την αφοσίωση όλων εκείνων που αγρυπνούν μέρα και νύχτα για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Τους φρουρούς των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας. Τους προστάτες των ελευθεριών και των δημοκρατικών αξιών μας. Αλλά και τους ακούραστους συμπαραστάτες της ελληνικής κοινωνίας». Αυτά έγραψε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται, λοιπόν, αφορμή για να εκφράσουμε και φέτος την ευγνωμοσύνη μας προς όσες και όσους υπηρετούν, φορώντας υπερήφανα το εθνόσημο. Στους βετεράνους των τριών κλάδων. Οπως και στις οικογένειες που τους στηρίζουν με δύναμη και υπομονή, ώστε να εκτελούν τα υψηλά τους καθήκοντα.

Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ. Με σύγχρονα όπλα και άρτια επιχειρησιακά σχέδια. Πάνω από όλα, όμως, με την έμπρακτη φροντίδα της Πολιτείας προκειμένου η καθημερινότητα των ενστόλων στελεχών της χώρας να βελτιώνεται διαρκώς.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις ενσαρκώνουν την ενότητα, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική της σημερινής Ελλάδας. Γι’ αυτό και αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Γαλατσάνος (Diffraqtion): Ο Έλληνας founder που σάρωσε στο Slush 100 και σηκώνει εκατομμύρια από ΗΠΑ και Ευρώπη (tweets)

Αλέξανδρος Μπένος: Πού «πατά» το νέο αναβαθμισμένο guidance της Cenergy (pics)

Τι προβλέπουν οι αναλυτές μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα της Nvidia

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα