Πολιτική

Μητσοτάκης: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό – «Ναι» σε διπλές κάλπες και αυτοδυναμία

  • newsroom


Απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που «μας χωρίζει άβυσσος» αλλά και με το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη που, όπως είπε, «ανήκει στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία» - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον γιο του

Διπλό «όχι» τόσο στις πρόωρες κάλπες όσο και στο ενδεχόμενο ενός εκλογικού ανασχηματισμού, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑNT1, μέσω της οποίας ανακοίνωσε δεύτερη σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου καθώς και καινούργιο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

«Έχω δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία διότι αυτό θεωρώ ότι είναι θεσμικά σωστό και επιβεβλημένο. Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω την άποψή μου», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι είχε και στο παρελθόν «πολλά παράθυρα» για να προκηρύξει εκλογές, ειδικά τον περυσινό Μάιο και Ιούνιο που η δημοτικότητα της κυβέρνησης ήταν υψηλότερη καθώς τα πράγματα σε σχέση με την πανδημία είχαν ηρεμήσει.

«Είναι απολύτως θεμιτό ο κάθε πρωθυπουργός να θέλει να επανεκλεγεί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι τα πράγματα δεν θα πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα και, αντιθέτως, «η κατάσταση στη χώρα το 2023 θα είναι καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα». Δήλωσε ειδικότερα «απολύτως πεπεισμένος ότι η οικονομία θα ανακάμψει και, Θεού θέλοντος, θα έχουμε τελειώσει νωρίτερα με το θέμα της πανδημίας», υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να σας πω ότι θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία».

Στο ερώτημα αν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό απάντησε ότι δεν ταιριάζει στη λογική του η έννοια του εκλογικού ανασχηματισμού για να υπουργοποιηθούν βουλευτές από περιφέρειες που επιδιώκει το κυβερνών κόμμα να βελτιώσει την εκλογική του επίδοση. «Οι αλλαγές τις οποίες έχω κάνει στο κυβερνητικό σχήμα ήταν λίγες, γιατί πίστευα πάντα ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια. Και το μόνο κριτήριο ήταν η αποτελεσματικότητα των υπουργών και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο το οποίο τους ανέθεσα», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr