Ανεστάλησαν οι κομματικές ιδιότητες του «Φραπέ» και του «Χασάπη» από τη Νέα Δημοκρατία μιας και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι το κόμμα επέβαλε κυρώσεις αμέσως μετά την εμφάνιση της δικογραφίας.
Ψυχρολουσία στο ΠΑΣΟΚ για τον «πράσινο φραπέ»
Την ίδια ώρα, αναταραχή και ανησυχία επικρατεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά από την κίνηση του στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης να παραιτηθεί και να επιστρέψει χρήματα επιδότησης που είχε λάβει το 2020.
Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος παρέδωσε και την κομματική του ταυτότητα υποστηρίζοντας με σχετική δήλωσή του ότι το κάνει για «λόγους ευθιξίας» κι ότι η απέλπιδα απόπειρα πολιτικού «συμψηφισμού» θα πέσει στο κενό. Ωστόσο αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός της Κρήτης, που ουδεμία σχέση έχουν με «γαλάζιους» ή «πράσινους φραπέδες» θεωρούν ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για το πως κινήθηκαν άλλοι «σύντροφοί» τους τα προηγούμενα χρόνια και διαμηνύουν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι πρέπει να απαντήσει με έγκαιρες διαγραφές για εκείνους των οποίων το όνομα συνδέεται με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα ίδια στελέχη τονίζουν στους συνομιλητές τους ότι δεν αρκεί η πρόσφατη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ αλλά χρειάζονται ταχύτατες αντιδράσεις και «μέτρα» τα οποία πρέπει …χθες να συζητηθούν αναλυτικά στα όργανα του κόμματος. Στο Ηράκλειο Κρήτης άλλωστε κυκλοφορούν διάφορα σενάρια που προβληματίζουν το πράσινο στρατόπεδο και παραπέμπουν στην εμπλοκή και άλλων στελεχών.
Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη θέτουν ερωτήματα αναμένοντας σαφείς απαντήσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη. «Υπάρχουν άραγε και άλλες περιπτώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μένει να αποκαλυφθούν;» ρώτησε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν βέβαιος ότι κανένα στέλεχος της παράταξής του δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ» κι ότι μάλιστα είχε δηλώσει ότι «δεν πιστεύει ότι υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που να εμπλέκεται». Η κυρία Σδούκου έκανε αναφορά στο ότι ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Λάμπρος Αντωνόπουλος οδηγήθηκε σε παραίτηση για λόγους «ευθιξίας» και ως «θιγόμενος» επέστρεψε τα 15.668€ που είχε λάβει ως επιδότηση και επέμεινε ότι η υπόθεση των αγροτικών επιδοτήσεων πρέπει να διερευνηθεί, «από καταβολής ΟΠΕΚΕΠΕ, συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξή μας, χωρίς συμψηφισμό, καθώς αυτή η «πληγή» έχει στοιχίσει στη χώρα 2,7 δισ. ευρώ σε πρόστιμα». Η ΝΔ χρεώνει στο ΠΑΣΟΚ ότι «επιμένει σε μια αποσπασματική προσέγγιση που αποδεικνύεται βαθιά υποκριτική, καθώς αποβλέπει σε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη» και υπογραμμίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει «θα τα ερευνήσει όλα».
Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει μονόδρομο την παραίτηση του κ. Αντωνόπουλου και δια του εκπροσώπου Τύπου, Κώστα Τσουκαλά επιχειρεί να κρατήσει στραμμένους τους προβολείς στη Νέα Δημοκρατία με τον ισχυρισμό ότι: «Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση που είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και τα σκάνδαλα επιβεβαιώνει ότι δεν θα διστάσει να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαιοσύνη και κάθε θεσμική διαδικασία, για να καλύψει τους υπουργούς της».
Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε αλαζονικά αμετροεπή τη ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ότι δεν θα ελεγχθούν ο Μ. Βορίδης και ο Λ. Αυγενάκης και … τελεία» και ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία περιλαμβάνει στη δικογραφία πολυσέλιδο έγγραφο με σαφή αναφορά σε ενδείξεις για τέλεση κακουργημάτων από τους δύο υπουργούς, οι οποίες απαιτούν την άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης βέβαια με δήλωσή του για το θέμα αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για συμψηφισμό επισήμανε ότι «είναι άλλο το επίπεδο των ποινικά διερευνόμενων, άλλο το επίπεδο των πολιτικών ευθυνών- είναι άλλο η φερόμενη εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη δικογραφία και είναι άλλο οι παρανόμως επωφελούμενοι, αλλά μείς όμως θέλουμε κάθαρση, όποιους και αν αφορά, από όπου και αν προέρχονται».
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.