Ένα αρκετά γενναιόδωρο teaser του προγράμματος της ΝΔ που θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στον «Ελληνικό Κόσμο» έκανε χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, καθώς εκ νέου έδειξε την πρόθεσή του να ξεδιπλώσει μια ατζέντα αύξησης μισθών και μείωσης φόρων στον δρόμο προς τις κάλπες. Παράλληλα, οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα αφορούν ακόμα τις παρεμβάσεις στο κράτος, το νέο ΕΣΥ και την περαιτέρω ψηφιοποίηση της σχέσης πολίτη-κράτους.

 
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε περιεχόμενο στη δέσμευσή του για αύξηση των μισθών κατά 25% σε ορίζοντα τετραετίας, λέγοντας ότι στόχος είναι ο κατώτατος μισθός από τα σημερινά 780 ευρώ να διαμορφωθεί στα 950 το 2027. Παράλληλα, ισχύει και η δέσμευσή του για ένα νέο μισθολόγιο στο δημόσιο από 1/1/2024 με ειδική έμφαση όσους είναι στα κατώτερα κλιμάκια, αλλά και όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο παραγωγικότητας.

Η κεφαλαιώδης είδηση, όμως, ήταν η προαναγγελία για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Πρακτικά, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί από 9.000 που είναι σήμερα στα 10.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ. Το εν λόγω μέτρο έρχεται ως απάντηση στην πίεση που υπέστησαν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί τόσο λόγω της ακρίβειας όσο και λόγω της ονομαστικής μείωσης μισθών που είχαν ως αποτέλεσμα είτε την αύξηση της φορολογίας λόγω αλλαγής κλίμακας είτε την απώλεια επιδομάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr