Μήνας με προεκλογικό άρωμα θα είναι ο Μάρτιος για την κυβέρνηση, καθώς στο Μαξίμου και στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς θα συστηματοποιηθούν οι συσκέψεις και οι διεργασίες ενόψει των ευρωεκλογών. Μπροστά είναι, άλλωστε, και το συνέδριο της ΝΔ που θα αποτελέσει εφαλτήριο στην πορεία προς την ευρωκάλπη από τις 5 ως τις 7 Απριλίου, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να διοργανωθεί και ένα προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πυκνώνει τις εμφανίσεις του με κομματικό «άρωμα», ενώ προοδευτικά θέτει και τα διλήμματα των ευρωεκλογών, τα οποία συν τω χρόνω θα προσδιοριστούν κεντρικά. Σήμερα το απόγευμα, όπως είχε γράψει προ ημερών το protothema.gr, ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρών και θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ, της πρώτης μετά από 6 χρόνια, με φόντο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που προκαλεί σφοδρές αναταράξεις. Ήδη, για το εν λόγω ζήτημα, η κυβέρνηση έχει ανοίξει πυρ κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαμηνύει ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, κάνοντας λόγο για «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ». Βεβαίως, πρόκειται για μια «ταυτοτική» μεταρρύθμιση για τη ΝΔ, με δεδομένες και τις διαχρονικές της θέσεις για τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν μένει μόνο στα θέματα της Παιδείας, βάζοντας συνολικά απέναντι του ΠΑΣΟΚ και αγνοώντας επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, παρά τις πολλαπλές επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο πρόσωπό του. Επί παραδείγματι, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, μετά την παρουσίαση που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης για τις παρεμβάσεις που προτείνονται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. με πρωτοβουλίες της ΝΔ μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να υπογράμμισε ότι και το εν λόγω ζήτημα καταδεικνύει το ισχυρό δίλημμα που έχουν μπροστά τους οι πολίτες ενόψει ευρωεκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr