Πολιτική

Παπαθανάσης: Τι είπε για ενοίκια, επιδοτήσεις σε ΜμΕ και Επιστρεπτέα

  • newsroom


Στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, να μην κλείσει καμία επιχείρηση

«Η πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων όλη την αγορά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της παράτασης των προθεσμιών για τις επιταγές  έως τις 22 Φεβρουαρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, προκειμένου να μην κλείσει καμία επιχείρηση», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων με το 80% του ποσού του ενοικίου ως αφορολόγητη αποζημίωση, λέγοντας ότι σχεδόν δεν θα υποστούν απώλειες. «Είναι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας και θέλουμε να τους στηρίξουμε», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο υπουργός  διαβεβαίωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης.

Για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τόνισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα και επανέλαβε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Τέλος για τις μετακινήσεις και τις νέες βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους τόνισε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προμηθευτούν τα νέα έγγραφα που απαιτούνται.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες είναι οι γυναίκες CEOs πίσω από τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες IPO (pics)

Φον ντερ Λάιεν: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Ρέιτσελ Ρίτσαρντς: Επένδυσε στα ακίνητα και στα 27 της παίρνει σύνταξη – Βγάζει $15.000 το μήνα

Απόρρητο Απόρρητο