Πολιτική

Πέτσας: Δύο – τρεις ημέρες πριν το τέλος του 2020 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια (vid)

  • newsroom


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους «συμβολικούς εμβολιασμούς», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για διασπορά του ιού ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το φόβο διασποράς του ιού ενόψει των γιορτών μίλησε σε εκπομπή του MEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δύο – τρεις ημέρες πριν το τέλος του 2020 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια είπε ο κ Πέτσας, ενώ αναφέρθηκε σε «συμβολικούς εμβολιασμούς».

Μίλησε δε, για περιορισμένο αριθμό εμβολίων, σε πρώτη φάση και για προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τους περισσότερο ευπαθείς πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του για περιοχές, όπως η Κοζάνη, που όχι μόνο δεν μειώνεται το ιικό φορτίο, αλλά παρουσιάζεται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τόνισε, δε, ότι αν χρειαστεί να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε λήγει το lockdown, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Τι είπε ο κ.Πέτσας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

«Τα εμβόλια θα έρθουν πριν το τέλος του 2020 και ίσως, δύο-τρεις ημέρες πριν το 2021, να έχουμε τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και ομάδες που είναι πιο ευπαθείς.

Είμαι ανήσυχος, να μην χαλαρώσουμε στις γιορτές. Επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κοζάνη, που έχουν άνοδο στις εισαγωγές και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, που αν χρειαστεί ίσως πάρουμε και άλλα μέτρα. Στις γιορτές να μείνουμε με τις οικογένειές μας και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Για τις εκκλησίες, καλύτεροι να μιλήσουν είναι οι ειδικοί. Έκριναν με αυτά τα νούμερα και με προσοχή να περάσουμε τις Γιορτές.

Η στάση του Ερντογάν από προχθές δείχνει ότι λαμβάνει σοβαρά τη συνδυασμένη πίεση. Πιο αποφασιστική από τις ΗΠΑ, αλλά προς μία σωστή κατεύθυνση, όχι όσο αποφασιστικά θα θέλαμε, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση της ΕΕ».

Διαβάστε περισσότερα:

Νόμος Κατσέλη: 330 αιτήσεις σε 16 ημέρες – Στον «αέρα» από εβδομάδα η νέα πλατφόρμα

Καϋμενάκης – Μπάκος: Τι «ψάχνουν» στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δύο «πετρελαιάδες» του Αστέρα Τρίπολης

COSMOTE: Nέα επένδυση σε φάσμα για ανάπτυξη υπηρεσιών 5G