Το νέο πλαίσιο επιλογής Διοικήσεων κρίσιμων φορέων του Δημόσιου μεταξύ των οποίων των περίπου 120 νοσοκομείων και των 7 υγειονομικών περιφερειών της χώρας παρουσίασε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέεως.

Το νομοσχέδιο «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους» αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή εως το τέλος Οκτωβρίου και να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ώστε ο νέος μηχανισμός επιλογής διοικητών και προέδρων να «τρέξει» από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως το νέο σύστημα προωθεί την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα και την ταχύτητα ενώ στοχεύει στην επιλογή του κατάλληλου προσώπου για την κατάλληλη θέση.

Η επιλογή των περίπου 600 νέων διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και προέδρων θα γίνεται με βάση την συνάφεια των ακαδημαϊκών τους προσόντων, την επαγγελματική τους εμπειρία αλλά και μετά από τεστ δεξιοτήτων. Όπως ήδη έχει γράψει το protothema.gr, οι νέοι διοικητές και πρόεδροι φορέων θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση σύμφωνα με συγκεκριμένο πλάνο στοχοθεσιας και αναλόγως θα επιβραβεύονται με μπόνους ή θα υφίστανται πέναλτι ακόμα και παύση από τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr