Οι κάλπες στην Ελλάδα αναμένεται να δώσουν δεύτερη θητεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει το Reuters.  Όπως αναφέρει οι εκλογές της Κυριακής διεξάγονται στη σκιά του ναυαγίου στην Πύλο.

Το άρθρο αναφέρει ότι το ναυάγιο έβαλε στο περιθώριο άλλα ζητήματα ενόψει των εκλογών συμπεριλαμβανομένων της κρίσης κόστους ζωής και του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος τον Φεβρουάριο που αποκάλυψε τις ελλείψεις στο σύστημα δημόσιων μεταφορών. “Ο Μητσοτάκης, η διοίκηση του οποίου έχει λάβει σκληρή στάση για τη μετανάστευση, είπε ότι οι “άθλιοι διακινητές” ευθύνονται για την καταστροφή και επαίνεσε το λιμενικό για τη διάσωση ανθρώπων.

Ο Τσίπρας έχει αμφισβητήσει γιατί το λιμενικό δεν επενέβη νωρίτερα. Υπό την προηγούμενη διοίκηση του Σύριζα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά καθώς προσπάθησαν να έρθουν στην Ευρώπη το 2015 και το 2016″.

“Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυρ. Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές στις 21 Μαΐου με διαφορά 20 μονάδων από τον  ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε την Ελλάδα από το 2015 έως το 2019.

Ωστόσο, δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται για να κυβερνήσει χωρίς να σχηματίσει συνασπισμό, προκαλώντας τη δεύτερη ψηφοφορία με διαφορετικούς κανόνες που διευκολύνουν το νικητήριο κόμμα να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό άνω του 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί περίπου το 20%”.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Οι Έλληνες ψηφίζουν με την ελπίδα μιας σταθερής κυβέρνησης

Τράπεζες: Από τα capital controls του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στο ολικό comeback το 2023

Θανάσης Ρουσσάκης (Roussakis Companies): Από το μαγαζί με προπάνιο στο Μοναστηράκι, προμηθευτής ναυτιλιακών εταιρειών σε όλο τον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ