Αποφάσεις για την παραμονή ή την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να λάβουν σήμερα τα μέλη της τάσης «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς ξεκινά στις 11 το πρωί η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της.

Μετά από μια πυκνή σε εξελίξεις εβδομάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη πίεση, μηνύματα και ραντεβού, όπως αυτό του Νάσου Ηλιόπουλου με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, τα στελέχη της τάσης καλούνται να αποκρυσταλλώσουν τη στάση τους. Ταυτόχρονα, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διαδοχικά ανοίγματα προς τα μέλη της τάσης, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα.

Όπως είπε, «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr