Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνται οι τέσσερις συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του αμερικανικού κολοσσού Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και της Πελοποννήσου.
Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου, κατά την συζήτηση που προηγήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα κάνει άλμα και από ενεργειακός κόμβος βάζει τα θεμέλια με τις συμφωνίες της Chevron και της Exon για παραγωγή φυσικού αερίου… Η χώρα μας μετατράπηκε σε κεντρική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και πλέον επιδιώκουμε να γίνουμε παραγωγός φυσικού αερίου».
Παράλληλα, ο Υπουργός σημείωσε ότι οι συμβάσεις ακυρώνουν στο πεδίο της παράνομες αξιώσεις της Λιβύης απαντώντας στην κριτική που έχει αναπτυχθεί από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και από κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με την προσθήκη ρήτρας στην σύμβαση μίσθωσης οικοπέδου νοτίων της Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.