Πολλές φορές, μια ανακοίνωση λέει λίγα, χωρίς να λέει τι ακριβώς διημείφθη πίσω από κλειστές πόρτες. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών επί μιάμιση ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: κάλυπτε όλο το φάσμα της θεματολογίας που τέθηκε επί τάπητος, χωρίς να λέει ουσιωδώς τίποτα για όσα συζητήθηκαν. Η κουβέντα, πάντως, ήταν αρκετά ευρεία, σχεδόν εφ’ όλης της ύλης. «Συζήτηση μεταξύ φίλων», όπως το έθετε πηγή με άμεση γνώση της κουβέντας.

Το μενού, άλλωστε, που επιμελήθηκε το εστιατόριο Cookoovaya για το εν λόγω δείπνο ήταν ελαφρύ: μια σαλάτα με ντρέσινγκ πορτοκαλιού και φαγκρί με λαχανικά, συνοδευμένα με δροσερή ελληνική μαλαγουζιά σερβιρίστηκαν στους συνδαιτημόνες του Μαξίμου. Με άλλα λόγια, ευνοούσε μια ανοιχτή κουβέντα.

Tο άνοιγμα Τσαβούσογλου και η επόμενη μέρα

Το κρίσιμο ερώτημα ήταν, εάν ερχόμενος από την Τουρκία ο κ. Μπλίνκεν θα κόμιζε κάποιο μήνυμα από μέρους της γείτονος ή κάποια παραίνεση από μέρους της Ουάσιγκτον, μετά το νέο momentum στα ελληνοτουρκικά εξ αφορμής των σεισμών. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Μπλίνκεν συμφώνησαν στη σημασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr