Πολιτική

Τσίπρας: Καταστρέψατε την εμπιστοσύνη των πολιτών – Να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό

  • newsroom


«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν οι πολίτες, όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι έναν χορό αντιφάσεων και ανικανότητας;» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

«Διακρίνω μεγάλη δυσανεξία από τα έδρανα της πλειοψηφίας. Μια δυσανεξία στην κριτική» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της πανδημίας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει να εμβολιάζεται ο ενεργός πληθυσμός, οι εργαζόμενοι σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στον τουρισμό. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις παλινωδίες της κατέστρεψε αυτό που έχτισε στο πρώτο κύμα: την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ομιλία στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία

Δείτε live

«Σε μια συνθήκη όπως αυτή, δεν μπορεί ο διάλογος να έχει χαρακτηριστικά στείρας αντιπαράθεσης. Πολλές φορές συζητήσαμε για την πανδημία. Τα κόμματα αντιπολίτευσης έχουν επιδείξει ενσυναίσθηση της κρίσιμης συγκυρίας. Και τώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων δύο κατευθύνσεις» είπε και εξήγησε: «Η πρώτη για το πώς θα απαλλαγεί η χώρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Να δούμε ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε, για ν’ αφήσουμε τα δύσκολα χρόνια και να δώσουμε μια νέα ελπίδα στον κόσμο της οικονομίας, της δημιουργίας και στους νέους ανθρώπους» σημείωσε.

«Οφείλουμε να συζητήσουμε, αλλά με σεβασμό στην αλήθεια, στους ανθρώπους, στους πάνω από 8.000 νεκρούς και όσους δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σεβασμό στους χιλιάδες συμπολίτες που βλέπουν τον μισθό τους να εξαντλείται. Εχω την αίσθηση ότι ήρθατε εδώ, κύριε Μητσοτάκη, να μας παρουσιάσετε το δικό σας success story. Θυμάστε τι μας έλεγε ο κ. Σαμαράς, όταν βούλιαζε η κοινωνία και η οικονομία. Τα ίδια κάνετε και εσείς» υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κύμα κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Τουρκίας – Ποια γνωστή αλυσίδα βγάζει και ομόλογο

Eλλάκτωρ: Νέα γενική συνέλευση στις 22/4 – Εμπλοκή με τα δικαιώματα ψήφου (upd)

Επιστρεπτέα 7: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι 19 Απριλίου

 

Απόρρητο Απόρρητο