Ο Βρετανός ηθοποιός, γνωστός για την εξαιρετική απόδοση πολύπλοκων και συχνά σκοτεινών χαρακτήρων, όπως ο καθηγητής Severus Snape στο “Χάρι Πότερ”, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.
Δείτε παρακάτω μερικούς από τους ρόλους που τον σημάδεψαν και τις σημαντικές διακρίσεις που κέρδισε
Ο κ Rickman σε μια φιλανθρωπική βραδιά οργανωμένη από την συγγραφέα JK Ρόουλινγκ στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2013.

Ο ηθοποιός ήταν καλός στο να είναι «ο κακός», παίζοντας συχνά τέτοιους ρόλους όπως ο Hans Gruber, ένας Γερμανός τρομοκράτης στην ταινία του 1988 “Die Hard”.

Στην ταινία του Ηνωμένου Βασιλείου “Truly, Madly, Deeply”, ο κ Rickman εμφανίζεται ως ένα φάντασμα ενός πρώην εραστή. Η ταινία συνδύαζε τα βαθύτερα θέματα με τη μουσική και κυκλοφόρησε το 1991 στις ΗΠΑ.

Το 1995, ο κ Rickman εμφανίστηκε στην ταινία “Λογική και Ευαισθησία”, ένα δράμα εποχής με βάση το μυθιστόρημα της Jane Austen. Έπαιξε τον συνταγματάρχη Col. Brandon, τον παλαιότερο πιστό θαυμαστή της Kate Winslet’s Marianne Dashwood.

Αν και ποτέ δεν κέρδισε Όσκαρ, ο κ Rickman κέρδισε ένα BAFTA για το ρόλο του στο “Robin Hood: Prince of Thieves” και μια Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στην τηλεοπτική ταινία του 1996 “Rasputin: Dark Servant of Destiny”.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1946, ο κ Rickman φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Το 1998, έπαιξε με την Helen Mirren στο “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” στο Olivier Theatre στο South Bank του Λονδίνου.

Ο κ Rickman με τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και την ηθοποιό Juliet Stevenson στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης το 2000.

Ο κ Rickman με τον Tim Allen και την Sigourney Weaver στην κωμωδία και sci-fi ταινία “Galaxy Quest” του 1999.

Στην ρομαντική κωμωδία του 2003 “Love Actually”, ο κ Rickman έπαιξε τον Harry, έναν επαγγελματία, ο οποίος είχε εξωσυζυγική σχέση με τη γραμματέα του.

Ο κ Rickman έπαιξε τον καλύτερο ρόλο του ως καθηγητής Severus Snape, στην ταινία του 2010 “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1».

Ο κ Rickman στην εκδήλωση στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο με τίτλο «Μια Ζωή σε Εικόνες με τον Alan Rickman”.


Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.