ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο «χρυσοδάκτυλος» CEO που εξαφανίστηκε με $375.000 επενδυτών κρυπτονομισμάτων

  • newsroom


Απατεώνας με τα όλα του ο CEO της Confido, Joost van Doorn, ο οποίος, αφού συγκέντρωσε ποσό 375.000 δολ. από επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων, εξαφανίστηκε για να τα χαρεί... σε άλλες πολιτείες

Απατεώνας με τα όλα του ο CEO της Confido, Joost van Doorn, ο οποίος, αφού συγκέντρωσε ποσό 375.000 δολ. από επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων, εξαφανίστηκε για να τα χαρεί… σε άλλες πολιτείες.

Πέραν τούτου, όμως, ο δ/νων σύμβουλος της startup της αγοράς κρυπτονομισμάτων που «σήκωσε» από την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum, το σημαντικό αυτό ποσό, αποδείχθηκε πως έλεγε ψέματα και για την προηγούμενη επαγγελματική πορεία του. Όπως έγραφε στον ιστότοπο της Confido που κατόπιν διαγράφηκε, στο παρελθόν εργαζόταν στο eBay, στην PepsiCo και στη Zalando. Ωστόσο, οι δυο τελευταίες ανέφεραν πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στα αρχεία τους για τον  Joost van Doorn, με λίγα λόγια δεν τον γνωρίζουν!

Οταν συγκέντρωσε τα χρήματα των επενδυτών μέσω αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO), μέσω μιας πλατφόρμας με την ονομασία TokenLot , όλες οι πλατφόρμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Confido έσβησαν, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω νομικών προβλημάτων  με ένα συμβόλαιο.

lot1

Ουδείς εκ των επενδυτών μπόρεσε να έρθει φυσικά σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας

Όπως πάντως αναφέρει ο Brad Garlinghouse, CEO της Ripple, «της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κρυπτονομισμάτων σε αξία, «πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην αγορά ICO, είναι απάτη».