ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: Διαρκείς επιτυχίες με τους Φούρνους Βενέτη, προβλήματα με τον Απόλλωνα Αθηνών

  • Δημήτρης Μαρκόπουλος


Το σημαντικότερο όλων είναι το επιχειρείν. Εκεί δηλαδή που ο γνωστός επιχειρηματίας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δίνει καθημερινά νικηφόρες μάχες με τους Φούρνους Βενέτη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Να το ξεκαθαρίσουμε. Το σημαντικότερο όλων είναι το επιχειρείν. Εκεί δηλαδή που ο γνωστός επιχειρηματίας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης δίνει καθημερινά νικηφόρες μάχες και τα καταφέρνει με τους Φούρνους Βενέτη. Την αλυσίδα που αποτελεί ένα success story εντός της κρίσης και που άνοιξε ακόμα ένα κατάστημα αυτή τη φορά στο κέντρο του Αμαρουσίου και, συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης

Σοφίας 50 και Μητροπόλεως. Το 2016 οι ενοποιημένες πωλήσεις της αλυσίδας διαμορφώθηκαν σε33,55 εκατ. ευρώ, από 34,72 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση 3,4%, ενώ κάμψη 33,2% κατέγραψαν και τα καθαρά κέρδη της τα οποία περιορίστηκαν στα 2,48 εκατ. ευρώ από 3,72 εκατ. ευρώ το 2015.

Ωστόσο ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της αλυσίδας που έχει καταφέρει να διατηρεί 86 καταστήματα και να ψήνει 10 τόνους ψωμί την ημέρα, είναι ο σχεδόν μηδενικός τραπεζικός δανεισμός της (μόλις 2000 χιλ. ευρώ) σε συνδυασμό με τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η αλυσίδα Βενέτης αριθμεί 86 σημεία από τα οποία τα 35 είναι εταιρικά και τα 55 franchise.

Από αυτά, τα πέντε λειτουργούν υπό το σήμα «Βενέτη 1948», 46 υπό το σήμα «Βενέτη Food Hall» και τα υπόλοιπα είναι τα κλασικά καταστήματα Βενέτη.

Η εταιρία διατηρεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση Αττικής συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ.

Ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω πάντως, η οικογένεια Μομεμβασιώτη δεν έχει την ίδια καλή πορεία και τύχη στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην ΠΑΕ Απόλλωνας Σμύρνης της οποίας είναι οι μεγαλομέτοχοι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, επικαλούνται αποτυχία στο εγχείρημά τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιλογές, κυρίως όσον αφορά στους …συνεργάτες τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε ότι έχουμε την αποκλειστική ευθύνη της πολύ κακής εικόνας της ομάδας με τις λανθασμένες επιλογές που έχουμε κάνει τόσο σε συνεργάτες όσο και σε ποδοσφαιριστές, για τους οποίους πλέον δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της.

Επίσης, ενημερώνουμε τους φιλάθλους ότι από σήμερα είμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης διάδοχης κατάστασης καθώς πρόθεσή μας είναι να αποχωρήσουμε από τα διοικητικά του Απόλλωνα καθώς θεωρούμε ότι αποτύχαμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται επαγγελματίες παράγοντες».

Πάντως από τον κ. Μονεμβασιώτη ποτέ δεν έλειψε το θάρρος να λαμβάνει ακόμα και δύσκολες αποφάσεις. Ευτυχώς αυτές όμως αφορούν μόνο την πορεία στα αθλητικά κι όχι στην αγορά όπου κινείται δυναμικά και αναπτυξιακά.