Το μαγικό μυαλό πίσω τον «Χάρι Πότερ», η συγγραφέας J.K. Rowling, έγινε 50 ετών την Παρασκευή και η «βασίλισσα της λογοτεχνίας» είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Η Rowling έχει περιουσία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η οποία προέκυψε από τον εντυπωσιακό συνδυασμό των πωλήσεων των βιβλίων της και σαφώς της επιτυχίας των ταινιών του «Χάρι Πότερ».
Το συνολικό franchise εκτιμάται ότι είναι αξίας άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2014, αλλά πιστεύεται ότι θα ανέβει στα ύψη με την προσθήκη μιας τριλογίας των νέων ταινιών που βασίζονται στο βιβλίο της «Φανταστικά κτήνη και πού μπορούμε να τα βρούμε» και ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» που θα ανέβει στο Palace Theatre του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016.
Οι οκτώ ταινίες παραγωγής της Universal Studios έχουν αποφέρει συνολικά περισσότερα από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Box Office Mojo.
Ομοίως, τα βιβλία έχουν αποφέρει συνολικά περισσότερα από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα αυξηθούν όταν ο εκδότης Bloomsbury εκτυπώσει εκδόσεις με νέα σχέδια στο εξώφυλλο και έγχρωμες εικόνες.

Εκτός από τη δημοσίευση των επτά μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ» και τριών ακόμα βιβλίων, η Rowling έχει γράψει ένα αυτόνομο μυθιστόρημα, το «The Casual Vacancy» και τρία βιβλία με το ψευδώνυμο «Robert Galbaith», από τα οποία το πιο πρόσφατο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015.
Μετά την ανάγνωση ενός άρθρου των Sunday Times για τα παιδιά σε κρεβάτια-κλουβιά σε ιδρύματα, η Rowling εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Lumos. Η οργάνωση αυτή φροντίζει για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα, για λόγους οικονομικής κατάστασης, αναπηρίας ή εθνικότητας.


Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.