Απρόσμενο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Γάλλος πρόεδρος, αποχωρώντας από το κτήριο του ΟΗΕ έπειτα από την ομιλία του, όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, βρέθηκε αντιμέτωπος με μπλόκο της αστυνομίας. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί, καθώς εκείνη την ώρα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.
Ένας αστυνομικός πλησίασε τον Μακρόν για να του εξηγήσει την κατάσταση λέγοντας: «Συγγνώμη κύριε πρόεδρε, όλα έχουν κλείσει, η κυκλοφορία έχει σταματήσει παντού». Ο Γάλλος ηγέτης έδειξε στιγμιαία αιφνιδιασμένος, ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του.
New York police stopped Macron’s motorcade to let Trump pass
In New York, police stopped the French president’s motorcade as the road was closed for Trump’s passage. Macron got out of the car, called Trump, and jokingly asked him to “clear the way.” pic.twitter.com/qO170xUpy5
— Visegrád 24 (@visegrad24) September 23, 2025
Με ένα χαμόγελο, σήκωσε το τηλέφωνό του και κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο. «Μάντεψε, περιμένω στον δρόμο γιατί όλα έχουν σταματήσει για χάρη σου», ακούστηκε να του λέει με σαφή διάθεση χιούμορ.
Ακόμα και όταν πέρασε η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ, η κυκλοφορία δεν δόθηκε άμεσα στα οχήματα αλλά μόνο στους πεζούς. Έτσι, ο Εμανουέλ Μακρόν συνέχισε με τα πόδια προς την πρεσβεία της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας παράλληλα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Διαβάστε ακόμη
Jaguar Land Rover: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο παραγωγής έως 1η Οκτωβρίου
Κομισιόν: Προτείνει κατάργηση απαλλαγής για μικροδέματα – Στο στόχαστρο Shein και Temu
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.