Το βιβλιοπωλείο Petersfield Bookshop το οποίο βρίσκεται στην πόλη Πέτερσφιλντ της Βρετανίας πουλά μεταξύ άλλων αντίκες, μεταχειρισμένα και καινούρια βιβλία.

Ένας εργαζόμενος του με ανάρτηση στο Twitter γνωστοποίησε ότι υπήρξε μία πραγματικά ήσυχη μέρα, κατά την οποία δεν πουλήθηκε ούτε ένα βιβλίο, σε ένα πολύ γνωστό βιβλιοπωλείο της περιοχής το οποίο γιόρτασε τα 100 χρόνια του το 2018.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Ρόμπερτ Σάνσομ, ο οποίος εργάζεται στο βιβλιοπωλείο εδώ και 13 χρόνια ανέφερε: «…Ξεραϊλα…Ούτε ένα βιβλίο σήμερα… £0.00…Νομίζουμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά… Γνωρίζουμε ότι είναι μίζερο, αλλά αν θέλετε να μας βοηθήσετε, παρακαλώ βρείτε τις προσφορές μας στα Abebooks, όλα 25% κάτω, προς το παρόν…».

Το Tweet έγινε στα μέσα Ιανουαρίου και λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να αναδημοσιευτεί 7 χιλιάδες φορές. Αναδημοσίευση έκανε και ο γνωστός συγγραφέας Neil Gaiman, ο οποίος μοιράστηκε την ανάρτηση με τους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους του.

Μάλιστα, μέσα σε μία νύχτα το βιβλιοπωλείο δέχθηκε πάνω από 300 μηνύματα με αιτήματα για την αγορά βιβλίων και παραγγελίες online αξίας 1.000 αγγλικών λιρών, με τον υπάλληλο να διαπιστώνει τη δύναμη των Social Media.

«Έχουμε 1.100 νέους ακόλουθους. Έχουμε πολλές online παραγγελίες βιβλίων. Έχουμε πάνω από 300 μηνύματα, με τα οποία μας ζητούν βιβλία. Θα απαντήσουμε σε όλους όσο πιο σύντομα μπορούμε, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Σας ευχαριστούμε πολύ! » δήλωσε ο υπάλληλος.

O διευθυντής του βιβλιοπωλείου δήλωσε ότι «πνιγόμαστε» από τις παραγγελίες και εξέφρασε την πίστη του στην αγορά βιβλίων παρά το γεγονός ότι κολοσσοί όπως η Amazon τους έχουν χτυπήσει αλύπητα. «Έπρεπε να πουλήσω το διαμέρισμα μου για να κρατήσω το μαγαζί, και τα περισσότερα βράδια κοιμόμουν σε ένα ραντζο στο κατάστημα» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, για επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου «συγκλονιστική».

«Οι λάτρεις των βιβλίων είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι και όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί» ανέφερε τονίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την είσοδο σε ένα βιβλιοπωλείο, με το να βλέπεις, να αγγίζεις και να μυρίζεις τα βιβλία.