Στο Ντουμπάι, η Emirates Flight Catering ετοιμάζει 110 εκατομμύρια γεύματα πτήσης ετησίως. Ως το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο που λειτουργεί 24-7, μαγειρεύει κάθε σνακ, επιδόρπιο και κυρίως πιάτο που καταναλώνεται από τους 55 εκατομμύρια επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας τον χρόνο.

Και οι ταξιδιώτες αυτοί τρώνε πολύ! Το 2018, οι επιβάτες της Emirates κατανάλωσαν 72 εκατομμύρια ψωμάκια, 61.000 κιλά φράουλες, 414.000 κιλά σολομού και περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κιλά πατάτες.

Πώς λοιπόν το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό εστιατόριο στον κόσμο τροφοδοτεί τους πεινασμένους επιβάτες για περίπου 200.000 πτήσεις το χρόνο;

Πριν από οποιαδήποτε μαγειρική, όλα πρέπει να εκφορτωθούν από τις εισερχόμενες πτήσεις. Πιάτα, δίσκοι, καρότσια. Όλα πέφτουν στο ισόγειο της μονάδας για καθαρισμό. Τα πιάτα χωρίζονται σε κατηγορίες και αποστέλλονται μέσω μηχανημάτων πλύσης βιομηχανικού μεγέθους. Κατά μέσο όρο, η μονάδα χειρίζεται περίπου 3 εκατομμύρια κομμάτια επιτραπέζιων σκευών την ημέρα.

Οι 1.800 σεφ της Emirates από όλο τον κόσμο αναπτύσσουν 1.300 διαφορετικά μενού το μήνα. Καλύπτουν το γαστρονομικό φάσμα κάθε προορισμού της Emirates.

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε πτήση της Emirates, το γεύμα που σας σερβίρεται εμπνέεται από την περιοχή του προορισμού σας. Και με πάνω από 150 προορισμούς σε 85 διαφορετικές χώρες, αυτό σημαίνει πολλά ειδικά γεύματα για κάθε περιοχή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο