Οι πιο κοινοί τύποι των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα αναλύθηκαν ώστε να καταλάβουμε την βαθιά ψυχολογία που κρύβει ο κάθε χρήστης.

Τα κρυφά χαρακτηριστικά, οι μυστικές επιθυμίες και άλλα πολλά που μπορούν να αποκαλύψουν οι φωτογραφίες για την προσωπικότητά σας

1. Διάφορες selfie (στον καθρέφτη, ολόσωμη φωτογραφία, γυμνασμένο κορμί κλπ)

1

Τέτοιες selfies στον λογαριασμό κάποιου αποκαλύπτουν την υπερβολική ανάγκη για την αναγνώριση και την έγκριση των άλλων, τον εγωκεντρισμό, τη ματαιοδοξία, και μια τάση για ναρκισσισμό.

2. Σέξι selfie

2

Έκφραση duck face, τονισμένο περίγραμμα του σώματος … Το μήνυμά σας προς τον κόσμο: «Είμαι απελευθερωμένη γυναίκα, έτοιμη να πειραματιστώ.» Σκεφτείτε για το αν πρέπει να δείξετε στον κόσμο, έτσι ανοιχτά ότι έχετε βγει «στην αγορά», χρησιμοποιώντας το σώμα σας ως δόλωμα ως τρόπο για να πουλήσετε τον εαυτό σας. Πιστεύετε πραγματικά ότι οι άνδρες που αναζητούν μια σοβαρή σχέση θα πάρουν στα σοβαρά ένα τέτοιο δόλωμα;

3. Φωτογραφίες με ζευγάρια

3

Είναι μια επίδειξη της σχέσης σας και το γεγονός ότι την αντιλαμβάνεστε ως ισχυρή και μακράς διάρκειας. Είναι ένας τρόπος να πείτε στον κόσμο: «Δεν είμαι μόνος, με αγαπάνε, με χρειάζονται και με εκτιμούν.»

Εάν υπάρχουν πολλές τέτοιες φωτογραφίες στο λογαριασμό, είναι ένας λόγος για να αναρωτηθείτε γιατί το χρειάζεστε αυτό; Τι θέλετε να αποδείξετε στους άλλους με τέτοιες φωτογραφίες; Ίσως είναι μια κρυφή ανάγκη να αποδείξετε κάτι στους πρώην σας ή να κερδίσετε τον ανταγωνισμό από λιγότερο τυχερούς φίλους.

4. Ομαδικές φωτογραφίες

4

Αν η πλειοψηφία των φωτογραφιών στο λογαριασμό σας είναι φωτογραφίες από πάρτυ ή ομαδικές φωτογραφίες που δείχνουν πόσο διασκεδάζετε με τους φίλους σας, μπορεί να δείχνουν ένα εσωτερικό κενό και μοναξιά. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι αν ανήκετε σε μια ομάδα κολακεύει τη ματαιοδοξία σας. Είναι σαν να λέτε στον κόσμο: «Επιλέχθηκα να είμαι ένα μέρος αυτής της ομάδας, και είναι κολακευτικό.»

5. Παιδιά

5

Υπάρχουν δύο επιλογές. Αν μοιράζεστε τις παιδικές σας φωτογραφίες και τις βάλετε ως φωτογραφία του προφίλ σας, αυτό δείχνει ότι έχετε κουραστεί από την ενήλικη ζωή: όλες αυτές οι ευθύνες, τα τραπεζικά δάνεια και οι υποθήκες. Κρύβει μια υποσυνείδητη επιθυμία να επιστρέψετε στην παιδική ηλικία και την ανάγκη να σας φροντίσουν. «Κράτα με στην αγκαλιά σου, και χάιδεψε το κεφάλι μου», είναι σαν να φωνάζει μια τέτοια φωτογραφία.

Στη δεύτερη παραλλαγή, μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες των παιδιών μας ή φωτογραφίες δικές μας μαζί με τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο λέμε, «είμαι μια μητέρα, και αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα στη ζωή μου.»

6. Ζώα και φωτογραφίες μαζί με ζώα

6

Αν είναι ο λογαριασμός ενός φωτογράφου, τότε φωτογραφίες άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον είναι απόδειξη επαγγελματισμού. Ωστόσο, αν ένα άτομο βάζει ένα άγριο λύκο ή ένα εκλεπτυσμένο τσίτα ως φωτογραφία του προφίλ του, θέλει να φαίνεται τολμηρό και ισχυρό, όταν, στην πραγματικότητα, δεν είναι.

Οι γυναίκες, κατά κανόνα, δημοσιεύουν χαριτωμένες φωτογραφίες, όπως χαριτωμένα γατάκια (κουνέλια, κουτάβια) ή νεαρές κοπέλες με γατάκια. Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν συναισθηματισμό και ανωριμότητα του ιδιοκτήτη του λογαριασμού.

7. Φύση

7

Και πάλι, αυτό δεν ισχύει για λογαριασμούς επαγγελματιών φωτογράφων. Εάν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τοπίων στο λογαριασμό σας, μπορεί να δείχνει την ικανοποίησή σας για τη ζωή. Η ζωή σας είναι επιτυχημένη, και τώρα μπορείτε να θαυμάσετε τη φύση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δείχνει κόπωση από τον φρενήρη καθημερινό ρυθμό, και την ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ενατένιση της φυσικής ομορφιάς.

8. Γκλάμουρ εμφάνιση

8

Τέτοιες φωτογραφίες σε ένα λογαριασμό αποκαλύπτουν την ανάγκη για ναρκισσιστική στήριξη και συναισθηματικά «χαϊδέματα», με τη μορφή like και κολακευτικών σχολίων. Και αυτός είναι ένας λόγος για να σκεφτείτε την αυτοεκτίμηση σας και εναλλακτικούς τρόπους για να την αναπτύξετε, χωρίς να εξαρτάστε από like και τον εικονικό κόσμο.

9. Φωτογραφίες με ταξίδια

9

Για μερικούς ανθρώπους, φωτογραφίες από ένα ταξίδι δείχνουν την επιθυμία να τονίσετε την κοινωνική σας θέση (ή τον θαυμασμό για αυτό). «Κοιτάξτε που και πως μπορώ να έχω την πολυτέλεια να χαλαρώσω», λένε τέτοιες φωτογραφίες.

Όσο για άλλους, μπορεί να είναι αποδεικτικό υλικό της πραγματικότητας του ταξιδιού, τα αισθήματα που βιώσαν. Η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι φτάσετε σε ένα μέρος που εκατομμύρια άλλοι έχουν επισκεφθεί, αλλά εσείς πήγατε εκεί για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί για σας προσωπικό επίτευγμα (για παράδειγμα, μια φωτογραφία με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ή το Μάτσου Πίτσου στο Περού).

10. Φωτογραφίες με φόντο γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα, είδη πολυτελείας

10

Αυτός είναι ένας τρόπος για να πείτε στον κόσμο για την επιτυχία σας (συνήθως φανταστική ή επιθυμητή), για να δώσετε έμφαση σε μια ορισμένη κοινωνική θέση, και να δηλώσετε ότι, «Η ζωή μου είναι σπουδαία!»

11. Φωτογραφίες με φαγητό

11

Δεν πρόκειται για επαγγελματίες bloggers φαγητού. Μια φωτογραφία με εξαιρετικό φαγητό από ένα ακριβό εστιατόριο είναι μια προσπάθεια αυτο-επιβεβαίωσης και κοινωνικής αυτοπροβολής. Και αν αυτή η φωτογραφία είναι στο λογαριασμό μιας γυναίκας σε άδεια μητρότητας ή μιας νοικοκυράς, τότε αυτό είναι η επιθυμία να αποδείξει (πρώτα απ ‘όλα στον εαυτό της) ότι η ζωή της είναι εξίσου καλή και ενδιαφέρουσα στην κουζίνα, όσο και στις διαπραγματεύσεις, στα γραφεία, στα συνέδρια, στα φεστιβάλ, κλπ.

12. Extreme φωτογραφίες

12

Άλματα με αλεξίπτωτο και κατακτήσεις κορυφών βουνών ή κυμάτων είναι απόδειξη στον κόσμο ότι κατέχετε πραγματικά αντρικά χαρακτηριστικά: θάρρος, δύναμη, αξιοπιστία, αντοχή.

Ωστόσο ακραίες selfies (στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, σε τρένο, ή με ένα αρπακτικό) κρύβουν μια ανάγκη για αναγνώριση, για ανάγκη να σας προσέξουν, να αισθανθείτε ζωντανοί. Οι νέοι μπορούν κυριολεκτικά να προσκολληθούν στο συναισθηματικό κοκτέιλ του φόβου και της ευχαρίστησης που βιώνουν όταν βγάζουν ακραίες selfies. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά τους πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτό το χόμπι και, ενδεχομένως, να συμβουλευτούν έναν ψυχολόγο.

13. Αστείες φωτογραφίες

13

Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού διαθέτει αυτοπεποίθηση και αυτο-ειρωνεία, καθώς η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών, ειδικά αν είστε γυναίκα, απαιτεί θάρρος. Ή ίσως απλά γελάτε για να κρύψετε τα προβλήματά σας;

14. Φωτογραφία στο γραφείο

14

Εάν ο λογαριασμός σας περιέχει πολλές φωτογραφίες στο γραφείο, σε ένα επίσημο περιβάλλον, τότε η επαγγελματική ζωή και η θέση του ατόμου στην κοινωνία είναι σαφώς σημαντικοί παράγοντες για σας, και έχετε φιλόδοξα σχέδια. Για τον ιδιοκτήτη ενός τέτοιου λογαριασμού, είναι σημαντικό να δείξουν όσο το δυνατόν σε περισσότερους ανθρώπους ότι είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες και κατέχουν θέση υψηλού status.

15. Αντικείμενα, σχεδιαγράμματα, μέρη του συνόλου

15

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ένα άτομο που θέλει να φαίνεται μη συνηθισμένο. Αυτά τα άτομα διαθέτουν επίσης δημιουργικό χαρακτήρα και αισθητικό γούστο.

16. Ρεαλιστικές φωτογραφίες χωρίς φίλτρα και Photoshop

16

Αυτές οι φωτογραφίες λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους έτσι όπως είναι. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε μια κατάσταση που ένα άτομο δεν έχει αλλάξει την εικόνα του προφίλ του για αρκετά χρόνια – αυτό δείχνει μια σταθερότητα απόψεων, μια ηθική ωριμότητα, και έλλειψη ανάγκης να αναδειχθεί σε κοινωνικά δίκτυα για να λάβει συναισθηματικά «χαϊδέματα» με τη μορφή likes και φιλοφρονήσεων.

Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνούν με φίλους ή για εργασία και όχι ως μια ευκαιρία να δείξουν σε όλους το μεγαλείο τους. Προτιμούν να μην φωτογραφίζουν στιγμές και να τις μοιράζονται, αλλά να τις ζουν σε πληρότητα.