Ο Έλον Μασκ παραδέχτηκε ένα λάθος της Tesla, όπως αποδείχτηκε. Αυτό συνέβη κατά την ανακοίνωση της ανανέωσης του Model X και, φυσικά, τη διακοπή της παραγωγής του υπάρχοντος.

Συγκεκριμένα, η Tesla έκλεισε τη γραμμή παραγωγής του Model X στο εργοστάσιό της στο Fremont τον Δεκέμβριο του 2020 για να προετοιμαστεί για το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης.

Μόλις τον Οκτώβριο του 2021, δέκα μήνες μετά, τα πρώτα ανανεωμένα Model X έφτασαν στα χέρια των πελατών, ενώ ακόμα και τώρα μόνο οι πελάτες της Tesla στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στα νέα Model X.

Η αφορμή δόθηκε από ένα σχόλιο στο Twitter από χρήστη που κατηγορεί την Tesla για το επικοινωνιακό «φάουλ» στο οποίο έχει υποπέσει για το θέμα.

Τότε, ο Μασκ παραδέχτηκε πως η εταιρεία βιάστηκε να διακόψει την παραγωγή του αυτοκινήτου, το οποίο -μέχρι και την τελευταία στιγμή- είχε πολλές παραγγελίες.

«Χάσαμε άσχημα την μπάλα σχετικά με την παραγωγή του ανανεωμένου Model X και ακόμα δεν έχουμε συνέλθει πλήρως», έγραψε ο Mr Tesla και συνέχισε:

«Ήταν ανόητο από τη μεριά μας το ότι σταματήσαμε την παραγωγή του παλιού X τον Δεκέμβριο του 2020, όταν υπήρχε ακόμα μεγάλη ζήτηση! Το Model X είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο αυτοκίνητο στην κατασκευή. Το πιο περίπλοκο επιβατικό αυτοκίνητο όλων των εποχών».

Και κάπως έτσι, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα και για τον Μασκ, που δεν του αρέσει η στιγμή κατά την οποία πρέπει να απολογηθεί για κάτι…

Διαβάστε ακόμα: 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς βγάζει τα περισσότερα εκατομμύρια έξω από τα παρκέ

«Εφιάλτης» για την εφοδιαστική αλυσίδα η συμφόρηση σε αμερικανικά & ασιατικά λιμάνια

«Πατάει φρένο» η κατανάλωση λόγω ακρίβειας – Νέο κύμα ανατιμήσεων μέσα στον Μάρτιο περιμένει η αγορά