Η Bentley διαθέτει εκτός από μεγάλη ιστορία και ένα ειδικό τμήμα, το Muliner, το οποίο αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει κάποιες σπέσιαλ παραγγελίες.

Αυτή την φορά το εγχείρημα είναι ακόμα πιο δύσκολο και ενδιαφέρον, καθώς η εταιρία σκοπεύει να αναβιώσει ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της, την Speed Six του 1929.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό αυτοκίνητο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας κερδίσει σερί δύο φορές το Λε Μαν, το 1929 και το 1930.

Ο κινητήρας της ήταν ένας εξακύλινδρος εν σειρά με απόδοση στους 180 ίππους, ενώ η αγωνιστική έκδοση είχε κάποιες αλλαγές στον κινητήρα και μεγαλύτερη συμπίεση, με αποτέλεσμα να φθάνει στους 203 ίππους.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είχε ακόμα μικρότερο μήκος, στα 3,353 μέτρα, και ήταν ελαφρύτερο, κάτι που του επέτρεψε να κόβει 46 δευτερόλεπτα στον γύρο στο Λε Μαν. Μάλιστα είχε καταφέρει να συμπληρώσει 2.844 χιλιόμετρα στις 24 ώρες του αγώνα, ρεκόρ που έμεινε στην θέση του για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η σύγχρονη αναβίωση του αυτοκινήτου θα βασίζεται σε αυτό το αγωνιστικό πρωτότυπο. Η Bentley έχει ανακαλύψει τα περισσότερα αυθεντικά σχέδια εκείνης της εποχής και θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός κανονικού μοντέλου, δημιουργώντας από την αρχή τον ορίτζιναλ κινητήρα και όλα τα μηχανικά μέρη. Ως βάση πάντως θα χρησιμοποιηθεί η Speed Six που υπάρχει ήδη στο μουσείο της Bentley.

Η βρετανική εταιρία υπολογίζει ότι θα κατασκευάσει 12 αντίτυπα της σύγχρονης Speed Six, τα οποία θα ξεκινήσουν να παράγονται προς τα τέλη του 2022.

Για την τιμή της, σύμφωνα με το newsauto, δεν υπάρχουν κάποιες αναφορές, μιας και όπως είναι φυσικό όλα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν ήδη βρει τους κατόχους τους, οι οποίοι προφανώς δεν ασχολούνται με τέτοιες “λεπτομέρειες”!

Διαβάστε επίσης: 

Έρχεται ένεση ρευστότητας 2+3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μάικλ Ο’ Λίρι (Ryanair): «Πολύ φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια» – Έρχονται αυξήσεις

ΕΚΤ: Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2011