search icon

Αυτοκίνητο

Η Apple ξόδευε 1 δισ. δολάρια το χρόνο για αυτοκίνητο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα τελευταία χρόνια η Apple μίλησε με τη Mercedes-Benz, τη Ford, τη BMW, τη VW και την Tesla για πιθανές συνεργασίες, χωρίς όμως επιτυχία.

Η Apple λέγεται ότι έχει συζητήσει για πιθανή συνεργασία συνεργασίες με τις Mercedes-Benz, Ford Motor, BMW, Volkswagen, Tesla, Canoo και McLaren σε διάφορα στάδια της προσπάθειάς της να αναπτύξει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο πριν τελικά τερματίσει το πρόγραμμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε το Bloomberg, ο Steve Jobs πρότεινε ακόμη και την αγορά της GM στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Το Project Titan, όπως ήταν η εσωτερική κωδική ονομασία, κόστιζε στην εταιρεία περίπου 1 δισ. δολάρια ετησίως αλλά ποτέ δεν έφτασε στο σημείο όπου δοκιμάστηκαν πρωτότυπα πλήρους κλίμακας σε δημόσιους δρόμους.

Η εταιρεία άρχισε να προσλαμβάνει εκατοντάδες μηχανικούς πριν από σχεδόν μια δεκαετία και αρχικά στόχευε να ξεκινήσει τις πωλήσεις το 2020, αλλά στις αρχές του 2020 η δημιουργία της ομάδας, ένα στρογγυλεμένο τετραθέσιο microbus που ονομάστηκε Bread Loaf, ήταν ακόμα πέντε μακριά από την παραγωγή.

Μεταξύ άλλων αποκαλύψεων στον λογαριασμό του Bloomberg, ο οποίος βασίστηκε σε συνεντεύξεις με διάφορες ανώνυμες πηγές, αναφέρονται ότι:

Η Apple επεδίωκε το αυτοκίνητό της να μην υπερβαίνει τα 85.000 δολάρια, αλλά εσωτερικές εκτιμήσεις τοποθετούσαν το κόστος παραγωγής σε περίπου 120.000 δολάρια. Το 2021 ο Αμερικάνος κολοσσός τεχνολογίας αγόρασε από την Chrysler το πρώην πεδίο δοκιμών των αυτοκινήτων της, στην Αριζόνα. Σήμερα το εν λόγω ακίνητο διατίθεται προς πώληση

Διαβάστε ακόμη 

Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου: O μεγαλοεπιχειρηματίας από την Τουρκία που επενδύει τώρα στο Μεγανήσι

«Απόβαση» στο Λονδίνο για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέοι στόχοι και η… επιχείρηση γοητείας των επενδυτών

Χένρικ Φρέντβιγκ: Κλειδί η «Νήσος» στο στρατηγικό σχέδιο του νέου επικεφαλής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version