search icon

Αυτοκίνητο

Η Tesla έχει νεύρα: Στοπ στην Αμερική στα βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, καθυστερούν στη Γερμανία το giga-factory στο Βερολίνο

Η Tesla Inc. θα σταματήσει να επιτρέπει την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της ενώ τα αυτοκίνητά της κινούνται, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική εθνική υπηρεσία σσφάλειας οδικής κυκλοφορίας (NHTSA).

Η υπηρεσία ασφαλείας ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη επίσημη έρευνα για 580.000 οχήματα Tesla που πουλήθηκαν από το 2017 λόγω της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτρέψει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στην μπροστινή κεντρική οθόνη αφής.

Η αξιολόγηση καλύπτει διάφορα οχήματα Tesla, όπως Model 3, S, X και Y 2017-2022, εξοπλισμένα με το λειτουργικό «Passenger Play».

Η Tesla ενημέρωσε τη NHTSA ότι μια ενημέρωση λογισμικού θα κλειδώσει τη λειτουργία«Passenger Play» και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, δήλωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας.

«Η NHTSA αξιολογεί συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές εντοπίζουν και προστατεύουν από κινδύνους απόσπασης της προσοχής που μπορεί να προκύψουν λόγω σφαλμάτων, κακής ή σκοπούμενης χρήσης τεχνολογιών ευκολίας, συμπεριλαμβανομένων των οθονών ψυχαγωγίας», ανέφερε η υπηρεσία.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα ατη Γερμανία  η Tesla έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικού τύπου κρατικό έλεγχο, από αυτούς που μάλλον κάνουν έξαλλο τον Elon Musk.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα, η Tesla και οι αρμόδιες αρχές έχουν υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη διαδικασία έγκρισης λειτουργίας για το εργοστάσιο που σχεδιάζει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κοντά στο Βερολίνο, ωστόσο λόγω περιβαλλοντικών ενστάσεων και γραφειοκρατίας, παρέμεινε ασαφές πότε θα βγουν τα πρώτα οχήματα από τη γραμμή παραγωγής.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, Dietmar Woidke, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι μια απόφαση είναι πιθανόν να ληφθεί στις αρχές του 2022. Η Tesla χρειάστηκε επανειλημμένα να καθυστερήσει το αναμενόμενο άνοιγμα του εργοστασίου και ο Έλον Μασκ έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στη Γερμανία προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών, επικρίνοντας τη γερμανική γραφειοκρατία για προσκόμματα που επιβραδύνουν την κατασκευή.

Εφόσον η Tesla επέκτεινε την αρχική της πρόταση για να συμπεριλάβει και ένα εργοστάσιο μπαταριών, τα κατασκευαστικά σχέδια έπρεπε να υποβληθούν σε μια ανανεωμένη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου. Η απάντηση σε όλες τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διαβούλευση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση οριστικής οικοδομικής άδειας.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα χρήματα θα είχατε κερδίσει εάν είχατε επενδύσει φέτος 1.000 δολάρια στα top 4 κρυπτονομίσματα

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Αυτή είναι η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο άνθρωπος που «σκότωσε» 200 δημοφιλή brands της Coca Cola – Γιατί… θα το ξανάκανε

Exit mobile version