Αυτοκίνητο

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σε ποια χώρα τα Tesla δεν είναι πρώτα σε πωλήσεις

  • newsroom


Η Tesla πούλησε περισσότερα από 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών τριμήνων - 92,933 Model Ys και 111,751 Model 3s, σύμφωνα με την Ένωση

Η Tesla πούλησε περισσότερα από 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, αλλά παρότι το νούμερο είναι εντυπωσιακό δεν ήταν αρκετό για να την κατατάξει στην πρώτη θέση της λίστας των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κατάταξη της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ελον Μασκ είναι λιγότερο εντυπωσιακή καθώς καταλαμβάνει τη δεύτερη και την τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Η κατάταξη της Tesla την φέρνει μπροστά από τους Κινέζους ανταγωνιστές της όπως η Xpeng και η Nio, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις πωλήσεις που δημοσιοποίησε η Ένωση China Passenger Car Association χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης ο κατάλογος των 15 εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας στην Κίνα για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

1. Hongguang Mini (SAIC-GM-Wuling)
2. Model 3 (Tesla)
3. Model Y (Tesla)
4. Han (BYD)
5. Qin Plus DM-i (BYD)
6. Li One (Li Auto)
7. BenBen EV (Changan)
8. Aion S (spin-off κινητήρα GAC)
9. eQ (Chery)
10. Ora Black Cat (Great Wall Motor)
11. P7 (Xpeng)
12. Song DM (BYD)
13. Nezha V (Hozon Auto)
14. Clever (SAIC Roewe)
15. Qin Plus EV (BYD)

Η Tesla πούλησε περισσότερα από 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών τριμήνων – 92,933 Model Ys και 111,751 Model 3s, σύμφωνα με την Ένωση.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα αυτοκίνητα της Tesla και αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο περίπου των εσόδων της  το 2020. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε τη διάθεση του δεύτερου μοντέλου της (του Model Y) στην Κίνα στις αρχές του έτους, ενώ τον Ιούλιο κυκλοφόρησε μια φθηνότερη έκδοσή του.

Οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει άνοδο κατά σχεδόν 15% φέτος, ενώ οι μετοχές της Nio και της Xpeng έχουν σημειώσει πτώση 25% και 7% αντίστοιχα.

Σε μηνιαία βάση, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο ήταν και πάλι το Hongguang Mini-το μικρό που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία της General Motors με τη Wuling Motors και την κρατική SAIC Motor.

Το Model Y της Tesla ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο στην χώρα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το παλαιότερο Model 3 της Tesla επίσης.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας -μια κατηγορία που περιλαμβάνει υβριδικά και αυτοκίνητα με μπαταρίες- έχουν αυξηθεί σημαντικά στην Κίνα με την υποστήριξη του Πεκίνου στη βιομηχανία. Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν σε ετήσια βάση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Τζιμ Ντέιβις: Ο Έλληνας που έφτιαξε από το μηδέν την αυτοκρατορία των New Balance (pics)

Φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε «πράσινη» και φθηνή ενέργεια

Βρετανία: Έλλειψη και σε κρεοπώλες – Προσωρινή βίζα για να εργαστούν στη χώρα