Άλλος για το Ντυνάν; ///


 

 

-Μην έχετε αμφιβολία ότι “the next big think” στην επιχειρηματική αρένα του 2021 θα είναι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το τελευταίο κρίσιμο κομμάτι του παζλ που κλειδώνει και καθαρίζει την εικόνα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Η στρατηγική σημασία του Ντυνάν δεν υποτιμάται από τους σημαντικούς παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς και για αυτό στην τράπεζα Πειραιώς φθάνουν διάφορες προτάσεις για αγορά του δανείου των 120 εκατ. που βαρύνει το Ντυνάν.

-Ωστόσο, η τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει με διαγωνισμό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους ώστε να υπάρχει κατοχυρωμένη διαδικασία. Δεδομένου ότι το Ντυνάν έχει συνολικά περίπου 500 κλίνες (αξιόλογη δυναμικότητα, αν λάβετε υπόψη ότι ο Ευαγγελισμός διαθέτει περίπου 940 κλίνες) και επιπλέον βρίσκεται σε μια προνομιούχο θέση μεταξύ των αντίστοιχων μονάδων του ανταγωνισμού, όποιος αποκτήσει το Ντυνάν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις ή και ανάλογα και με άλλες επενδύσεις να κυριαρχήσει στην αγορά. Για αυτό οι πληροφορίες της στήλης θέλουν έτοιμους και αποφασισμένους να δηλώνουν παρόν στη διαδικασία τόσο το CVC όσο και το Faralon.

-Τελικά, την περασμένη Παρασκευή το CVC κατέθεσε τη νέα και βελτιωμένη πρότασή του για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής με τις πληροφορίες της στήλης να επιμένουν πως τώρα το ποτήρι δείχνει μισογεμάτο.

-Ανοικτή παραμένει η διαπραγμάτευση της BC Partners για την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της Ίντερ. Το due diligence που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες θα κρίνει πολλά για το ύψος της τελικής προσφοράς. Παρά τα υψηλά χρέη της Ίντερ, η BC Partners προσδοκά σε δύο σημαντικές πηγές νέων εσόδων: το νέο γήπεδο της Ίντερ (κοινό με τη Μίλαν) που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και το νέο “χρυσό” τηλεοπτικό συμβόλαιο των ιταλικών ομάδων της Serie A.

-Θυμάστε εκείνα τα ταξίδια των Κουτσολιούτσων στο Χονγκ Κονγκ, το πρώτο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις του QCM και ενώ στην Αθήνα οι άνθρωποί τους έψαχναν πολιτική και κυβερνητική στήριξη; Λίγο καιρό αργότερα, οι ελεγκτές της Alvarez & Marshal διαπίστωναν πως όλα τα αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της θυγατρικής στην Ασία είχαν διαγραφεί και χιλιάδες έγγραφα «χαθεί». Χρειάστηκαν διαδοχικά ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ ενός ειδικού κλιμακίου ερευνητών με τη συμμετοχή νομικών που πραγματοποίησαν κατ’ αντιπαράσταση εξέταση στελεχών της εταιρείας (ακόμη και του… γραφίστα που πλαστογραφούσε τα περίφημα extrait της Alpha Bank) για να ανακτηθεί, με ειδικό λογισμικό, μέρος τους. Την ίδια στιγμή οι Κουτσολιούτσοι, μέχρι να εκπαραθυρωθούν από τη διοίκηση, σαμπόταραν με κάθε τρόπο (και πληρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε retainer fees) τις έρευνες.

-Πολλά νεύρα ακούω ότι έχει τελευταία ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Μάλιστα, λέγεται ότι τελευταία πρωταγωνίστησε και σε ένα επεισόδιο με μια κοπέλα, σε τένις κλαμπ των Βορείων Προαστίων, όπου είναι θαμώνας. Πιθανόν η δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης Folli Follie, μετά και τα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε το πόρισμα της PwC, να του έχουν χαλάσει τη διάθεση.

-Δύο “φίλους” από τα παλιά θυμήθηκε η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη μάχη που δίνει για να διατηρήσει τον έλεγχο του Ομίλου. Οι proxy advisors Institutional Shareholders Service (ISS) και Glass Lewis & Co είχαν ταχθεί, πίσω στο 2018, υπέρ του σχεδίου των αδελφών Καλλιτσάντση για αλλαγή σελίδας στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το γνωστό Change4Ellaktor. Τώρα εμφανίζονται να στηρίζουν και πάλι τη διοίκηση Σάκη Καλλιτσάντση. Αλλά για ποια εταιρική διακυβέρνηση μιλούν όταν ο ένας αδελφός ήταν CEO και ο άλλος αντιπρόεδρος;

-Τουλάχιστον δύο γνωστά δικηγορικά γραφεία ετοιμάζονται, κατ΄ εντολήν ομολογιούχων και μετόχων της MLS, για νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας. Η απόφαση της διοίκησης Καματάκη να μην πληρώσει το κουπόνι από το ομόλογο των 4 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε το 2016, σε συνδυασμό με τις συνεχείς καθυστερήσεις στη δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων– ώστε να αποτυπωθεί η οικονομική της εικόνα – ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αγανακτισμένων επενδυτών.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.