Οι καναλάρχες τσακώνονται (λίγο), οι ομολογιούχοι της ΙNTRALOT παζαρεύουν και οι τραπεζικές μετοχές ζεσταίνονται (σ.σ. με φάγατε με το «μπισκοτάκι») ///


 

 

-Εντάξει, στα κλαδικά τους θέματα οι σεβαστοί κ. καναλάρχες είναι όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά υπάρχουν και χωριστά συμφέροντα που διχάζουν, όπως οι θεματικές άδειες. Πληροφορούμαι ότι θεματική άδεια αναζητεί το Μακεδονία t.v του Θοδωρή Κυριακού για να φέρει στην Ελλάδα το διεθνές δίκτυο Vice με το οποίο έχει συνεργασία και κάποια μετοχική σχέση. Οι υπόλοιποι όμως καναλάρχες δεν το… βλέπουν και πολύ καλά αυτό, γιατί σου λένε ότι «εμείς πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για ενημερωτικά προγράμματα κι αυτός θα κάνει “δωρεάν” ψυχαγωγικό πρόγραμμα που προσελκύει και τη διαφήμιση». Της «αντιθεματικής εκστρατείας» ηγείται ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Φυσικά, σε αυτά τα θέματα τη δύσκολη απόφαση την παίρνει ο Μητσοτάκης.

-Ω, ναι, είναι αληθές και η Goldman Sachs και άλλοι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί οίκοι θεωρούν πολύ ικανοποιητικά τα φορολογικά κίνητρα για ίδρυση γραφείων στην Αθήνα και το δρομολογούν. Αυτό είναι μόνο θετικό.

-Η ατάκα που ακούγεται πιο συχνά στην αγορά τις τελευταίες ημέρες είναι: «Χάσαμε το ράλι των τραπεζών». Η απάντηση για το τι κρύβεται πίσω από το ράλι στις μετοχές των τραπεζών, όπως δόθηκε συνοπτικά στη στήλη από επαγγελματία διαχειριστή κεφαλαίων: «Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 0,2 το Book Value. Την ίδια στιγμή ο αντίστοιχος δείκτης για τις ευρωπαϊκές είναι στο 0,6 και στο 1 για τις αμερικάνικες. Συνεπώς, υπήρχε περιθώριο να καλυφθεί ένα μέρος της υστέρησης. Ταυτόχρονα, οι γενικότερες εξελίξεις βοήθησαν διεθνώς τις τράπεζες. Για παράδειγμα, η Bank of America στις 29 Οκτωβρίου είχε 23,5 δολάρια και χθες η μετοχή διαπραγματευόταν στα 29 δολάρια».

-Το νέο επεισόδιο της σύγκρουσης στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΔΣ και, μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση που θα συγκαλέσει την έκτακτη γενική συνέλευση ως τις 15 Ιανουαρίου. Δηλαδή, παίζουν καθυστέρηση, καθώς τότε λήγει το απώτατο όριο των 45 ημερών που προβλέπει ο νόμος για τη σύγκληση της έκτακτης συνέλευσης.

-Οι πληροφορίες θέλουν το μετοχικό προβάδισμα του Ολλανδού, που ήταν 5%, να έχει γίνει 8%, γεγονός για το οποίο προφανώς συνέβαλε και η πώληση μετοχών από τον Α. Καλιτσάντση. Φαίνεται ότι η λευκή πετσέτα βαφτίζεται πόλεμος όταν είναι να γεμίσει η τσέπη. Λογικά, αν ο Ολλανδός έχει αυξήσει τις μετοχές που ελέγχει θα πρέπει να υπάρξει σήμερα χρηματιστηριακή ανακοίνωση καθώς είχε προσεγγίσει το όριο του 10%.

Ιβάν Σαββίδης κατέβασε τα ρολά στο Μakedonia Palace ως τις 19 Δεκεμβρίου. Από τις 6 Νοεμβρίου το εμβληματικό 5άστερο της συμπρωτεύουσας επέλεξε να αναστείλει τη λειτουργία του -αρχικά- έως το τέλος Νοεμβρίου, ωστόσο λόγω των υγειονομικών συνθηκών η αναστολή πήρε παράταση μέχρι τις 19/12, μία ακόμη ένδειξη του αντίκτυπου της πανδημίας στον κλάδο, όπου πολλές μονάδες 12μηνης λειτουργίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι κλειστές μέχρι νεωτέρας. Την ίδια στιγμή, το έτερο εμβληματικό 5άστερο της Θεσσαλονίκης -το Electra Palace, του ομίλου Electra, με επικεφαλής τον Γιάννη Ρέτσο του ΣΕΤΕ- παραμένει ανοικτό προσφέροντας μάλιστα δυνατότητα διαμονής με εργασία από το ξενοδοχείο μέσω του ‘’Work From Hotel’’, ενώ φιλοξενεί και νοσηλευτικό προσωπικό, που πήγε στην πόλη από άλλα μέρη της Ελλάδας.

-Συνοπτική εικόνα των αποτελεσμάτων 9μήνου της ΙΝΤRALOT: -52% ο τζίρος, -42% τα EBIDTA, ζημίες 57 εκατ. και καθαρός δανεισμός (αφαιρουμένου δηλαδή του ταμείου) στα 641 εκατ. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της ΙΝΤRALOT με τους αναλυτές και η στήλη ελπίζει να βρεθεί κάποιος να ρωτήσει γιατί καθυστερεί η αναδιάρθρωση (διάβαζε κούρεμα) των ομολόγων. Πάντως, η εταιρία διέψευσε τα σενάρια που φημολογούνται στην αγορά και θέλουν τους ομολογιούχους της έκδοσης των 500 εκατ. και λήξης 2024, να τηρούν σκληρή στάση και να αρνούνται κάθε πρόταση κουρέματος. Όπως αναφέρει η ΙΝΤRALOT, τόσο με τους ομολογιούχος του 2021, όσο και του 2024, οι συζητήσεις είναι «σε προχωρημένο στάδιο και προχωρούν αποτελεσματικά. Η ΙΝΤRALOT παραμένει αισιόδοξη ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα…»

-Σπάσανε τα τηλέφωνα, βρε αδελφέ, να μου λένε «ποιος είναι ο υπουργός;» και «ποια το “μπισκοτάκι” του που αγαπιούνται κρυφά και φανερά εδώ και 30 χρόνια;». Υπομονή, έρχονται γιορτές και τότε θα πούμε λεπτομέρειες για να περνάει η ώρα, αφού φέτος ρεβεγιόν δεν έχει… Άντε, να σας πω κάτι, ο υπουργός είναι και πρόεδρος.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή

Απόρρητο Απόρρητο