-Χαίρετε, οι δημοσκόποι ξανάπιασαν δουλειά από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αν και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ νωρίς για να ανακατευτεί η τράπουλα στο εκλογικό σώμα, μερικά 24ωρα μετά τις κάλπες. Η εικόνα λοιπόν είναι περίπου ίδια για όλους, η ΝΔ φαίνεται πιο σταθερή στο κοινό της, ελαφρώς πιο κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δίχως ουσιαστικές μεταβολές, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ που δεν δείχνει και κάποια ανοδική έκρηξη. Μοιάζει ο κόσμος αυτήν την ώρα να είναι σε μια ανάπαυλα με τα πολιτικά και δεν αναπτύσσονται τάσεις και δυναμικές πλην των δυο μικρών κομμάτων, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας που φαίνεται δημοσκοπικά να μπαίνουν στη Βουλή.

Μετακινήσεις

-Στις πρώτες δημοσκοπήσεις διακρίνονται επίσης οριακές μετακινήσεις ψηφοφόρων της τάξεως του 7%-8% (πέραν ενός 5%-6% που δηλώνουν αναποφάσιστοι) μεταξύ όλων των κομμάτων, με μόνη αξιοσημείωτη την τάση των δυο αυτών μικρών κομμάτων να κερδίζουν τη μισή και πλέον μονάδα που χρειάζονται να μπουν στη Βουλή.

Καλόγεροι - Ψέκια

-Για το πρώτο κόμμα, τη Νίκη, είναι ένα περίεργο κράμα παρεκκλησιαστικών οργανώσεων, παλαιοημερολογιτών πρώην οπαδών Καμμένου, με απόψεις όπως διαβάζω, τύπου να επανέλθουν οι ποδιές στα σχολεία, να έχουν τα παιδάκια κινητά με περιορισμούς περιεχομένου για να μη σκανδαλίζονται (αρλούμπες…), αντιεμβολιαστές και φιλορώσοι κ.λπ. κ.λπ. που παραπέμπουν σε ένα μικρό, ειδικό, συμπαγές κοινό, ειδικά στη βόρειο Ελλάδα. Ο Ιερώνυμος, επειδή ανακατεύτηκαν πολύ τα εκκλησιαστικά (στο TikTok υπάρχουν δεκάδες παπαδίστικα βίντεο που παραπέμπουν στο νέο κόμμα) ξεκαθάρισε δημοσίως ότι η επίσημη Εκκλησία δεν παίζει με αυτά, ενώ για να μην κοροϊδευόμαστε ορισμένοι κακομαθημένοι μπίζνεσμεν καλόγεροι στο Αγιον Όρος παίζουν διάφορα παιχνίδια. Από τη μια ζητάνε εκατοντάδες εκατομμύρια (περί τα 180 εκ. ευρώ, αν δεν κάνω λάθος) από το Ταμείο Ανάκαμψης και από την άλλη κάνουν και τους πολιτικούς παράγοντες. Ούτε ευρώ δεν πρέπει να πάρουν και ό,τι χρειάζεται το Αγιον Όρος θα πρέπει να το διανείμει και να το διαχειριστεί η Πολιτεία. Το παραξηλώσανε με τους Θεομπαίχτες και τους βρίσκουν τώρα μπροστά τους.

Ζωή

Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι άλλη περίπτωση βέβαια, παίρνει κυρίως από τα μικρά Αριστερά κόμματα που το κοινό τους έχασε το ενδιαφέρον προς αυτά μιας και δεν μπαίνουν στη Βουλή, ίσως και κάτι ψιλά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πιο ισχυρό σε αποθέματα κόμμα για να μπει στη Βουλή και η ίδια… μοιάζει γλυκούλα και σχηματίζει καρδούλες στα σποτ της, κυρίως στο TikTok, έχει ξε-αγριέψει το βλέμμα της και δεν λέει μπαρούφες για τις Δήμητρες που έδιωξαν τον κόσμο από τον Βαρουφάκη. Το θέμα είναι βέβαια τι θα κάνει η Ζωή ως αρχηγός κόμματος στη Βουλή, όπου έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να ζητάει κατά εξαίρεση τον λόγο χάρη σε έναν νόμο που είχε θεσπίσει ο Απόστολος Κακλαμάνης. Αμέρικαν μπαρ, έτσι;

Συναγερμός στις τράπεζες

-Αμέρικαν μπαρ όμως θυμίζει και η κατάσταση στις τράπεζες. Εμείς... οι παραέξω δεν το παίρνουμε χαμπάρι, αλλά οι διοικήσεις είναι σε εγρήγορση. Βλέπετε, από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ο καθένας διάβασε το μήνυμα που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Στις τράπεζες οι επικεφαλής κατάλαβαν ότι εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πάνω- κάτω το ίδιο, οι εξελίξεις στον κλάδο θα τρέξουν με μεγάλη ταχύτητα. Ούτως ή άλλως υπάρχουν ανοικτά ζητήματα για τα οποία θα χρειαστούν πολιτικές (και όχι μόνον) αποφάσεις όπως π.χ. Ηρακλής ΙΙΙ, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορείς να περιμένεις την επενδυτική βαθμίδα και ταυτόχρονα το ΤΧΣ να διατηρεί συμμετοχές στις τράπεζες. Για αυτό και τα πρόσωπα της επόμενης ημέρας έχουν μεγάλη σημασία για το πώς θα φορμαριστούν τα γεγονότα. Σε περίπτωση πάντως που έχουμε τα ίδια πρόσωπα, οι αποφάσεις δεν θα καθυστερήσουν καθόλου, άλλωστε ήδη κάποιοι από αυτούς δυσκολεύονταν να κατανοήσουν γιατί αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα δεν γίνονται σε προεκλογικές περιόδους.

Ψάχνουν funds που θα πάρουν τις μετοχές του ΤΧΣ

-Σε Εθνική και Πειραιώς μάλιστα που το ΤΧΣ ελέγχει κρίσιμα ποσοστά, 40% και 27% αντίστοιχα, η αποεπένδυση του ΤΧΣ δυνητικά μπορεί να επιφέρει μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που θα επεκταθούν από τα πρόσωπα μέχρι τη στρατηγική της τράπεζας, ειδικά στην περίπτωση που προκύψει ένας ισχυρός μέτοχος. Στις τράπεζες πασχίζουν να κάνουν ενέργειες που επαναφέρουν την εικόνα της κανονικότητας ώστε να είναι έτσι ευκολότερο να προσελκύσουν επενδυτές, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό καθώς ο SSM φρενάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Στο κλίμα αυτού του συναγερμού στην Πειραιώς έβαλαν στο τραπέζι την έξυπνη πρόταση της επαναγοράς ιδίων μετοχών, κίνηση που αφενός μπορεί να βοηθήσει τη μετοχή και αφετέρου είναι ένα είδος μερίσματος ή και bonus. Φυσικά χρειάζονται εγκρίσεις οι οποίες πιθανόν θα δοθούν, αν και η Πειραιώς έχει ξοδέψει περίπου 150 εκατ. για τη MIG και τώρα η επαναγορά 20 εκατ. τεμαχίων με μια θεωρητική τιμή των 3 ευρώ, μπορεί να κοστίσει στην τράπεζα άλλα 60 εκατ. (κατά την τράπεζα 105 επισήμως για την MIG και άλλα 15 η επαναγορά δηλαδή 120, χωρίς φυσικά τις αμοιβές UBS strinx και λοιπών συμβούλων). Ωστόσο, η ουσία είναι αν έτσι φτάνουμε πιο κοντά στο να βρεθεί το σχήμα των funds που αναζητά η διοίκηση της Πειραιώς για το 27% και αυτό -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα το διαπιστώσουμε (το αργότερο) ως το Φθινόπωρο.

Η Moody's έρχεται στην Αθήνα

-Κι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους μπελάδες που καλούνται να διαχειριστούν στις τράπεζες, στις 19 Ιουνίου έρχεται στην Aθήνα η Moody's να δει από κοντά τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ολο και πιο κοντά ΔΕΗ και Motor Oil...

-Γιγαντώνεται η παρουσία της Motor Oil στον τομέα των ΑΠΕ καθώς μέσα σε έναν χρόνο η εταιρεία μέσω της θυγατρικής της MORE έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της 3 GW έργων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μετά την εξαγορά του 75% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από την Ελλάκτωρ τον Μάιο του ’22, την Παρασκευή η Motor Oil ανακοίνωσε την απόκτηση του 75% της Unagi AE, μιας εταιρείας συμμετοχών, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων 1,9 GW που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Εκείνο που δεν έγινε γνωστό από τις ανακοινώσεις είναι ότι η MORE θα συναναπτύξει το χαρτοφυλάκιο αυτό με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Η τελευταία διαθέτει το 49% των μετοχών των τριών θυγατρικών που ανήκουν στην Unagi. Πρόκειται για τις Baliaga, Pivot Solar και Teichio οι οποίες κατέχουν 16 Φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα. Το υπόλοιπο 25% της Unagy ανήκει στην οικογένεια Μανωλόπουλου, η οποία ελέγχει και την εταιρεία Cantreva με εξίσου καταιγιστική παρουσία στην αγορά των ΑΠΕ.

...τώρα και με μια ακόμη συμμαχία

-Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου που αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της Unagy στις 19 Μαΐου ύψους 47.000 ευρώ. Η Unagy συστάθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τους αδερφούς Χρήστο και Γιώργο Μανωλόπουλο και μετατράπηκε από κεφαλαιουχική εταιρεία ΙΚΕ σε ΑΕ τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι τελευταίοι εμφανίζονται υπερκινητικοί στον τομέα των ΑΠΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό και τελευταία φημολογείται ότι ετοιμάζουν νέο μεγάλο ντιλ στις ΑΠΕ διεθνούς εμβέλειας. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη συμμαχία μεταξύ Motor Oil και ΔΕΗ καθώς οι δύο όμιλοι έχουν αναπτύξει κοινή εταιρεία και στον τομέα των υδρογόνου. Πρόκειται για τη «Hellenic Hydrogen Α.Ε.», στην οποία η Motor Oil ελέγχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου. Η Hellenic Hydrogen σχεδιάζει το πρώτο της έργο για παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έχει ήδη υποβάλλει φάκελο για χρηματοδότηση στο Innovation Fund. Να σημειωθεί επίσης ότι η Ελλάκτωρ συνεχίζει να κατέχει το υπόλοιπο 25% της ΑΝΕΜΟΣ, για το οποίο η ολλανδική πλευρά είχε εκφράσει προ μηνών τη βούληση να πουλήσει.

Ένα ηχηρό σφυρί με… άρωμα MLS

- Φαντάζομαι θα θυμάστε την MLS, την πολλά υποσχόμενη, κάποτε, εταιρεία του Γιάννη Καματάκη, που απέδειξε ότι η μετάβαση από το success story στο… disaster story είναι… ένα τσιγάρο δρόμος. Λοιπόν, εκτός από όλα τα άλλα δεινά για την κραταιά άλλοτε εταιρεία πληροφορικής, επίκειται κι ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός με… άρωμα MLS. Έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου και στρέφεται κατά της Ηλέκτρας Καματάκη, μητέρας του επικεφαλής της εταιρείας Γιάννη Καματάκη και αφορά τα δικαιώματά της σε ακίνητο που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, πρόκειται για το 50% του δικαιώματος κυριότητας και το 50% του δικαιώματος επικαρπίας ενός αγρού έκτασης 3.923 τ.μ. επί του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 178,86 τ.μ. (περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο, μηχανοστάσιο και χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων), ισόγειο εμβαδού 116,65 τ.μ. (περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα, χώλλ και αποθήκη) και πρώτο όροφο εμβαδού 82,50 τ.μ. (περιλαμβάνει δύο δωμάτια και λουτρό). Ωστόσο, σύμφωνα με παλιότερη τεχνική έκθεση η συνολική επιφάνεια φτάνει τα 470 τ.μ. Κατά την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για την περιοχή εκτός σχεδίου του Πανοράματος, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του αστικού ιστού. Είναι περιοχή με πολύ πράσινο, (δασόφυτες εκτάσεις), ησυχία και πολύ καλή θέα, όπου υπάρχουν κυρίως μονοκατοικίες πολύ καλής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής. Η διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο είναι κατασκευής του 1997. Το γήπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο με τοιχίο από μπετόν με επένδυση πέτρας και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο περιβάλλων χώρος διαμορφωμένος με παρτέρια με φυτεύσεις, πλακόστρωτα, διαδρόμους κ.α. Σημειωτέον ότι υπάρχει και πισίνα επιφάνειας 100 τ.μ., παρακαλώ… Επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της " Galaxy IV Funding DAC", ειδικής διαδόχου της Alpha Bank, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ. Στα βάρη περιλαμβάνονται προσημειώσεις υποθήκης για 100.000 ευρώ υπέρ της Πανελλήνιας Τράπεζας, για 400.000 ευρώ (προς εξασφάλιση σύμβασης πιστώσεως με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό) υπέρ της Alpha Bank, η οποία ετράπη σε υποθήκη καθώς και άλλη μια υποθήκη για 80.000 ευρώ υπέρ της "Galaxy IV Funding DAC”. Όσο για την τιμή πρώτης προσφοράς, έχει οριστεί σε 600.000 ευρώ (500.000 ευρώ για το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου και 100.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας σε ποσοστό 50%).

Η συγκατοίκηση Αllianz - Ευρωπαϊκής Πίστης

-Εγώ για τις ημερομηνίες δεν δεσμεύομαι, αλλά μου λένε πως θεωρητικά τουλάχιστον την Τετάρτη 31 Μαΐου πρέπει να ολοκληρωθεί ο γάμος Αllianz - Ευρωπαϊκής Πίστης. Ως γνωστόν οι γάμοι που γίνονται από οικονομικό συμφέρον οδηγούν συχνά σε συγκρούσεις, ειδικά όταν οι προσωπικότητες διαφέρουν σημαντικά και στην ασφαλιστική αγορά ψιθυρίζουν πως η περίπτωση Αllianz - Ευρωπαϊκής Πίστης δεν είναι η εξαίρεση καθώς παντρεύονται δυο διαφορετικοί κόσμοι. Μάλιστα ακούω ότι η Allianz σκέπτεται να μεταφέρει τις διοικητικές της υπηρεσίες στο ακίνητο της Ευρωπαϊκής Πίστης και να στριμωχτούν όλοι μαζί κι... αγαπημένοι, στο σχετικά ευρύχωρο κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Χαλάνδρι.

Το όραμα του... αυτοδιαχειριζόμενου καζίνο είναι εδώ

-Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του επενδυτή (Glafka Capital) και του Σωματείου των εργαζομένων για το λουκέτο του καζίνο Ρίου έπειτα από την απόρριψη από το δικαστήριο και της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές του. Οι κατηγορίες για το ποιος φταίει δεν έχουν κοπάσει, ο Πέτρος Μυλωνάς της Glafka καταλογίζει ανευθυνότητα στο σωματείο που έκανε κύρια παρέμβαση κατά της αίτησης προστασίας, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Καταγεωργόπουλος «βλέπει»… τακτικές Πηλαδάκη. Η τύχη του καζίνο πάντως έχει δρομολογηθεί καθώς άμεσα η Επιτροπή Παιγνίων συνεδριάζει για να επιβάλλει τη νομοθεσία και να αναστείλει τη λειτουργία του καζίνο που έχει πάνω από 40 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η ΕΕΕΠ εμφανίζεται να επιχειρεί να δοθεί η άδεια σε τρίτο πάροχο (έχουν εκφράσει ενδιαφέρον), με το Σωματείο να μην είναι αρνητικό να… αυτοδιαχειριστεί το καζίνο, κάτι που λέγεται πως εξ αρχής ήταν η πρόθεσή του. Μένει να φανεί όμως εάν υπάρχει νομικό πλαίσιο για όλα αυτά. Όσο για την Glafka Capital, πλέον περιμένει την απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης του καζίνο Αλεξανδρούπολης και για το καζίνο Κέρκυρας, η οποία θα εκδικαστεί στις 6/6.

Η Cosmote φεύγει, ο προαστιακός έρχεται

-Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αποχωρούν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι του OTE-COSMOTE από το κτίριο της Παιανίας, καθώς η ανακαίνιση του διοικητικού Μεγάρου του ομίλου στο Μαρούσι προχωράει. Μένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Β’ Πτέρυγα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και στα άλλα ιδιόκτητα κτίρια του ΟΤΕ που επίσης αξιοποιούνται. Το Karela Office Park λοιπόν στην Παιανία, ιδιοκτησίας Prodea Investments, αδειάζει μεν, αλλά προικοδοτείται με μια νέα στάση του Προαστιακού που λύνει και το μεγάλο πρόβλημα τις απόστασης και της χρήσης ιδιωτικού μέσου από τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί. Όπως πρώτο είχε γράψει το newmoney, η Prodea και άλλες γνωστές εταιρείες που διαθέτουν γραφεία σε κοντινή απόσταση συνασπίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί νέος Προαστιακός σταθμός στο συγκεκριμένο σημείο (θέση Καρελλά), δηλαδή ενδιάμεσα από τους υφιστάμενους σταθμούς Παιανία-Κάντζα και Κορωπί – μάλιστα, είχαν χρηματοδοτήσει τις σχετικές μελέτες. Ήδη εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου που είναι αλήθεια πως θα ενώσει τους γύρω οικισμούς και την ευρύτερη βιομηχανική περιοχή με τα μέσα σταθερής τροχιάς, αφαιρώντας από το κυκλοφοριακό της Αθήνας χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις με ιδιωτικά μέσα.

To ταμπλό φωνάζει για placement σε ΒΙΟΧΑΛΚΟ και CENERGY

-H μετοχή της μητρικής εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ τους τελευταίους 6 μήνες εμφανίζει απόδοση της τάξης του 35%. Η μετοχή της CENERGY αποδίδει από την αρχή του έτους 85%. Καθώς το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει ξεκάθαρα μπει σε μια περίοδο bull market (συμπληρώθηκαν 4 εβδομάδες ανόδου και την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλότερο σημείο της χρονιάς), οι συναλλαγές στο ταμπλό δείχνουν ότι οι Στασινόπουλοι είναι έτοιμοι για δύο μεγάλα placements των δύο συγκεκριμένων μετοχών σε θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού. Το ταμπλό φωνάζει ότι οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν….

Κλειστή σήμερα η Wall Street, αύριο θα αποτιμήσει τα καλά νέα

-Όπως συνήθως συμβαίνει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν άφησαν τη χώρα τους να πτωχεύσει, κατέληξαν σε -οδυνηρή και για τους δύο- συμφωνία 2 ετών για το όριο του Χρέους. Η Wall Street, την Παρασκευή, είχε προεξοφλήσει τη συμφωνία, με μια εντυπωσιακή άνοδο. Σήμερα γιορτάζει τη Μemorial Day με αργία και από αύριο θα αποτιμήσει τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης που προβλέπει περικοπές δημοσίων δαπανών της τάξης 50 δισ. δολαρίων ετησίως. Η αμερικανική κυβέρνηση πληρώνει 1,3 δισ. δολάρια κάθε μέρα -μόνο για τους τόκους- εξυπηρέτησης του χρέους των 34 τρισεκατομμυρίων. Εκτός όμως από το Δημόσιο Χρέος, η αμερικανική οικονομία ταλανίζεται από το τεράστιο -ύψους 17,1 τρισ. δολαρίων- ιδιωτικό χρέος. Οι Αμερικανοί χρωστούν σε στεγαστικά δάνεια 12 τρισ. δολάρια. Σε δάνεια Αυτοκινήτου 1,6 τρισ. δολ. ενώ τα ανεξόφλητα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών (986 δισ. δολ.) σε λίγες μέρες θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια. Η μέση δόση ενός στεγαστικού δανείου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά +12,7% μέσα σ’ έναν χρόνο. Το Δημόσιο Χρέος είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο μέσος Αμερικανός.

Το Χρηματιστήριο σήμερα γιορτάζει τη… μοναξιά του

-Κλειστό το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κλειστή και η αγορά του Λονδίνου. Σήμερα οι επενδυτές από την Αθήνα, μετά την εκπληκτική σε όγκο και ρυθμό περασμένη χρηματιστηριακή εβδομάδα σε επίπεδο Γενικού και Τραπεζικού Δείκτη, μόνοι τους θα κάνουν πάρτι στα… «χαρτιά του λαού», στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Μεθαύριο, Τετάρτη, ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση του Δείκτη MSCI Greece Standard. Δεν υπάρχουν αλλαγές (έξοδος ή είσοδος μετοχών) υπάρχει όμως αλλαγή στη στάθμιση η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές θα προκαλέσει περιορισμένες εκροές σε τραπεζικές μετοχές οι οποίες - με τον τζίρο που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το ΧΑ - το πιθανότερο είναι να περάσουν απαρατήρητες.