Οι «Σακομπακοκαϋμενούληδες»! ///


 

 

-Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πάλαι ποτέ κραταιάς κατασκευαστικής εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο νυν μεγαλομέτοχος κ. Αναστασάκης Καλιτσάντσης δίδει τον τίμιο αγώνα να κρατήσει την εταιρεία του… μέσω Ντουμπάι, δηλαδή με τα λεφτά των «Μπακοκαϋμενάκηδων» όπως αποκαλούν ήδη στην αγορά τους δύο «πετρελαιάδες» των εμιράτων που συνδράμουν οικονομικά τον Αναστασάκη με αντάλλαγμα – λένε – να τους δώσει τον «ΑΝΕΜΟ» ως λάφυρο αν κρατήσει τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

-Έτσι, λοιπόν, τις τελευταίες τρεις ημέρες αγοράζουν μετοχές οι «Σακομπακοκαϋμενούληδες», αλλά αγοράζει και ο Ολλανδός. Το ολλανδικό Fund της Reggeborgh Invest B.V. όχι μόνο δεν κάνει πίσω αλλά σήμερα ή αύριο θα ανακοινώσει – ως έχει υποχρέωση – μέλη του Δ.Σ. που προτίθεται να τοποθετήσει εάν βεβαίως αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο, Γιώργο Μυλωνογιάννη ως πρόεδρο και για τον κ. Αρη Ξενόφο για διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, άρτι παραιτηθέντα από το ΤΑΙΠΕΔ.

-Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε: Ti proxy fight; Ο αγώνας έχει κριθεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι για λόγους πίστης προς την εταιρεία, οι Ολλανδοί δεν θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο αγώνας κρίθηκε προτού ξεκινήσει.

-Στα βήματα της Αlpha Bank η Εurobank καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες ετοιμάζεται να προχωρήσει σε swap ομολόγων με το Δημόσιο. Η δημοσίευση της σχετικής πράξης στο ΦΕΚ αναμένεται από μέρα σε μέρα ώστε η τράπεζα από την ανταλλαγή με μακροχρόνιους τίτλους των ομολόγων μικρότερης διάρκειας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, να ενισχύσει ανάλογα τους κεφαλαιακούς της δείκτες. Οι πηγές αναφέρουν ότι η Εurobank θα ολοκληρώσει τη συναλλαγή πριν από το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια στις αρχές του 2021 η σκυτάλη θα περάσει στην Πειραιώς για ανάλογη συναλλαγή.

– Χθες πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας με… ενεργειακό μενού από μεγάλο διπλωματικό «σπίτι». Στην πρεσβευτική κατοικία -λόγω συνθηκών και πανδημίας- παραβρέθηκαν λίγοι και εκλεκτοί επιχειρηματίες του κλάδου καθώς τα θέματα είναι πολλά και με μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

-Τι έκανε εντύπωση στη στήλη από τις δηλώσεις του μέτοχου της Πειραιώς Τζον Πόλσον στη συζήτηση που έγινε στα πλαίσια του Συνεδρίου του Capital Link; Το γεγονός ότι παρά τη χυλόπιτα που έφαγε και μάλιστα δις κατά την πρόσφατη προσπάθειά του να αποκτήσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς με λεφτά του Δημοσίου και μικρή δική του συνεισφορά, διατηρεί άριστες σχέσεις με τα διάφορα μέλη του ΔΣ της τράπεζας. Τόσο που αισθάνθηκε την ανάγκη να τους αναφέρει έναν-έναν ονομαστικά και να πλέξει το εγκώμιό τους.

-Μια ωραία ιστορία που δείχνει πως στην πράξη μπορεί η Ελλάδα να “παντρέψει” τα πλεονεκτήματά της (κλίμα, ασφάλεια, τα περίφημα greek islands…) και το story των σημαντικών προοπτικών της οικονομίας στη μετα- covid περίοδο έδωσε ο επικεφαλής της Axia Vemtures, Γιώργος Λινάτσας. Μιλώντας στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum ανέφερε πως η Axia πάνω από έναν χρόνο είχε αναθέσει σε μεγάλο headhunter του Λονδίνου την εύρεση στελέχους για συγκεκριμένη υψηλόβαθμη θέση στην εταιρεία. Η κρίσιμη λεπτομέρεια ήταν η εξής: ο/ή υποψήφιος/α έπρεπε να έχει βάση στην Αθήνα. Όμως όταν έφθανε η ώρα της τελικής συνέντευξης, η συχνά μόνιμη επωδός ήταν πως θέση και απολαβές είναι οκ, αλλά “η οικογένειά μου δεν είναι έτοιμη να ζήσει στην Ελλάδα”.

-Εδώ και λίγο καιρό όμως, η Axia άρχισε να δέχεται τηλέφωνα από ορισμένους εκ των υποψηφίων που είχαν απορρίψει τη θέση και οι οποίοι τώρα επαναδιατύπωναν το ενδιαφέρον τους. Τι άλλαξε; Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το 50% του εισοδήματος των στελεχών επιχειρήσεων (και όχι μόνο) που θα μετακομίσουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό το 2021, θα είναι – υπό προϋποθέσεις – αφορολόγητο για μια 7ετία.

“Γκρίνιες” σε Vodafone και Wind προκάλεσε η χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της Deutsche Telecom και του ΟΤΕ με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, την επομένη της ολοκλήρωσης της δημοπρασίας των αδειών για το 5G. Όπως έλεγαν με νόημα “και εμείς αγοράσαμε φάσμα και πληρώσαμε κάποια δεκάδες εκατομμύρια…”.

-Κι επειδή χθες το ξέχασα, να σας ότι η επόμενη μονομαχία εκατομμυρίων μεταξύ Cosmote-Forthnet δεν θα αργήσει και θα γίνει για τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Φτώχειες: juicy project η αλλαγή διοίκησης στην MLS, αλλά όταν έπνεε ούριος άνεμος στα πανιά της εταιρείας. Τώρα υπήρξαν παράπονα επειδή τους φάνηκαν πολλά τα 2.500 ευρώ που κόστισε η χρήση της ιντερνετικής πλατφόρμας του Χρηματιστηρίου για να πραγματοποιηθεί η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση. «Ευλόγησον», που θα έλεγε και ο νέος CEO.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή