Ο (φως φανάρι) κ. Λαζαρίδης που κανόνιζε τα… Κουτσοραντεβού και το μπαλαούρο που έρχεται ///


 

-Είπαμε, κάποια εξοδάκια επιχειρηματιών να πληρώνονται από τις εταιρείες τους, αλλά στην περίπτωση των Κουτσολιούτσων το είχαν τερματίσει. Οι ελεγκτές της PwC εντόπισαν πως κάθε είδους πολυτέλεια της οικογένειας πληρώνονταν -χωρίς την παραμικρή έγκριση του ΔΣ- από την εταιρεία και άλλες συνδεδεμένες επιχειρήσεις του ομίλου. Αυτοκίνητα, (μεταξύ των οποίων και μια Bentley), η θαλαμηγός Phalarope, το ελικόπτερο, εισαγωγές κρασιών από τη Ν. Ζηλανδία, δεκάδες κινητά για το υπηρετικό προσωπικό, ένας κατάλογος χωρίς τέλος, ενώ ταυτόχρονα ένας συρφετός συνεργατών, συγγενών και φίλων έκανε χρυσές δουλίτσες στην υγεία των κορόιδων-μετόχων.

-Επ’ ευκαιρία, μια απορία της στήλης: Αυτός ο κ. Λαζαρίδης που αναφέρεται στο πόρισμα της PwC πως τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κανόνισε ραντεβού με ανθρώπους της Foli Follie, ποιος είναι; Ο Πρόεδρος του Χ.Α. ή ο Λαζαρίδης ο οινοποιός; Κι αν ναι, ποιος από την οικογένεια των οινοποιών; Ο Κώστας ή ο Νίκος; Ή μήπως πρόκειται για τον Λαζαρίδη τον Βουλευτή; Υπάρχει κι ένας γιατρός Λαζαρίδης, κι ένας με κεραμικά, επίσης. Μπα, όχι. Μήπως είναι εκείνος o υπουργός και φίλος του Σαμαρά; Αποκλείεται. Μα, ποιος είναι;

-Η στήλη σάς είχε ενημερώσει ότι η Εθνική Τράπεζα έχει βγάλει στην αγορά προς πώληση δάνειο 52 εκατ. της Audio Visual του Νίκου Βαρδινογιάννη. Τη διαδικασία τρέχει η Deloitte και τα νεότερα είναι ότι ενώ στις μη δεσμευτικές προσφορές μαζεύτηκαν καμπόσοι ενδιαφερόμενοι, τελικά στις δεσμευτικές κατατέθηκε μια και μοναδική προσφορά από την Castlelake. Aν σας θυμίζει κάτι η επωνυμία, πιθανόν είναι επειδή η Castlelake είναι μέτοχος στην Prodea Investments.

-To ΕOS Capital του Απ. Ταμβακάκη έκλεισε και άλλη επένδυση στον κλάδο των τροφίμων. Πρόκειται για γνωστή εταιρία και οι ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

-Σας τα έλεγε από τις προηγούμενες μέρες η στήλη ότι η πρόταση των Ολλανδών θα έρθει και ήρθε. Ανακοινώθηκε χθες και με την έκπληξη που σας είχα περιγράψει. Ελληνικότατο μάνατζμεντ. Με τη διαφορά ότι υπάρχει ανάμεσα στο 5μελές ΔΣ και κάποιος που θα είναι το μάτι και το αυτί (κυριολεκτικά) της Reggeborgh Invest. Πρόσωπο έμπιστο, τεχνοκρατικό, φρέσκο και της κατασκευής. Άνθρωπος που συνεργάζεται με τους Ολλανδούς από καιρό στην Ελλάδα και θεωρείται εξ απορρήτων.

-Τώρα τα νέα από τη γενική συνέλευση στέλνουν διαφορετικά μηνύματα. Ακούγεται για παράδειγμα ότι η πλευρά των Μπακοκαϋμενάκηδων καλοβλέπει αναβολή. Κάτι ψιθυρίζεται για 27 Γενάρη. Είναι που μεσολαβούν και οι γιορτές, μην πάνε οι άνθρωποι στην αρένα με τον κουραμπιέ στο στόμα. Να έχουν πιει τη σαμπάνια, να έχουν φάει τη γαλοπούλα, να έχουν ξορκίσει τον κακό τον χρόνο και μετά.

-Πάντως, με αυτά και με εκείνα κάποια στελέχη του ομίλου ανοίγουν σαμπάνιες από καιρό. Ακούγονται αποζημιώσεις με πολλά μηδενικά για αυτούς που φεύγουν αλλά και για εκείνους που μένουν. Όπως για παράδειγμα μου εκμυστηρεύτηκαν χθες για στέλεχος της REDS που έλαβε αμοιβή 200.000 ευρώ. Να το πιστέψω; Μου έχουν γεννηθεί πολλές απορίες τελευταία για τον ρόλο της θυγατρικής, της Ελλάκτωρ που είναι και από τα αγαπημένα παιδιά του Σάκη. Αναφέρομαι στο έργο της Μαρίνας του Αλίμου, καθώς στη REDS μεταφέρεται όλη η ευθύνη της σύμβασης υλοποίησης του έργου που έχει αναλάβει για περίοδο 40 ετών η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, μαζί με τις σχετικές εγγυήσεις που εικάζεται ότι θα κατασκευάσει ως υπεργολάβος ο Άκτωρας. Κάποιοι λένε ότι το τρίγωνο (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, REDS, ΑΚΤΩΡ) εξυπηρετεί θέματα credibility. Με τη μετάθεση του συνόλου των βαρών στην εταιρεία ακινήτων τα εμπόδια χρηματοδότησης αίρονται…

– Άμεσα ξεκινά η Εθνική τράπεζα τη συναλλαγή Frontier ύψους 6,1 δισ. καθώς υπήρξε ενημέρωση των εν δυνάμει ενδιαφερόμενων ότι αποστέλλεται το σχετικό teaser. Kαι αφού μιλάμε για την Εθνική έχετε υπόψη ότι τα πράγματα για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν εξελίσσονται όπως τα αναμέναμε. Ναι μεν δεν χαλάει το deal, αλλά χύνεται πολύς ιδρώτας για να κλείσει η συμφωνία και ακόμη φως δεν είδαμε. Και στο σημείο αυτό κι αντίθετα από την Εθνική τράπεζα η στήλη τραγουδώντας το «σφύριξα κι έληξε» σας εύχεται «Καλά Χριστούγεννα» και δίνει το επόμενο ραντεβού στους αναγνώστες της, την προσεχή Δευτέρα.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο