Ο Τζώρτζης, τελικώς, φαίνεται ότι ήταν προοδευτικός! ///


-Δεν το βάζει κάτω εύκολα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Πηγές της στήλης αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας το τελευταίο διάστημα χτύπησε πόρτες ισχυρών του χρήματος -τόσο επαγγελματιών όσο και κεφαλαιούχων- και βολιδοσκόπησε τις διαθέσεις για να χρηματοδοτήσουν ένα deal που θα δώσει λύση στο αδιέξοδο με τα ομόλογα της INTRALOT. Ως εκεί που φτάνουν οι πληροφορίες της στήλης, τα διαβήματα δεν είχαν επιτυχία. Ήταν πολλά και τα χρήματα που ζήτησε. Κάτι για 300 εκατ. Άκουσα.

-Σε νέο κύκλο διώξεων για το σκάνδαλο της Folli Follie είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τα αίσχη που αποκαλύπτει το πόρισμα της PwC, σύμφωνα με νομικούς κύκλους που έχουν γνώση της δικογραφίας. Πάντως τότε όλοι απορούσαμε γιατί δεν κινείται τίποτε, και γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χ. Γκότση τους κοίταζε, κι ένα προφανές σκάνδαλο έμενε αδιερεύνητο. Μυστήρια πράγματα, όπως μυστήριο είναι και τα 80.000 ευρώ που την επομένη του επίμαχου mail έφυγαν από τον ταμείο της εταιρίας και κατέληξαν στον προσωπικό λογαριασμό του Τζώρτζη. Η PwC είδε τον εταιρικό λογαριασμό, αλλά δεν μπορεί να δει τον προσωπικό του Τζώρτζη. Άλλωστε, τώρα αυτό είναι δουλειά του Εισαγγελέα αν δηλαδή τα λεφτά σηκώθηκαν μετρητά μια ημέρα μετά. Τέτοια σύμπτωση, πια;

-Τους μετόχους μειοψηφίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πήρε σβάρνα τις προηγούμενες μέρες το δίδυμο των εφοπλιστών για να τους παρακινήσει, λέει, να ψηφίσουν υπέρ των ελλήνων επενδυτών στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση. Οι επισκέψεις έγιναν διαδοχικά στους Α. Γιόκαρη και Χ. Παναγιωτόπουλο που συντάχθηκαν με τους Ολλανδούς στο αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή διοίκησης, αλλά και στον Εν. Σαραντόπουλο.

-Τι απέδωσαν οι επισκέψεις; Τι να σας πει τώρα η στήλη; Μάλλον περισσότερο προβληματισμό δημιούργησαν επειδή το δίδυμο των νέων επενδυτών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έπεσε σε αντιφάσεις που προκάλεσαν ερωτήματα και αμφιβολίες στους συνομιλητές τους. Όπως για παράδειγμα ότι τους Καλιτσάντσηδες ούτε που τους ξέρουν, ούτε που τους έχουν δει… Άσχετα αν κάποιοι επιμένουν ότι υπάρχουν κοινές φωτογραφίες από κοινωνικές και οικογενειακές εκδηλώσεις μαζί τους.

-Στο θέμα τώρα της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα προτείνει η Reggeborgh, η αγωνία φαίνεται πως δεν θα παραταθεί για πολύ. Τα πρόσωπα για το νέο ΔΣ έχουν κλείσει και κάποιοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο θα είναι μεταβατικού χαρακτήρα για να οριστικοποιήσει όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά και της ομαλοποίησης των δραστηριοτήτων στις κατασκευές. Στο ΔΣ πάντως πέραν των ονομάτων που έχει γράψει η στήλη και θα προταθούν (Γ. Μυλωνογιάννης για Πρόεδρος, Α. Ξενόφος για διευθύνων σύμβουλος), φημολογείται ότι συζητείται να μπει και πρόσωπο-έκπληξη από εκείνα που προ ημερών απασχόλησαν την επικαιρότητα αλλά για άλλους λόγους.

-Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις πιστωτικές κάρτες εξαιτίας της αναβάθμισης που έκανε στα POS η Εθνική, είναι χωρίς προηγούμενο. Και για να κατανοήσετε το μέγεθος της αναστάτωσης, αυτές τις ημέρες πελάτες της Eurobank έλαβαν από την τράπεζα τους το εξής sms: «Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι έχει υπάρξει χρέωση του λογαριασμού/ πιστωτικής κάρτας σας για συναλλαγή που πραγματοποιήσατε από 01/08 έως και 22/10/2020. Η χρέωση αυτή αφορά σε συναλλαγή με κάρτα Eurobank που έγινε μέσω POS σε επιχείρηση που συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα. Η χρέωση δεν είχε πραγματοποιηθεί έγκαιρα λόγω τεχνικού θέματος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα και με την από 25/11/20 ανακοίνωση της. Λυπούμεθα για την ετεροχρονισμένη χρέωση αλλά το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε σε εμάς μόλις πρόσφατα. Για τυχόν απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο…»

-Κι επειδή χρονιάρες μέρες το βαρύναμε, γνωστός εφοπλιστής εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκεπτικός σε σύσκεψη της ναυτιλιακής του εταιρίας όταν του έδωσαν τον κατάλογο με τα έξοδα. Σιωπηλοί οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τον εφοπλιστή βυθισμένο στην ανάγνωση του εξοδολόγιου. Στην αίθουσα επικρατούσε νεκρική σιγή, μέχρι επιτέλους ο εφοπλιστής να διακόψει την ανάγνωση και να ρωτήσει τους συνεργάτες: «Γιατί αυξήθηκε τόσο πολύ η κατανάλωση χαρτιού υγείας; Είναι σχεδόν η διπλάσια ποσότητα σε σχέση με πέρυσι».

-H e-Go Mobile που κάνει την επένδυση για το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει ενδιαφέρον story και έναν πολύ βραχύ βίο. Συστάθηκε τον Μάρτιο 2015 από ένα γερμανό καθηγητή και πριν 5,5 μήνες κατέθεσε αίτηση για πτώχευση. Δύο μήνες μετά, το Σεπτέμβριο του 2020, ανακοίνωσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο προέβλεπε τη μεταβίβασή της σε μεγάλο ολλανδικό όμιλο. Πάντως, στην κυβέρνηση αρέσει το project και ψάχνουν να διευκολύνουν την επένδυση με φορολογικά και άλλα κίνητρα. Σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση του εργοστασίου, το αυτί μου πήρε την πληροφορία ότι μεταξύ άλλων περιοχών, στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να πάει η μονάδα στη Δυτική Μακεδονία που τείνει να μετατραπεί σε ένα είδος παραδείσου για τις νέες επενδύσεις.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο