O Γαβριηλίδης της ΕgonZehnder μετακομίζει, ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τους τραπεζίτες και ο καημένος… Καϋμενάκης ///


 

-Οι πληροφορίες έρχονται από την αγορά όπου κάτι τέτοια συνήθως δεν περνάνε απαρατήρητα: Τα radar εντόπισαν κάποιες κινήσεις της ΕgonZehnder που δείχνουν ότι ο πολυεθνικός όμιλος προετοιμάζει τους επόμενους μήνες ανακάτεμα της τράπουλας. Ο εξαιρετικά δραστήριος Ανδρέας Γαβριηλίδης φαίνεται πως προορίζεται για άλλη θέση στον όμιλο, στο εξωτερικό.

-Με την ευκαιρία να σας αναφέρω ότι από την ΕgonZehnder ακούω ότι πέρασε τελευταία και ο Χρήστος Καλογεράκης που ήταν CEO των Public. Eίναι το πρόσωπο που πέρασε τα Public σε λειτουργική κερδοφορία, ολοκλήρωσε τη συγχώνευση με τα Media Markt και αμέσως μετά αποχώρησε για να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του. Το όνομά του παίζει στην αγορά για τη Forthnet, αλλά όχι μόνον.

-Από τα γραφεία της ΕgonZehnder περνούν και πολλοί τραπεζίτες τελευταία, αλλά μην το ανοίξουμε τώρα το κεφάλαιο αυτό γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

-Διαβάζω προσεκτικά την τελευταία ανακοίνωση του ΤΧΣ για την τράπεζα Πειραιώς. Ο τίτλος είναι: «Το ΤΧΣ στηρίζει την τράπεζα Πειραιώς και την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων με σκοπό την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση». Διαβάζοντας στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται «Κατά συνέπεια, το ΤΧΣ είναι έτοιμο να στηρίξει την Τράπεζα στην προσπάθειά της για την ενίσχυση του ισολογισμού της…» και πλέον στην τρίτη και προτελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης (επιτέλους) υπάρχει η φράση: «Το ΤΧΣ, στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει να στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Eκτελεστική Διοίκηση της Τράπεζας στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της…». Υπάρχουν κάποιες λεπτές αποχρώσεις στις διατυπώσεις ή η στήλη υπερβάλει;

-Πάντως, το νέο business plan της τράπεζας Πειραιώς θα παρουσιαστεί με λεπτομέρειες προς τον Μάρτιο 2021, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χ. Μεγάλου στους αναλυτές, αφού θα βασιστεί και στα αποτελέσματα του φετινού τέταρτου τριμήνου.

-Στο 6ο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζητείται στις 8 Δεκεμβρίου η συνταγματικότητα του νόμου για την άσκηση δίωξης σε στελέχη τραπεζών μόνον κατόπιν έγκλησης της τράπεζας. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: ‘Η το 6ο τμήμα θα εκφράσει θετική ή αρνητική άποψη και θα παραπέμψει το θέμα στην λεγόμενη μικρή ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου ή δεν θα μπει καθόλου σε συζήτηση και θα το παραπέμψει κατευθείαν στην μικρή ολομέλεια. Δεδομένου ότι στη μικρή ολομέλεια συμμετέχουν οι μισοί Αεροπαγίτες και είναι όργανο με τακτικές μηνιαίες συνεδριάσεις, η απόφαση για τον νόμο αναμένεται ότι θα εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κύκλος 5ος, επεισόδιο 159. Φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να περάσει το 25,5% των αδελφών Καλιτσάντση και του Farallon στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Ο καημένος δεν ξέρει πού μπλέκει! Πάντως, ο Ολλανδός δεν εγκαταλείπει, οπότε θα δούμε έργο.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο