Τα χρυσά σκουπίδια και οι ψυχοπονιάρηδες επιχειρηματίες που τα ακουμπάνε μέσω Google ///


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κύκλος 5ος, επεισόδιο 158. Με συνεχείς εναλλαγές και ανατροπές συνεχίζεται το σήριαλ στον επιχειρηματικό όμιλο. Η στήλη παρακάμπτει τον κίνδυνο να εκτεθεί καθώς η δουλειά στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανήκει στην κατηγορία «αλλιώς κοιμόμαστε, αλλιώς ξυπνάμε, αλλιώς μας βρίσκει το μεσημέρι και το βραδάκι μηδενίζουμε το κοντέρ και πάμε από την αρχή».

-Έχουμε λοιπόν και λέμε: Το Διοικητικό Συμβούλιο που ήταν να συνεδριάσει χθες Δευτέρα για να συγκαλέσει την έκτακτη συνέλευση, ανεβλήθη για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Ο Ολλανδός παραμένει αμετακίνητος ενώ ο Αναστάσιος Καλιτσάντσης φέρεται πως θέλει να παραμείνει μέτοχος της τάξης του 5%. (Φημολογείται ότι υπήρξε κάποιου είδους διακανονισμός μεταξύ των δυο αδελφών και αυτό ίσως εξηγεί την πλήρη απουσία από τη σκηνή του Δημήτρη Καλιτσάντση).

-Το τι απομένει στην πλευρά Καλιτσάντση είναι συνάρτηση της τιμής που θα πουλήσει το Farallon (το οποίο ακούω ότι δεν τρελαίνεται να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου) στο Ολλανδό. Σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα.

-Όσο περνούν οι μέρες θα βλέπετε πολλά δημοσιεύματα και ποικίλες αντιδράσεις για την υπόθεση της εκμετάλλευσης-καύσης των σκουπιδιών, γιατί απλά τα σκουπίδια κρύβουν χρυσό. Οι μπίζνες με τα σκουπίδια είναι τρελές και μόλις άρχισαν στην Ελλάδα και τα συμφέροντα τεράστια. Οι δε παίκτες ολίγον άγαρμποι, δίνουν όμως πλούσια «συμβόλαια».

-Ένας πολύ ωραίος και πονηρός τρόπος να μοιράσει κάποιος λεφτά μέσω διαφήμισης σε ένα ΜΜΕ χωρίς να τον… βλέπουν όλοι και να ζηλεύουν ή να… το χάνει από τα ραντάρ της η εξουσία είναι τα τελευταία χρόνια μέσω google. Θέλει ο επιχειρηματίας να σπρώξει ένα ποσό στο τάδε Μέσο Ενημέρωσης χωρίς να το πάρει χαμπάρι η πιάτσα; Ευκολάκι, δίνει μια εντολή στην google (preferred deal) και στέλνει ας πούμε ένα πενηντάρι χιλιάρικα σε ένα… μυστήριο site. Το κάνουν σήμερα κατά κόρον οι γνωστοί ψυχοπονιάρηδες επιχειρηματίες που παριστάνουν ότι είναι και με τον… Γρηγόρη και με τον Σταμάτη.

-Διπλή (και σωστή) παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκάλεσαν οι παραιτήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet. Πρωτοφανής περίπτωση ακόμη και για το ΧΑ, καθώς από ολόκληρο το ΔΣ παρέμεινε εν ενεργεία μόνον ένα μέλος: Ο Δημήτρης Τζελέπης που αναλαμβάνει καθήκοντα CEO. Η Επιτροπή ζήτησε πληροφόρηση για το επενδυτικό κοινό ώστε να «ανοίξει» η διαπραγμάτευση της μετοχής που είναι σε επιτήρηση και κανονικά ξεκινούσε στις 12μ.μ.

-Στο αίτημα της ΕΚ «η εταιρία να παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση» δόθηκε μια απάντηση που ανέφερε τα όσα ήδη είχαν γραφτεί στον Τύπο. Ακολούθησε αμέσως δεύτερη επιστολή της ΕΚ που ζητούσε εξηγήσεις πως θα διοικηθεί η εταιρία από ένα άτομο. Αν η απάντηση είναι ικανοποιητική η μετοχή θα επιστρέψει στο ταμπλό.

-O Δημήτρης Τζελέπης που ήταν CFO την τελευταία διετία στην εταιρεία, αναλαμβάνει καθήκοντα (interim, όπως όλα δείχνουν) CEO. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει ανατεθεί στην Egon Zehnder η αναζήτηση του προσώπου που θα ηγηθεί στη νέα περίοδο της Forthnet.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο