Ο «πράσινος» επισκέπτης, τα νεύρα των τραπεζιτών με τον Μεγάλου και ο Αναστασάκης που πληρώνει… με τα λεφτά των άλλων ///


 

-«ΠΑΟ, Θρησκεία, Θύρα 13»: Δεν έχει βολευτεί ακόμη στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας και η πρώτη επίσκεψη ισχυρού παράγοντα που δέχθηκε δεν ήταν από τον Ευαγ. Μυτιληναίο, ούτε από τον Γ. Περιστέρη, αλλά ούτε κι από τον Γ. Βαρδινογιάννη όπως όλοι θα ανέμεναν καθώς έχει αναλάβει το… εκρηκτικό χαρτοφυλάκιο της ενέργειας. Στο γραφείο του Κ. Σκρέκα πρώτος πρώτος πήγε ο Γιάννης Αλαφούζος για το ζήτημα του γηπέδου στο Βοτανικό. Η ομάδα είναι πάνω από όλα.

-Πρωθυπουργό και υπουργούς άγχωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την πορεία του Εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης. Η συζήτηση ήταν για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τα νέα κέντρα με τον Νίκο Χαρδαλιά να εκφράζει δύο αγωνίες: Τη σήμανση των κέντρων για να τα αναγνωρίζουν οι πολίτες και την… ποιότητα των πατωμάτων. Ειδικά για το τελευταίο (μήπως και γλιστρούν οι ηλικιωμένοι;) είχε μεγάλη αγωνία και το έθεσε τρεις, τέσσερις φορές.

-Κι αφού λέμε για πανδημία πάμε τώρα στα βαθιά: Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει πλέον κλίμα αυτοσυγκράτησης σε σχέση με την πολιτική των ενισχύσεων. Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού επιβάρυνε σημαντικά το δημόσια οικονομικά -όπως φάνηκε και από το έλλειμμα- και στο εξής θα έχουμε μόνον στοχευμένα και περιορισμένης κλίμακας μέτρα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Η πανδημία εξελίσσεται, η Κυβέρνηση για προφανείς λόγους πρέπει να διατηρήσει το απόθεμα των 32 δισ. και στο εξής οι ενισχύσεις θα είναι επιλεκτικές και ειδικά στοχευμένες σε κατηγορίες που πλήττονται άμεσα και έντονα.

-Με τον Χρήστο Μεγάλου ακούω ότι τα έχουν βάλει οι άλλοι τραπεζίτες. Το διπλωματικό επεισόδιο κορυφής προκάλεσε η πολιτική της Πειραιώς να παραχωρεί με ένα τηλεφώνημα την ένταξη στο step up πρόγραμμα (μειωμένες καταβολές, σταδιακά αυξανόμενες) σε όσους δανειολήπτες βγαίνουν από τα μορατόρια. Βέβαια από την Πειραιώς αντιδρούν και λένε ότι δεν είναι ένα απλό τηλεφώνημα, γιατί απαντά σε ερωτηματολόγια και άλλα τέτοια. Σημειώστε πως τα δάνεια που πήραν μορατόρια ήταν κατά 80% εξυπηρετούμενα και οι άλλες τράπεζες υιοθέτησαν στρατηγική διερεύνησης των δυνατοτήτων που έχουν οι πελάτες με στόχο κάποια δάνεια να επανέλθουν σε εξυπηρέτηση, κάποια άλλα να πάνε σε step up και φυσικά κάποια να κοκκινίσουν. Τα χουβαρνταλίκια της Πειραιώς όμως τορπίλισαν τη στρατηγική τους. Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς και γιατί, η στήλη ίσως και να έχει κάποιες απαντήσεις: Για παράδειγμα, αν θέλεις να κάνεις αύξηση ποιος είναι ο σημαντικότερος παράγων; Ο Μέτοχος. Ποιος είναι μέτοχος στην Πειραιώς;

-Λέγαμε χθες για τον εφοπλιστή που πάει από ατυχία σε ατυχία, αυτόν ντε τον συμπέθερο του… ψιλικατζή με τα παιχνίδια, που τον έμπλεξε μία κυρία στα δικαστήρια για έναν γιο που έχουν μαζί. Από το περιβάλλον της κυρίας διευκρινίζουν ότι υπάρχει δικαστική διαδικασία για πατρική αναγνώριση που βασίζεται σε DNA τεστ και όχι οικονομική διεκδίκηση. Καλά ξεμπερδέματα.

Αναστασάκης σε παράκρουση: Οι μπροστινοί δεν πείθουν κανέναν, δεν βρίσκουν και τα λεφτά, τα κουκιά δεν βγαίνουν, η συνέλευση έχει χαθεί. Βγήκε ο ίδιος και πάλι μπροστά. Απειλές σε κάθε κατεύθυνση, μανιφέστα μεγαλείου και παρακλήσεις με μοχλό ένα μηνιαίο πρόγραμμα προβολής των δραστηριοτήτων της εταιρίας στα μέσα από 21 Ιανουαρίου έως και 21 Φεβρουαρίου. Πληρώνει, δηλαδή, η εταιρία για να περνάει τα μανιφέστα του και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του να μην εξοβελιστεί από την εταιρία. Λεπτομέρειες για όλα αυτά τα φαιδρά, περίεργα και όχι μόνον, σύντομα.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο