-Καλημέρα σας! Τώρα, αν σας πω ότι στην κυβέρνηση όπως και στην αγορά είναι όντως «σκασμένοι» όλοι με τη χτεσινή εξέλιξη του νέου ολικού lockdown νομίζω ότι «κρούω ανοιχτές θύρες». Ο πιο γλαφυρός στην περιγραφή του ήταν ο αρμόδιος επί της αγοράς, Αδωνις, ο οποίος κάποια στιγμή φαίνεται να μονολογούσε: «αλήθεια, τι άλλο να κάνουμε για να μην κυκλοφορεί ο κόσμος να αγοράσουμε δίχτυα και να τον μαζέψουμε απ’ τον δρόμο όπως στη Γουχάν με τις απόχες;». Για να συμπληρώσει «στις δημοκρατίες, στον Δυτικό κόσμο, αυτά δεν γίνονται». Θλίψη όλων πλην Συριζαίων που σου λένε κάτι θα «τσιμπήσουμε» μέσα στην αντάρα.

-Τι κι αν οι έμποροι της Αθήνας έχουν κατεβάσει πλερέζες καθώς με το click away οι τζίροι έπεσαν 60 με 70% και τώρα με το lockdοwn το ταμείο μηδενίζει. Στη Μύκονο ανακαινίζεται το σύμπαν για το καλοκαίρι: ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα μέχρι και… τα υπόστεγα. Οι Μυκονιάτες υπολογίζουν φέτος σε μια καλή σεζόν, ακόμη κι αν Μάιο κι Ιούνιο οι πληρότητες θα είναι χαμηλές. Αλλά είπαμε. Η Μύκονος είναι άλλη χώρα.

-Ακούω ότι οδεύουν προς φιλικό διαζύγιο Bankingnews και Μιχάλης Σάλλας. Περισσότερα προσεχώς...

-Οι δύο μεγαλύτεροι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, Fairfax και CVC Capital πρόσφατα έκλεισαν ένα deal κοντά στο 1 δισ. δολάρια για τον ασφαλιστικό όμιλο Riverstone Europe, που τελεί αυτό το διάστημα υπό την έγκριση των αρχών. Η Riverstone Europe ανήκει στους leaders της ασφαλιστικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνον. Με τη συμφωνία η Fairfax και το συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοτικών υπαλλήλων του Οντάριο πούλησαν στο CVC τη Riverstone Europe έναντι 750 εκ. δολαρίων, αλλά και ενός επιπλέον ποσού 235,7 εκ. δολ. το οποίο θα δοθεί αργότερα κάτω από συγκεκριμένους όρους. Αυτό θυμίζει κάπως τον όρο του CVC για την Εθνική Ασφαλιστική περί αναδρομικού «κουρέματος» σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι του bancassurance, δηλαδή η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας. Αν τελικά προχωρήσει η συμφωνία για την Εθνική Ασφαλιστική τότε Fairfax και CVC θα είναι εξ αντικειμένου ανταγωνιστές, καθώς η Fairfax ελέγχει την ασφαλιστική Eurolife.

-Στην αγορά ακούγεται πως η WIND Ελλάς ενέταξε στο δυναμικό της τον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη ο οποίος κατείχε τη θέση του ICT Senior Sales Segment Leader στον Όμιλο ΟΤΕ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο ΟΤΕ εδώ και καιρό έχει κυριολεκτικά σαρώσει στην αγορά του ICT κερδίζοντας πολύ μεγάλα συμβόλαια για έργα και υπηρεσίες πληροφορικής και τεχνολογίας, προκαλώντας τον... φθόνο των ανταγωνιστών.

-Για το πολύκροτο και πολύχρονο «σίριαλ» της Χαλυβουργικής τα έχετε μάθει. Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε υπέρ των γιων Αγγελόπουλων, στην αντιπαράθεση σχετικά την ικανότητα του (πατέρα) τους Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να διαχειριστεί την περιουσία του. Έτσι, όρισε για δικαστικό συμπαραστάτη τον Γεώργιο Σκινδήλια. Ο οποίος και έχει ταχθεί σαφώς με την πλευρά των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, χωρίς να λείπουν και οι αντιπαραθέσεις, μέσω δημοσίων δηλώσεων, με τον Κων. Αγγελόπουλο.

-Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι Γεώργιος Σκινδήλιας είναι πλέον ο «απόλυτος άρχων» της Χαλυβουργικής. Μπορεί η πάλαι ποτέ κραταιά βιομηχανία να μην έχει πια καμία παραγωγική δραστηριότητα, αλλά η τύχη της, -τόσο της ίδιας όσο και των… δανείων της-, έχει μεγάλο ενδιαφέρον... Μετά τη Γενική Συνέλευση στα τέλη Οκτωβρίου, αποχώρησε ο επί δεκαετίες πρόεδρος της Γεώργιος Βαρουφάκης. Σωστά καταλάβατε, πρόκειται για τον πατέρα του πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν Μέρα25, Γιάνη (με ένα «ν») Βαρουφάκη. Μετά την έξοδο του πατρός Βαρουφάκη λοιπόν, ο Γεώργιος Σκινδήλιας ανέλαβε και τα δικά του καθήκοντα. Έτσι, είναι πλέον εκτός από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Χαλυβουργικής, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 5 αντί για 6 μέλη και πλαισιώνεται από τους Κ. Ιωάννου (που ανέλαβε αντιπρόεδρος), Αθ. Λάππα, Γ. Μοσκαχλαιδή και Β. Σκαράκη. Μην έχετε αμφιβολία ότι το «σίριαλ» θα έχει αρκετά ακόμη επεισόδια…

-Τελικά δεν κάνουν δουλειά στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Ασχολούνται με κάτι υπόστεγα στο Ελληνικό, κι άφησαν το στρατηγείο του Θανάση που δονούσε τη Σοφοκλέους του 1999 να βγει στο σφυρί. Κανένας σεβασμός στην ιστορική μνήμη καθώς η Cerved βγάζει για πώληση το κτίριο γραφείων της οδού Πάτμου 12 στο Μαρούσι, όπου στεγάζονταν τα κεντρικά της Αltec του Θανάση Αθανασούλη.