Η χρυσή τριπλέτα του Μαξίμου, ο ιερός πόλεμος των ΠτΔ, ο σεμνός τραπεζίτης και τα σπίτια στο Ελληνικό ///


 

-Καλημέρα σας! Εντάξει, έχουν τον πόνο τους στο Μ.Μ (Μέγαρο Μαξίμου) με την γκέλα που έγινε στο σπίτι του Στεφανάδη στην Ικαρία, αλλά το διακωμωδούν κιόλας (όχι μπροστά στον Μητσοτάκη, ο οποίος έγινε φουρνέλο). Παρομοιάζουν τους τρεις του Μαξίμου που ευθύνονται για την «πατάτα της Ικαρίας» δηλαδή την Κύρα Κάπη, τον Θανάση Νέζη και τον Φρέντυ Τράγκα (ναι, ο υιός του δημοσιογράφου-κομματάρχη Γιώργου δουλεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού!) σαν το μυθικό κέντρο της μεγάλης Μπαρτσελόνα «Τσάβι-Μέσι-Ινιέστα» που… κένταγε την εποχή της παντοδυναμίας της. Αυτοί οι τρεις λένε είχαν ελέγξει τους χώρους στην οικία Στεφανάδη από πριν και είχαν δει ότι όλα ήταν ok. Βέβαια, μπορεί να τους είχαν πει ότι θα υπήρχαν μόνο δυο ροτόντες των έξι και όχι άλλοι… 36 όρθιοι παραγονταραίοι να περιφέρονται. Πάντως και ο Τσίπρας το «ξίνισε» με την ερώτηση στη Βουλή γιατί απλά θα γυρίσει ο Μητσοτάκης και θα του πει (φαντάζομαι) δέχομαι το λάθος και… απολογούμαι, αλλά ας δεσμευτούμε εδώ και τώρα ότι δεν θα ενθαρρύνουμε τις συγκεντρώσεις χιλιάδων ατόμων ενώ έχουμε πανδημία. Τι θα απαντήσει;

Εξαλλος, μαθαίνω, ο Προκόπης με τη νυν πρόεδρο για την πειθαρχική δίωξη της γραμματέως του, «για μια ανοησία» όπως λέει ο ίδιος. «Καλά, έχετε ξαναδεί νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταδιώκει τη γραμματέα του πρώην, τι ρεζιλίκια είναι αυτά» αναρωτιέται ο κ. Παυλόπουλος. Έπεται συνέχεια, ακούστε που σας λέω εγώ, στο σίριαλ αυτό.

-H στήλη σέβεται και εκτιμά το fair play. Επειδή το έχεις μέσα σου το banking και κάνεις κινήσεις μαγικές, θα κομπλάρεις και τον ανταγωνισμό; Όχι, πάνω από όλα, σεμνότητα. Ο λόγος για την Εθνική τράπεζα η οποία αφού πέρασε μια παραγωγική διετία διαπραγματευόμενη την πώληση της θυγατρικής της στην Κύπρο με το λιβανέζικο group που έχει στη μεγαλόνησο την Astra bank (πρώην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς), κι αφού στα δύο χρόνια έφτασε στο παρά ένα της συμφωνίας -όπως γράφαμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι- το deal τελικά… ναυάγησε. Οριστικά και αμετάκλητα, όπως λένε οι πηγές μου. Τι να σας πω; Στην Εθνική από επιτυχία σε επιτυχία πάνε.

-Σκληρή άμυνα παίζει η οικογένεια Αθανασιάδη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την οικογενειακή επιχείρηση της ιστορικής Ναυτεμπορικής. Ενώ εκκρεμεί τον Φεβρουάριο να εκδικαστεί η πρώτη αίτηση τριτανακοπής κι έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός στα πλαίσια της ειδικής εκκαθάρισης για τις 5 Μαρτίου, από την πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη κατατέθηκε και νέα αίτηση τριτανακοπής (με άγνωστο περιεχόμενο) που θα εκδικαστεί 5 Μαΐου. Επιπλέον, κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Grant Thornton για ελλειμματική διαχείριση. Στο μεταξύ κι όσο ακόμη διαρκεί το παιχνίδι της καθυστέρησης, από την πλευρά των μετόχων της Ναυτεμπορικής γίνονται κρούσεις σε γνωστούς και μη κεφαλαιούχους αλλά τα διαβήματα δεν έχουν επιτυχία.

-Τακτική… κατενάτσιο αλλά για διαφορετικούς λόγους φαίνεται πως εφαρμόζουν και οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Ίντερ απέναντι στην BC Partners. Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν πως παρά τα δημοσιεύματα περί “ναυαγίου”, η πρόταση ύψους 750 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η BC Partners ενδέχεται να βελτιωθεί μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, γίνεται λόγος και για άλλους ενδιαφερόμενους που καιροφυλαχτούν για την απόκτηση της δημοφιλούς ομάδας του Μιλάνου. Μεταξύ αυτών ο κολοσσός Ares Management Corporation, η Fortress Investment Group (ανήκει στη SoftBank), οι Σουηδοί της EQT, η Arctos Sports και η Bain Capital. Οι Nerazzurri χρειάζονται άμεσα ρευστότητα αφού μεταξύ άλλων φέτος ωριμάζουν ομόλογα της ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

-Προσεκτικά και διακριτικά ακούω ότι πλησιάζουν από τη Lamda Developments επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα με αδιαμφισβήτητη οικονομική επιφάνεια και τους ενημερώνουν για τα προς πώληση ακίνητα του Ελληνικού και τις ζητούμενες τιμές. Τα… προσιτά είναι τα διαμερίσματα στους δύο πύργους, εμβαδού περίπου 90 τμ, που προσφέρονται από 800.000 ευρώ έως 1 εκατ. Για τα ρετιρέ φυσικά οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Αν είστε όμως αρχοντόπουλο και θέλετε μονοκατοικία τότε θα βάλετε το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη, γιατί υπολογίστε πως θα χρειαστεί να διαθέσετε περίπου ένα δεκάρικο. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο στρέμματα, το κάθε στρέμμα κάνει 3-3,5 εκατ. κι αφού αγοράσετε τη γη… ε, δεν θα βάλετε και τροχοβίλα.

– Επ΄ ευκαιρία αφού ο λόγος είναι για το Ελληνικό σημειώστε πως έως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Επιτροπής Παιγνίων προκειμένου να ανακηρύξει – και επίσημα – την κοινοπραξία Inspire Athens (ΓΕΚΤΕΡΝΑ-Mohegan) ως οριστική ανάδοχο του διαγωνισμού για το Integrated Resort Casino στο Ελληνικό. Προ ημερών η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού ολοκλήρωσε τον έλεγχο των πιστοποιητικών της κοινοπραξίας και εισηγήθηκε σχετικά στο ΔΣ της ΕΕΕΠ για τη κύρωση του διαγωνισμού. Επόμενο βήμα αποτελεί η προώθηση του φακέλου και των σχετικών συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.