-Χαίρετε, μια ακόμη ημέρα πιο κοντά στις κάλπες δίχως τρομερά νέα σε επίπεδο προβλέψεων, δημοσκοπήσεων κ.λπ. Απλώς να σημειώσω ότι το να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ότι… υπάρχει δημοσκόπηση πολυεθνικής εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο που εμφανίστηκε στο euroactive site και δίνει «ντέρμπι τα δυο κόμματα», χωρίς να λες ποιας εταιρείας είναι η δημοσκόπηση, αποτελεί προϊόν απελπισίας και… αυτό βγάζει μάτι. Είναι σαν αυτά που έλεγε το 2019 ο Αντώναρος ότι… γκάλοπ πρεσβείας δίνει διαφορά έναν πόντο κ.λπ. και τελικά ήταν καμιά δεκαριά. Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη φορά, δηλαδή τώρα, γνωρίζουν την αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις αλλά λένε ψέματα. Θα μπορούσαν απλώς να πουν ότι οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω, όχι ότι οι δημοσκόποι είναι απατεώνες, γιατί αυτό υπαινίσσονται.

Ήταν… αλλού το 2019

-Τώρα όμως έχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ καλό δημοσκοπικό επιτελείο και άρα γνωρίζουν την αλήθεια, έστω κι «ωραιοποιημένη». Γιατί το 2019 η απατηλή εντύπωση πήγε μέχρι τέλους. Σας διηγούμαι πραγματικό περιστατικό. Το απόγευμα των ευρωεκλογών του 2019 περί τις 6μ.μ, δηλαδή μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, με καλεί στο κινητό πασίγνωστος επιχειρηματίας συμπαθών τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι τα μπούνια, που λέμε). Ευδιάθετος μου λέει «μίλησα με τους δικούς μου και πανηγυρίζουν, η διαφορά είναι ζήτημα αν θα πάει 2,5 μονάδες υπέρ της Ν.Δ. και όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για θρίαμβο, πάνε Κουμουνδούρου να δουν πώς θα το διαχειριστούν. Το ματσάκι γυρνάει άνετα μέχρι τον Σεπτέμβριο στις κανονικές εκλογές…». Η αλήθεια είναι ότι για μια στιγμή… κεραυνοβολήθηκα. Και αυτό γιατί είχα υπόψιν μου, όπως και η μισή Αθήνα, ότι το κοινό exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών είχε φτάσει από τις 5 το απόγευμα σε πέντε μεγάλα κανάλια για να προετοιμάσουν κάρτες και γραφικά προκειμένου να το ανακοινώσουν στις 7 μόλις κλείσουν οι κάλπες. Όπως θα θυμάστε το κοινό exit poll των ευρωεκλογών του 2019 έπεσε just που λένε αφού προέβλεψε τη διαφορά στις 10 μονάδες της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για λόγους… διακριτικότητας εγώ απλώς ενημέρωσα τον συνομιλητή μου για το τι πρόκειται να ανακοινώσουν δια του κοινού exit poll οι δημοσκόποι και… η σεμνή τελετή έληξε κάπου εκεί. Προσωπικά αν ρωτάτε τη γνώμη μου οι κυβερνητικοί (τότε) συνομιλητές του επιχειρηματία δεν έλεγαν ψέματα, απλά ζούσαν σε μια (ακόμα) αυταπάτη. Αναρωτιέται κανείς πώς όμως ένας από τους εκατοντάδες που ήξεραν τα νέα (άπειροι εργαζόμενοι στα κανάλια) δεν τους ενημέρωσαν για το exit poll ακόμα και μια ώρα πριν από τη δημοσιοποίησή του. Τα σχόλια δικά σας.

Ποιοι είναι οι υπηρεσιακοί υπουργοί

-Πάμε σε άλλα νέα τώρα για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση για την οποία επιλέχθηκαν δύο κορυφαίοι Έλληνες διπλωμάτες, με τεράστια εμπειρία στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών στα κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, για υπηρεσιακός ΥΠΕΞ προαλείφεται ο Βασίλης Κασκαρέλης, Πρέσβης επί τιμή και νυν σύμβουλος ΔΣ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει διατελέσει πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ, επικεφαλής μόνιμης αντιπροσωπείας Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όπως και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Για υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας προορίζεται ο Πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής της ΕΥΠ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αρχαιότερος Πρόεδρος Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Ο εφιάλτης των 360 εκατ. που απειλεί τις τράπεζες

-Είναι το σοβαρότερο (επαγγελματικό) θέμα που απασχολεί τις διοικήσεις των τραπεζών αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, στις τράπεζες έχει σημάνει συναγερμός για την AVRAMAR, την εταιρεία που προέκυψε από την ένωση του ομίλου Ανδρομέδα και των εταιρειών Νηρέας, Σελόντα, Περσεύς. Τα μηνύματα που έφτασαν στις πιστώτριες τράπεζες για τον ισπανοελληνικό όμιλο που βασιλεύει στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας είναι ανησυχητικά, ειδικά όταν το άνοιγμα του ομίλου στο τραπεζικό σύστημα είναι της τάξης των 360 εκατ. ευρώ. Όπως είχε αναφέρει το Dark Room στις 11 Μαΐου, δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, τα οποία διαψεύστηκαν από την εταιρία, έφεραν την AVRAMAR να είναι σε αναζήτηση κεφαλαιακών ενέσεων. Παρά τις διαψεύσεις όμως στην αγορά υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη προσπάθεια αναζήτησης δυνητικών επενδυτών, ενώ η AVRAMAR φέρεται να έχει προσλάβει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Houlihan Lokey με στόχο να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Αίτημα για νέο δάνειο – αλλαγές στελεχών

-Τα νεότερα που έκαναν τους τραπεζίτες να χάσουν τον ύπνο τους, είναι οι πληροφορίες που έφτασαν ότι η AVRAMAR δεν πληρώνει τους προμηθευτές της, γεγονός εξόχως ανησυχητικό καθώς το 2022 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον όμιλο. Το δεύτερο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι η AVRAMAR προσήλθε στις τράπεζες και ζήτησε νέα δανειοδότηση. Οι τράπεζες (αφού αντάλλαξαν μεταξύ τους ματιές όλο νόημα) απάντησαν “ναι” αλλά ταυτόχρονα ζήτησαν από τον μέτοχο να αποδείξει έμπρακτα ότι πιστεύει στις προοπτικές της εταιρίας του βάζοντας δίπλα στο νέο δάνειο και δικά του κεφάλαια. Ο μέτοχος της AVRAMAR δεν δέχθηκε να βάλει ο ίδιος φρέσκα κεφάλαια και τώρα υπάρχει η ανησυχία ότι αν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, τα δάνεια των 360 εκατ. τον Ιούνιο θα κοκκινίσουν. Ένα ενδεχόμενο που αν πραγματοποιηθεί, θα παραπέμπει σε έναν “νέο Μαρινόπουλο”. Στις τράπεζες δεν μπορούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην AVRAMAR. Ο ισολογισμός δεν δικαιολογεί τέτοια κατάσταση, όσο κι αν πιέζουν την αγορά οι Τούρκοι ανταγωνιστές τους. Μήπως συνέβη κάτι με τα αποθέματα, συχνό φαινόμενο στα ιχθυοτροφεία; Μήπως η απάτη μέσω fishing που έγινε στην εταιρία είχε μεγαλύτερες διαστάσεις; Υπήρξε και πρόσφατη αλλαγή στελέχους της οικονομικής διεύθυνσης.

Τι απαντά η AVRAMAR: “παροδική η διακοπή πληρωμών”

-Το Dark Room απευθύνθηκε στην AVRAMAR, όπου εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε σχετικά “πως υπήρξε μια παροδική διακοπή πληρωμής των προμηθευτών, λόγω της περίπτωσης με το fishing και τώρα οι προμηθευτές πληρώνονται κανονικά”. Προσέθεσαν επίσης ότι “ο CFO δεν έχει αλλάξει και είναι το ίδιο πρόσωπο από τον Δεκέμβριο 2022”. Όσον αφορά την πρόσληψη της Houlihan Lokey, η απάντηση είναι ότι η εταιρία “δεν ανακοινώνει τους συμβούλους της”. Σημειώστε πως η Houlihan Lokey είναι εξειδικευμένη στις αναδιαρθρώσεις επενδυτική τράπεζα που π.χ. χρησιμοποίησαν οι πιστώτριες τράπεζες όταν κινήθηκαν σε βάρος του εφοπλιστή Βίλυ Παναγιωτίδη. Στο μεταξύ στις τράπεζες έχουν χάσει τον ύπνο τους για την AVRAMAR, καθώς φοβούνται ότι θα έχουμε θερμό Ιούνιο. Ας ελπίσουμε να μην έχουν δίκιο, γιατί η AVRAMAR συνένωσε κάτω από κοινό εμπορικό σήμα την ελληνική και ισπανική ιχθυοκαλλιέργεια της, δημιουργώντας έναν όμιλο με συνολικό όγκο παραγωγής άνω των 70.000 τόνων και παρουσία σε περισσότερες από 30 αγορές.

Αφοι Παντελιάδη: από τα super market στo deal της Kariera με την Apollo

-Κι επειδή η στήλη σήμερα έχει αποφασίσει να σας πηγαίνει από την κόλαση στον παράδεισο, περνάμε σε ένα deal – από αυτά που δεν υποκύπτουν στην προεκλογική περίοδο - και αφορά την εταιρεία Kariera που διαθέτει τη γνωστή πλατφόρμα εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού, η οποία εξαγόρασε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής CareerBuilder σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. Πίσω από τη συμφωνία υπάρχει μεγάλο story με ανατροπές, που πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Και αυτό γιατί η Καριέρα που είχε ιδρυθεί στην Ελλάδα το 1997, δέκα χρόνια μετά πέρασε στον έλεγχο της CareerBuilder, της εταιρείας δηλαδή από την οποία εξαγόρασε τώρα μέρος της δραστηριότητάς της στις συγκεκριμένες χώρες. Είχε προηγηθεί το 2020 η επιστροφή της Kariera σε ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα σε σχήμα στο οποίο μετέχει ο Θεόφιλος Βασιλειάδης (49%), ένας από τους δύο ιδρυτές της και οι αδελφοί Παντελιάδη (51%) της γνωστής αλυσίδας My Market (MEΤΡΟ, Optima). Η αμερικανική CareerBuilder που εδρεύει στο Σικάγο ανήκει στο γνωστό fund Apollo Global Management το οποίο και πούλησε στους Έλληνες του Kariera Group. Με το νέο deal η εταιρεία θα έχει γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

Στην αναμονή η δουλειά για την ENEL Hellas – Αναζητείται θαρραλέο στέλεχος

-Πιστοί λοιπόν στο σημερινό μοτίβο της στήλης, από το θερμό περνάμε στο ψυχρό: Ακριβώς πριν από έναν μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας διόρισε τον Flavio Cattaneo στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της χώρας, της Enel. Ο Cattaneo προηγουμένως κατείχε τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου στον Φορέα εκμετάλλευσης τρένων υψηλής ταχύτητας Italo. Διαδέχθηκε τον προηγούμενο CEO της Enel, τον Francesco Starace ο οποίος ηγούνταν της Enel από το 2014, αλλά δεν απολάμβανε πλέον της εμπιστοσύνης του στενού κύκλου της νέας Ιταλίδας Πρωθυπουργού Giorgia Meloni η οποία ανέλαβε τις τύχες της χώρας πριν από 7 μήνες. Αυτή η αλλαγή ηγεσίας προκάλεσε νέες επιπλέον δυσκολίες στην επικείμενη συμφωνία της ENEL με την αυστραλιανή Macquarie που ήθελε πολύ να αγοράσει το 50% της Enel Green Power Hellas. Οι Ιταλοί της προηγούμενης διοίκησης της ENEL Italia, με τη βοήθεια της γαλλικής BNP, είχαν εκπονήσει ένα εν πολλοίς αβάσιμο και σίγουρα ελάχιστα ρεαλιστικό business plan για την ελληνική θυγατρική τους, χωρίς καν να συμβουλευτούν τα στελέχη τους στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και το τίμημα που ζητούσαν ήταν εξωπραγματικό. Σήμερα, τα ίδια στελέχη, πρέπει να πάνε στη νέα διοίκηση της ENEL Italy, δηλαδή στον Flavio Cattaneo, να παραδεχθούν τις λάθος αρχικές εκτιμήσεις τους και να αναπροσαρμόσουν το τίμημα, με βάση τα νέα δεδομένα της αγοράς. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ο γενναίος που θα πάει στον νέο CEO και να του μεταφέρει τα μαντάτα.

Νέα αμερικανική mega - επένδυση στη μεταποίηση (και ολίγον από Φουρέιρα)

-Και μέχρι να βρεθεί ο θαρραλέος Ιταλός που θα ρισκάρει μεταφέροντας τα κακά μαντάτα στο νέο αφεντικό, εμείς το ξαναγυρίζουμε στο θερμό με μια νέα επένδυση. Το νέο το έσκασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε αποχαιρετιστήριο τραπέζι που είχε χθες με δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο του. Είπε λοιπόν ότι είναι ώριμη, σοβαρή αμερικανική επένδυση ύψους 500 εκατ. η οποία αφορά τον ευρύτερο χώρο της μεταποίησης. Αρνήθηκε να πει περισσότερα γιατί όπως είπε έχει δεσμευτεί, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα πληροφορηθούν σχετικά μετά τον Ιούνιο. Αυτά είπε και αποχώρησε χαιρετώντας γιατί τον περίμενε η Ένωση Ιδιοκτητών Νυκτερινών Καταστημάτων να τον ευχαριστήσει με Αργυρό και Φουρέιρα για όσα έκανε για τον κλάδο.

Η μάχη για τον «Αερολιμένα Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

-Και εδώ αφήνουμε το δρομολόγιο κόλαση - παράδεισος και τούμπαλιν, για να περάσουμε στα επιχειρηματικά ματς που παίζονται, ξεκινώντας από τη διαχείριση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καλαμάτας για το οποίο η διοίκηση του Υπερταμείου δηλώνει ότι πριν γιορτάσουμε Χριστούγεννα, θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές αφού η δουλειά υποδομών που έχει γίνει στο υπερ-συγκρότημα πλέον του Costa Navarino αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε στο νέο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας να πραγματοποιούνται έως και 20(!) διεθνείς πτήσεις κάθε μέρα. Εύλογο κατά συνέπεια είναι το ενδιαφέρον των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών για γρήγορη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει η αναβάθμιση και η λειτουργία του αεροδρομίου υπό νέο καθεστώς και με νέους στόχους. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Οι 4 ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα αναλάβουν το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης, τώρα συζητούν τις συμμαχίες τους.

Από Σεπτέμβριο η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο

-Τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινούν οι διαδικασίες για την εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου Fourlis έχει δώσει ραντεβού με τους αναδόχους για τη σύνταξη του ενημερωτικού δελτίου που θα υποβληθεί στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για να ακολουθήσει η συνήθης διαδρομή προς το χρηματιστηριακό ταμπλό. Η Τrade Estates θα διαφέρει από τις υπόλοιπες ΑΕΕΑΠ του Χ.Α. καθώς το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από εμπορικά ακίνητα, πάρκα και logistics. Σήμερα λειτουργεί επτά εμπορικά πάρκα τα οποία σταδιακά θα ενταχθούν κάτω από το brand ΤΟΡ Parks, ενώ «ναυαρχίδα» της θα είναι το νέο εμπορικό πάρκο εντός της έκτασης του Ελληνικού, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με τη Lamda Development. Η διοίκηση του Ομίλου σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα ελκυστικό ΙΡΟ για τους νέους μετόχους, καθώς το ποσοστό του ομίλου θα γίνει dilute σε μεγάλο βαθμό, ενώ εκτίμησε πως η αξία των ακινήτων της εταιρείας θα φθάσει σε βάθος 5ετίας τα 700 εκατ. ευρώ, από 300 εκατ. ευρώ σήμερα. Στη τηλεδιάσκεψη το παρών έδωσε ο νέος CEO, Δημήτρης Βαλαχής, ενώ ο απερχόμενος, Απόστολος Πεταλάς, ανέφερε πως ήρθε η ώρα για περισσότερο προσωπικό χρόνο έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια στις επιχειρήσεις.

Ποιος χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια;

-Η διοίκηση της εταιρείας «Μύλοι Λούλη Α.Ε.» είχε ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι φέτος -δεδομένων των συνθηκών στις τιμές και τις αγορές τροφίμων- δεν θα διανείμει μέρισμα. Με μια θεαματική στροφή 180ο ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,05 εκατ. ευρώ. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση της Μύλοι Λούλης θα προτείνει την (αφορολόγητη) διανομή 0,12 ευρώ ανά μετοχή ποσό, υπερδιπλάσιο σε σχέση με το περσινό μέρισμα των 0,06 ευρώ (που φορολογήθηκε με 5%). Αναζητώντας τις αιτίες της αλλαγής στάσης, μου επισημάνθηκε ότι πρέπει να εντοπιστούν στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Δέκα εκατομμύρια για την αναβάθμιση της «Αίγλης»

-Εργασίες της τάξης των 10 εκατ. ευρώ έρχονται στο Ζάππειο ενόψει της πολυαναμενόμενης επανόδου της «Αίγλης», την οποία ανέλαβε ο όμιλος Γεωργάτου της αλυσίδας Γρηγόρης μετά από σχετικό διαγωνισμό της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συγκεκριμένα, δαπάνη της τάξης των 5 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για το κόστος των εργασιών στην «Αίγλη» και στον περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, κοντά στα 5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο προϋπολογισμός της ενεργειακής αναβάθμισης του Μεγάρου. Το Ζάππειο Μέγαρο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, (προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ) που πρόκειται να προκηρυχθεί από το Ε.Σ.Π.Α. με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση εμβληματικών κτιρίων». Ηδη, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων συνήψε στα μέσα Απριλίου προγραμματική σύμβαση με τη ΜΟΔ. Α.Ε., απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να «τρέξουν» οι μελέτες.

Τα λέμε από Δευτέρα

-Μόνο οι τζογαδόροι των αγορών παίρνουν θέση αυτές τις μέρες στο Χρηματιστήριο, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Όλοι οι υπόλοιποι, επενδυτές και οι σύμβουλοί τους, απαντούν χαμηλόφωνα και διακριτικά «τα λέμε από Δευτέρα» περιμένοντας το αποτέλεσμα ώστε να χαράξουν στρατηγική προβλέποντας το μέλλον της χώρας. Οι περισσότεροι στην ελληνική αγορά, Έλληνες και ξένοι, διατηρούν μια ψύχραιμη αισιοδοξία, γι’ αυτό και δεν αποχωρούν. Ούτε όμως αυξάνουν τις θέσεις τους, αφού εκτός από τον νικητή των εκλογών θέλουν να δουν και την αριθμητική της επόμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τα πάντα έχουν παγώσει, όλοι τελούν εν αναμονή και η φράση κλειδί των ημερών είναι «no commitments this weekend».

Συνέλευση των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας

-Τον περασμένο Δεκέμβριο, 11 ολόκληρα χρόνια μετά το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», πουλήθηκε τελικά, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες έναντι 8,2 εκατ. ευρώ το ακίνητό της στο Κορωπί, σ’ έναν Ιορδανό επενδυτή. Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την αποζημίωση των 850 εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους. Θεωρητικά οι εργαζόμενοι ως προνομιούχοι πιστωτές δικαιούνται να εισπράξουν από το αντίτιμο του πλειστηριασμού, ένα μέρος των αποζημιώσεών τους και των δεδουλευμένων τους που θα φτάσει το 25% από τα ποσά που είχαν επιδικαστεί με δικαστικές αποφάσεις. Προχθές κάποιοι εργαζόμενοι, όσοι ζουν και μπορούν, συγκεντρώθηκαν -πάλι- στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αποφάσισαν -πάλι- να καταρτίσουν έναν νέο κατάλογο δικαιούχων για να τον υποβάλουν στον σύνδικο και να πάρουν όσα δικαιούνται.