-Χαίρετε, κατ’ αρχήν και επειδή σας αφήνουμε ως στήλη για τις γιορτές μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, να ευχηθούμε καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους και προσοχή. Είπαμε, οι ευχές ισχύουν για όλους έτσι, ακόμα και για όσους δεν μας συμπαθούν, για να το θέσω κομψά. Πριν κλείσουμε, δίνω μια τελευταία προεκλογική «τζούρα» από δημοσκοπήσεις τις οποίες συνεχίζει το Μ.Μ. κανονικά και έως σήμερα. Η ΝΔ συνεχίζει το καλό φεγγάρι των τελευταίων ημερών με το 33% να το έχει… καλά πατημένο και κινείται ανοδικά, όσοι ασχολούνται με την καμπάνια αλλά και οι δημοσκόποι θεωρούν ότι το καλό Πάσχα θα την ωφελήσει ακόμα περισσότερο, καθώς και η συνεχής παρουσία του Μητσοτάκη. Μετά από καιρό, οι ίδιες πηγές μετράνε ένα κλικ πιο κάτω τον Κασσελάκη, περί τη μια μονάδα δηλαδή, η οποία όμως διαχέεται, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα, πάντως δεν θεωρείται σημαντικό εύρημα. Στα ίδια με τις προηγούμενες εβδομάδες είναι και ο θυμωμένος μας αρχηγός Νίκος Α., αλλά πάντως έχει περιθώριο βελτίωσης, λένε οι δημοσκόποι. Ρώτησα τις πηγές, αν έχουν μετρήσει το «Aris Spiliotopoulos effect» στον ΣΥΡΙΖΑ και πήρα αρνητική απάντηση, αλλά εγώ πιστεύω ότι εντός του κόμματος θα έχει φρικάρει το σύμπαν και ουσιαστικά κάπου μετά το Πάσχα… μπορεί και να μην τον ξαναδούμε. Ισως να κάνω λάθος γιατί μιλάω εξ ενστίκτου και όχι από πληροφόρηση.

Οι υπόλοιποι;

-Τώρα, από εκεί και κάτω φαίνεται ότι και ο Βελόπουλος λίγο μαζεύτηκε (σε ποσοστά), ή πάντως δεν πάει παραπάνω και οι αναλυτές του Μ.Μ. λένε ότι περιμένουν με ενδιαφέρον τι θα κάνει ο Κασιδιάρης. Θα σπρώξει λίγο προς Βελόπουλο τους Σπαρτιάτες ή μήπως προς Λατινοπούλου που είναι πιο… απλό project; Δεν ξέρω να απαντήσω. Κατά τα άλλα, η Ζωίτσα είναι μέσα με τα μπούνια, όπως και η Νίκη, η Νέα Αριστερά το παλεύει αλλά έχει δυσκολίες, στο τέλος τέλος όμως… με τους Άρηδες πιστεύω οι βέροι συριζαίοι θα τους βάλουν στη Βουλή. Θα το παλέψει και ο Λοβέρδος, έστω και δύσκολα.

Άγιο Φως με διαδικασίες-εξπρές

-Λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή φέτος, η αποστολή που σχεδιάστηκε στα Ιεροσόλυμα από το ΥΠΕΞ και την Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου για να έρθει το Άγιο Φως είναι ειδικών συνθηκών, κάτι που προκύπτει και από την ταχύτητα όλων των διαδικασιών, αλλά και από το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος. Αυτή η επιλογή αποδίδεται στις… συμβουλές που δόθηκαν από τους εκεί διπλωμάτες, για να υπάρχει μια ευελιξία στον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Έτσι, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου θα αναχωρήσει μια αποστολή από τη χώρα μας με 15-20 άτομα και επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα, συνοδευόμενο από τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου κ. Ραφαήλ και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Η υποδοχή και η διανομή

-Με την αποστολή θα ταξιδέψουν και τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Γιώργος Σταμάτης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, αλλά και ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ Νίκος Βρεττός, ως εκπρόσωποι της Βουλής. Όλοι μαζί θα πάνε τάχιστα από το Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και πίσω, ενώ στην υποδοχή του Αγίου Φωτός -χωρίς τιμές αρχηγού κράτους- θα παρίσταται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Μόλις τελειώσει το τελετουργικό, το ΥΠΕΞ έχει κάνει, όπως και τις άλλες χρονιές, ειδική συμφωνία με την Aegean Airlines και τη Sky Express, ώστε το Φως να μοιραστεί σε όλες τις γωνιές της Ελλάδος και να τηρηθεί πιστά το τελετουργικό.

Αραβικά σενάρια για τη United Group

-Το πωλητήριο για τη United Group (μητρική της NOVA) βρίσκεται σε εξέλιξη και οι διεργασίες φαίνεται να εντείνονται. Η στήλη έχει αναφέρει πως ένα deal τέτοιου μεγέθους απευθύνεται σε πολύ χοντρά πορτοφόλια, κάτι που αιτιολογεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από αραβικά κεφάλαια καθώς εκεί το χρήμα... περισσεύει. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ακριβώς αυτό, κάνοντας λόγο περί πιθανού ενδιαφέροντος της Emirates Telecommunications Group Co.(E&), γνωστής σε πολλούς ως Etisalat. Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός από το Άμπου Ντάμπι επιθυμεί να επεκταθεί εκτός της τοπικής του αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης μιας πιθανής εξαγοράς της United Group, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα. Η United Group ελέγχεται από το γνωστό fund BC Partners στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τις επιλογές που υφίστανται, κάτι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πώληση της UG (εκτός από την Ελλάδα, έχει παρουσία σε άλλες 9 χώρες) ως σύνολο, αποεπένδυση από μερικές αγορές ή δραστηριότητες κ.λπ., καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να πουληθεί σε τμήματα σε διάφορους αγοραστές, αν και όλα εξαρτώνται από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί. Το Bloomberg κάνει λόγο για μια αποτίμηση της UG στα επίπεδα των 8 δισ., οπότε αντιλαμβάνεται κανείς για τι μεγέθη μιλάμε. Η Etisalat πάντως τυχαία δεν είναι, καθώς ελέγχει ποσοστό 14,6% του Vodafone Group και επιπλέον και πιο σημαντικό πρόσφατα εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο περιουσιακών στοιχείων του PPF Telecom Group σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Σερβία και Σλοβακία. Να σημειωθεί, τέλος, πως ο επικεφαλής της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, από το φόρουμ των Δελφών είχε αναφέρει πρόσφατα πως η United έχει πάει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια, έχει 4πλασιάσει τον τζίρο και την κερδοφορία της με Εbitda άνω του 1 δισ. Και είναι φυσιολογικό μετά από 5 χρόνια να κοιτάμε (ως BC Partners) να αποεπενδύσουμε, συμπληρώνοντας πως και η Nova είναι σε αυτή τη διαδικασία.

O Ν. Βαρδινογιάννης ποντάρει στα Carrefour

-Ο όμιλος AVE του Ν. Βαρδινογιάννη έχει ποντάρει πολλά στη δραστηριότητά του στο λιανεμπόριο με την Carrefour. Μέσω της θυγατρικής Retail & More έχει εστιάσει στη λειτουργική ενσωμάτωση των καταστημάτων economy και το rebranding τους σε Carrefour Εxpress στο πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του και την αναγνωρισιμότητα του brand και στην Αττική. Παράλληλα, συνεχίζει την ανάπτυξη δικτύου νέων καταστημάτων εταιρικών και franchise με στόχο 30 νέα καταστήματα, έτσι ώστε το δίκτυο να υπερβαίνει τα 70 καταστήματα στο τέλος του έτους. Η διοίκηση παράλληλα σχεδιάζει μέσα στο πρώτο εξάμηνο την είσοδο στο quick commerce (μια πολύ απαιτητική δραστηριότητα ταχύτατης παράδοσης προϊόντων όπου έχουμε ήδη αποχωρήσεις παικτών, αλλά και λουκέτα) και στο e-commerce στο δεύτερο εξάμηνο, εγκαινιάζοντας την πολυ-καναλική στρατηγική της Carrefour. Τέλος, η AVE στοχεύει να λανσάρει το πρώτο πιλοτικό κατάστημα «Carrefour Bio» στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Αυτά, στην Ελλάδα. Στη Βουλγαρία, όπου έχει πάρει τα δικαιώματα ανάπτυξης του σήματος, τα πλάνα περιλαμβάνουν το rebranding των 22 καταστημάτων Parkmart και Aldo έως τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχουν εγκαινιαστεί δύο Carrefour market στη Σόφια και ένα Carrefour express στη Βάρνα. Η διοίκηση δρομολογεί τη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων εταιρικών flagship καταστημάτων σε Σόφια και Φιλιππούπολη, ενώ εξετάζει τη δυνατότητα μιας τουλάχιστον εξαγοράς τοπικής αλυσίδας.

Προκλήσεις

-Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής στο Α' τρίμηνο 2024 ήταν 606 εκατ. έναντι 623 εκατ. στο Δ΄ τρίμηνο του 2023. Της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα ήταν 518 εκατ. έναντι 537 εκατ. Η ελαφρά υποχώρηση που είδαμε στα αποτελέσματα και των δυο τραπεζών καταγράφηκε χωρίς να έχουν μειωθεί τα επιτόκια και με θετικό πρόσημο στην πιστωτική επέκταση. Η μικρή πτώση αποδίδεται στις αποπληρωμές δανείων (έντονες ειδικά τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου) αλλά και στην πίεση που ασκούν (και επιτυγχάνουν) σημαντικοί εταιρικοί πελάτες για μικρότερα επιτόκια στα δάνειά τους. Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, αλλά είναι μια ένδειξη πως αν αρχίσει η αποκλιμάκωση των επιτοκίων και με την ωρίμανση του Ταμείου Ανάκαμψης το 2026, οι τράπεζες θα βρεθούν ενώπιον σημαντικών προκλήσεων.

Τι «παίζει» με την Intersys;

-Κάτι συμβαίνει με την Intersys, την πρώτη εταιρεία πληροφορικής στη χώρα, συμφερόντων της οικογένειας Παπανδρέου. Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1962 ως Μηχανολογιστική ΕΠΕ, έχει περάσει από διάφορες φάσεις όλα αυτά τα χρόνια με «εποχές δόξας», αλλά και «φουρτούνες», ιδιαίτερα τα τελευταία όπου ο «χάρτης» στην εν λόγω αγορά έχει αλλάξει με την ανάδειξη ισχυρών ανταγωνιστών. Η διοίκηση της εταιρείας έχει κάνει πολλές προσπάθειες διεύρυνσης της προϊοντικής γκάμας -κάποτε με άνοιγμα και στις «λευκές συσκευές»- ενώ καταγράφει σημαντική παρουσία στα ψηφιακά έργα, τις εκτυπωτικές λύσεις κ.ά. Παρά ταύτα η πορεία του τζίρου είναι καθοδική. Για παράδειγμα, από 45,2 εκατ. ευρώ το 2011 και 35 εκατ. ευρώ το 2012 μειώθηκε στα 12,76 εκατ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις. Στις περισσότερες χρήσεις το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο, με τις συσσωρευμένες ζημίες να διαμορφώνονται στα 13,6 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνεται στις καταστάσεις για τη χρήση του 2021, «η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει σημαντική ζημία, με συνέπεια να εμφανίζει επαναλαμβανόμενες σωρευμένες ζημίες και αρνητική καθαρή θέση. Επιπρόσθετα, εμφανίζει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στις 31/12/2021 υπερέβαιναν το κυκλοφορούν ενεργητικό». Τον Ιούλιο του 2019 υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών συμφωνία (Head Of Terms) και ακολούθησε αναδιαμόρφωση με νέα πρόταση ρύθμισης για τον συνολικό δανεισμό ύψους 12,58 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ωστόσο υπεβλήθη από την εταιρεία αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ζητά «να διαταχθούν κατ’ άρθρο 53 παρ. 1 του Ν. 4738/2020, προληπτικά μέτρα υπέρ της τα που (α) να αναστέλλουν τα μέτρα, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας για την ικανοποίηση απαιτήσεων που έχουν γεννηθεί μέχρι την κατάθεση αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, (β) να αναστέλλουν τη λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, συναινετικής ή κατ’ αντιδικία, και (γ) να απαγορεύουν τον συμψηφισμό απαιτήσεων, καθώς και την παρακράτηση τρεχουσών οφειλών προς την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και παρακρατήσεων από δημόσια αρχή για την έκδοση αποδεικτικών ή βεβαιώσεων, και όλα αυτά από τη λήψη της προστασίας και εντεύθεν και όλα τα ανωτέρω μέχρι την κατάθεση αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης κατ’ άρθρο. 54 του Ν. 4738/2020, άλλως επικουρικά το Δικαστήριο να διατάξει οποιοδήποτε μέτρο κρίνει αναγκαίο και πρόσφορο προκειμένου να εξασφαλιστούν ή να διατηρηθούν τα δικαιώματα της αιτούσας». Παράλληλα, η εταιρεία ζήτησε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής έως την εκδίκαση της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων. Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής είχε προσδιοριστεί για χθες 1η Μαΐου, στο γραφείο του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το επόμενο βήμα της Sunlight

-Για τη βιομηχανία Sunlight του Ομίλου Π. Γερμανού έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι ότι έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις αλλά το πώς και γιατί συνέβη αυτό, καθώς το 2022 ο κύκλος εργασιών μόλις ξεπερνούσε τα 417 εκατ. ευρώ. Τότε όμως πήρε την απόφαση να εξαγοράσει τον μεγαλύτερο πελάτη της, τη γερμανική Triathlon. Μέχρι τότε η Sunlight παρήγαγε κελιά μολύβδου τα οποία εξήγαγε στη Γερμανία, τα συναρμολογούσε η Triathlon και τα πωλούσε στις αγορές. Η Sunlight αποφάσισε να καθετοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι διαθέτει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κελιών μολύβδου και εξαγόρασε τον μεγαλύτερο πελάτη της. Έτσι ο τζίρος εκτινάχθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ. Ακόμη και χωρίς την εξαγορά ο τζίρος από τα 417 εκατ.€ θα πήγε στα 537 εκατ. Η Sunlight όμως τώρα πια έχει το προνόμιο να παράγει και να συναρμολογεί τις μπαταρίες εντός του ευρωπαϊκού εδάφους και να εξάγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επόμενο βήμα είναι η επέκταση συνολικά στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές στο δίκτυο και τις οικίες. Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία το 2018 είχε βρεθεί στο χείλος του γκρεμού μ’ εκείνη τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά...

Οι άρχοντες της Ορθοδοξίας έρχονται Αθήνα

-«Απόβαση» ισχυρών της Ορθοδοξίας αναμένεται στην Αθήνα, από τα μέσα του μήνα και ως το τέλος Μαΐου. Η 4η διεθνής συνάντηση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 26-28 Μαΐου, με θέμα τις θρησκευτικές ελευθερίες, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι άρχοντες είναι προσωπικότητες -λαϊκοί- από τον χώρο του επιχειρείν, της επιστήμης και της τέχνης, οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία και διατήρηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα των Αρχόντων είναι οι δισεκατομμυριούχοι Τζον Κατσιματίδης και Μιχαήλ Ψαρρός, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Ανδρέας Δρακόπουλος του Ιδρύματος Νιάρχος, ο λομπίστας Μάικ Μανάτος, ο επενδυτής Τζον Κουδούνης, κ.ά. Στις προετοιμασίες πρωτοστατεί ο π. Άλεξ Καρλούτσος, με την υποστήριξη του Δρα Αντώνιου Λυμπεράκη, διοικητή των Αρχόντων στις ΗΠΑ και του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που ηγείται των Αρχόντων στην Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Τα μυστικά από το Κάιρο

-Είναι αλήθεια ότι μια μεγάλη μερίδα επενδυτών δεν πολυκαταλαβαίνει τι ρόλο παίζουν, τι έσοδα έχουν και πώς τελικά αξιολογούνται επενδυτικά οι τίτλοι mezzanine στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Όταν όμως έχουμε μια εισηγμένη εταιρεία που σήμερα αξίζει 115 εκατ. ευρώ στο ταμπλό, καταγράφοντας άνοδο +259% μέσα σε 6 μόνο μήνες, αξίζει την προσοχή μας. Η Cairo Mezz Plc ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2023. Πρόκειται για μια εταιρεία που βασικό της περιουσιακό της στοιχείο είναι τα mezzanine ομόλογα (ενδιάμεσης και μειωμένης εξασφάλισης) που έχουν εκδώσει οι Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (SPV) που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια του Χαρτοφυλακίου Cairo1. Τα mezzanine ομόλογα εξοφλούνται μόνο αφού πληρωθούν τα senior ομόλογα. Επιπλέον, των πληρωμών προς τους ομολογιούχους προηγούνται όλες οι άλλες υποχρεωτικές πληρωμές, όπως πληρωμές για φόρους, τέλη και έξοδα κ.λπ. Η Cairo Mezz κατάφερε, από την αξία και μόνο των ομολόγων που διαθέτει και χωρίς να έχουν εξοφληθεί ομόλογα μέσα στο 2023, να εμφανίσει καθαρά κέρδη 123 εκατ. ευρώ ενώ το 2022 είχε καταγράψει ζημίες 1,3 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, η χρηματιστηριακή αξία του Cairo mezz είναι λίγο μικρότερη από τα κέρδη της περασμένης χρονιάς. Αυτοί που αγοράζουν τα mezzanine προϊόντα του χρηματιστηρίου μας προφανώς προσδοκούν κάποια πρόωρη προεξόφληση, ή επαναγορά κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

Ο ακριβός καφές πληγώνει τη Starbucks

-Ο ακριβός καφές είναι μεγάλη πολυτέλεια, ακόμη και για τους Αμερικανούς. Ενδεικτικό παράδειγμα η αλυσίδα Starbucks, η μετοχή της οποίας έχει ήδη καταρρεύσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022. Έχουν «εξατμιστεί» 35 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση των Starbucks από την εποχή που είχε φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών το 2021. Είναι προφανές πια ότι η ακρίβεια έχει αλλάξει τις καταναλωτικές συνήθειες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Αμερική, τα Starbucks εμφάνισαν πτώση 6% στην επισκεψιμότητα των πελατών και πτώση -4% στις πωλήσεις, μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι πωλήσεις των Starbucks εκτός ΗΠΑ έχουν καταρρεύσει. Στην Κίνα, οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων σημείωσαν βουτιά 11% με πτώση 8% στην αξία της μέσης παραγγελίας. Στην Ευρώπη, ακόμη και οι πιο πιστοί πελάτες της εταιρείας αγοράζουν μόνο τις προσφορές και αναζητούν εκπτώσεις. Στις ΗΠΑ οι πελάτες διαμαρτύρονται γιατί οι υπάλληλοι ζητούν φιλοδώρημα, ακόμη και στο drive-through. Οι δικαιολογίες είναι πολλές, το αποτέλεσμα το ίδιο. Η ακρίβεια αλλάζει τις συνήθειες, ακόμη και στα καφέ.

Η κάνναβη αλλάζει επίπεδο

-Πρώτα είδαμε την κίνηση των μετοχών στη Wall Street, μετά μάθαμε την είδηση. Η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, η διαβόητη DEA, αποφάσισε να ταξινομήσει τη μαριχουάνα στην κατηγορία «λιγότερο επικίνδυνο ναρκωτικό», σύμφωνα με το Associated Press. Πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή απέναντι στα ναρκωτικά για τη συντηρητική αμερικανική κοινωνία, η οποία προφανώς θα αλλάξει πολλά και στην οικονομική ζωή της χώρας. Οι τιμές των διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων που επενδύουν σε εταιρείες εμπορίας κάνναβης (Pot stock ETF) εκτοξεύθηκαν και ο τζίρος τους αυξήθηκε ξαφνικά.