Τα σενάρια πίσω από την άνοδο της μετοχής της CENERGY ///


Έντονη φημολογία που πλέον έχει κάνει τον κύκλο της αγοράς φέρνει το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο τη CENERGY Holdings, θυγατρική του Ομίλου VIOHALCO. Οι φήμες εμφανίζουν να επίκειται συμφωνία του Ομίλου VIOHALCO για την πώληση της θυγατρικής του, CENERGY, σε μεγάλο γαλλικό πολυεθνικό όμιλο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της φημολογούμενης συναλλαγής, η VIOHALCO φέρεται να αποκτά και μειοψηφικο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του γαλλικού ομίλου.

Σε σχετική επικοινωνία του «newmoney.gr», πηγές του ομίλου VIOHALCO αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε σχολιασμό των όσων φημολογούνται στην αγορά και επιφυλάχθηκαν για το ενδεχόμενο επίσημης τοποθέτησης από τη διοίκηση του ομίλου.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι απέδιδαν, πάντως, τη σημαντική άνοδο της μετοχής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στη συγκεκριμένη φημολογία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί και κατά συνέπεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα.

Ο τίτλος σε βραχύ διάστημα, από τις 26/10 έχει καταγράψει άνοδο σε ποσοστό 42% και πλέον η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 332 εκατ.ευρώ. Η άνοδος συνοδεύτηκε από σημαντική ενίσχυση και του όγκου συναλλαγών στο ταμπλό.

Στο ίδιο διάστημα η μετοχή της VIOHALCO καταγράφει άνοδο 32%. Σημειώνεται πως η CENERGY Holdings δημιουργήθηκε το 2016 έπειτα από τη διασυνοριακή συγχώνευσή δι’ απορροφήσεως των Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και Ελληvικά Καλώδια.

Έχει έδρα στο Βέλγιο και είναι εισηγμένη στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΑΤΗΕΧ). Οι βασικοί της κλάδοι δραστηριότητας είναι ο κλάδος καλωδίων (Ελληνικά Καλώδια, Fulgor, Lesco κ.α) και ο κλάδος σωλήνων χάλυβα (Σωληνουργεία Κορίνθου, CPW America. Humbel κ.α).

Νίκος Χρυσικόπουλος

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο