Το «χρυσό αγόρι» που… αναθέτει απευθείας αναθέσεις του Δημοσίου, η… ανάσταση της μούμιας και τα ακίνητα Γκερέκου στην πλατεία Λιστόν ///


 

 

Χαίρετε! Ποιο είναι, άραγε, αυτό το «χρυσό αγόρι» που πήρε την απευθείας ανάθεση (κανένα ταλιράκι εκατομμύρια) για να κάνει rapid test στα αεροδρόμια χωρίς να έχει καμία (μα, καμία σχέση) με ιατρικό αντικείμενο; Και τούτο διότι μόλις πήρε την ανάθεση (την προηγούμενη εβδομάδα) από την Πολιτική Προστασία, πλάκωσε τα τηλέφωνα και τα e-mail στους κανονικούς παρόχους ιατρικών υπηρεσιών (νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, διαγνωστικά κέντρα κ.λπ.) και άρχισε να ζητάει προσφορές για ιατρικό προσωπικό κ.λπ. Και το λέω «χρυσό αγόρι» γιατί ο ίδιος με μία Ο.Ε. εταιρεία είχε πάρει και εκείνη τη δουλίτσα με τα τάμπλετ που κατέγραφαν τα κρούσματα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (αν θυμάστε, είχε γίνει μία σχετική φασαρία τότε). Ο ίδιος μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή έστελνε e-mail και τηλεφωνούσε σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου προκειμένου να πάρει προσφορές για να τους… αναθέσει την απευθείας ανάθεση που πήρε από το Δημόσιο. Καλούσε μάλιστα «κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει σε zoom το Σάββατο 08/05 με τον κύριο υπουργό». Ποιος τον ξέρει και τον «σπρώχνει» τόσο πολύ; Πάντως, όχι κάποιος από το Μ.Μ. Μα, μάλλον εδώ κοντά σε μας, στο Μαρούσι, βρίσκεται.

-Είναι ορόσημο για την ελληνική κεφαλαιαγορά η ομολογιακή έκδοση της Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με δημόσια προσφορά και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη χρηματοδότηση ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας από την εγχώρια αγορά, καθώς η Costamare, μέσω της Costamare Participations, επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την αγορά πλοίων και τη μείωση δανεισμού. Η Costamare που είναι εισηγμένη στο NYSE με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισ. δολάρια προχωρά στην ομολογιακή έκδοση σε μια ευνοϊκή συγκυρία καθώς οι ναύλοι στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

-Στις 18 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της MLS. Πρόκειται για τους κατόχους του δεύτερου ομολόγου που εξέδωσε η εταιρεία με σύμβουλο έκδοσης την Euroxx, των οποίων οι κάτοχοι δεν έχουν πληρωθεί τα κουπόνια, αφού η MLS του Γιάννη Καματάκη έχει μείνει από ρευστό (sic). Οι επενδυτές που είδαν το επιτόκιο 5,30% (αλλά όχι τη φάκα), επιχειρούν τώρα να καταγγείλουν το ομόλογο και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών που βάσει του κανονισμού έχει την αρμοδιότητα για τη γενική συνέλευση, πρέπει να εξαντλήσει τα όρια της αυστηρότητας και να ελέγξει αν έχει τηρηθεί σωστά η διαδικασία, να διασφαλίσει ότι δεν θα αναβληθεί προσχηματικά η συνέλευση κ.λπ.

Η… μούμια του Πειραιά, έπειτα από πέντε δεκαετίες θα λειτουργήσει, εκτός απροόπτου, σε δύο χρόνια από τώρα. Αυτό ανέφερε χθες στο φόρουμ των Δελφών o Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand, προσθέτοντας ότι οι εργασίες στον Πύργο Πειραιά βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη για το project που έχουν αναλάβει από κοινού Dimand – Prodea και EBRD σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης του δήμου Πειραιά. Με ύψος 84 μέτρα, ο Πύργος ξεκίνησε να κατασκευάζεται με νόμο της Χούντας και, ουσιαστικά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα για τον δήμο Πειραιά θα ανέρχεται στο 1,01 εκατ. ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως.

-«Χτυποκάρδια στο θρανίο» ήταν ο τίτλος της κλασικής κινηματογραφικής κωμωδίας του 1963 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τώρα, θα μου πείτε, πού τη θυμήθηκα… Μαθαίνοντας το τι γίνεται με το επικείμενο «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, μου ήρθε στο μυαλό ο τίτλος της ταινίας ελαφρώς παραλλαγμένος σε «Χτυποκάρδια στην πλατφόρμα»… Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που μέχρι τώρα απολάμβαναν τις διαδοχικές αναστολές λόγω πανδημίας, αλλά πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του ηλεκτρονικού σφυριού. Για παράδειγμα, ο Αλέξανδρος Γκερέκος, αδελφός της διαχρονικής και διακομματικής Άντζελας του τουρισμού, στις 14 Ιουλίου θα δει να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα δύο διαμερίσματα «φιλέτα», πάνω στην πλατεία Λιστόν, στην Κέρκυρα.

-Η υπόθεση έχει παρελθόν καθώς φέρεται να συνδέεται με χρέη από ορισμένες ατυχείς επιχειρηματικές επιλογές του. Πάντως, ο Αλέξανδρος Γκερέκος είχε και μια κόντρα με τη νυν επισπεύδουσα FBB, η οποία, ως γνωστόν, μας έχει αφήσει χρόνους και επί της ουσίας με την ειδική εκκαθαρίστρια PQH. Σχεδιαζόταν να βγουν στο σφυρί τα δύο διαμερίσματα του Γκερέκου με τιμές πρώτης προσφοράς 528.000 ευρώ για αυτό που είναι στον τέταρτο όροφο και 106.000 ευρώ για την αυτόνομη σοφίτα 80 τ.μ. του πέμπτου ορόφου. Σημειωτέον ότι το πρώτο είναι οροφοδιαμέρισμα 142 τ.μ. με 60 τ.μ. ταράτσα, με θέα στις στέγες του ιστορικού κέντρου της πόλης, το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο Φρούριο, το Παλιό φρούριο με το γήπεδο του κρίκετ, το Μποσκέτο με το παρεκκλήσι της Μανδρακίνας, την Πλατεία της Σπιανάδας και μέχρι τον Ανεμόμυλο… Ο Γκερέκος άσκησε, όμως, από διετίας ανακοπή και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας τον δικαίωσε κρίνοντας ότι η εμπορική αξία των επίδικων εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων είναι υψηλότερη από την εκτιμηθείσα. Έτσι, ανέβασε τις τιμές σε 688.000 ευρώ και 137.600 ευρώ αντίστοιχα…

Να δούμε, τώρα, τι θα πιάσουν τον Ιούλιο

-Με την ευκαιρία, αφού ήρθε ο λόγος για την PQH, στην οποία σημαίνοντα ρόλο παίζει ο επικεφαλής του Qualco Group Ορέστης Τσακαλώτος, σημειώστε ότι μετά την παραίτηση της Προέδρου Χριστίνας Παπακωνσταντίνου (ανέλαβε υποδιοικήτρια της ΤτΕ), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει ο Ξάνθος Βράχας.

-Σήμερα στις 10 π.μ. έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο η κηδεία του επιχειρηματία και βασικού μετόχου της Lavipharm, Θανάση Λαβίδα.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή