-Χαίρετε, νευρικότης, θα προσέθετα εγώ και… γελοιότης κυριάρχησε χθες με το θέμα των δημοσκοπήσεων στη μικρή (πικρή) πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα. Βλέπετε, πλησιάζουμε κοντά στις εκλογές και τα νεύρα όλων έχουν τεντωθεί. Η αλήθεια είναι μία, μοναδική και απλή, τα συμπεράσματα μίας δημοσκόπησης 5-6 ημέρες έπειτα από ένα τόσο ισχυρό, δραματικό γεγονός δεν μπορεί να είναι ασφαλή, γιατί ο κόσμος βράζει. Είναι οργισμένος, αγανακτισμένος με όλους και με όλα, συναισθηματικά φορτισμένος και γενικώς είναι στο… να διαολοστείλει τους πάντες. Άρα, ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι τόσο ασφαλές και σίγουρα θα μεταβάλλεται, ίσως ανά τριήμερο. Όμως τα κόμματα θέλουν να έχουν μία εικόνα για να «δουλεύουν» τη στρατηγική τους και άρα καλά κάνουν και συνεχίζουν να μετράνε, ποσοτικά, ποιοτικά με focus groups κ.λπ.

Είναι προς δημοσίευση;

-Πρέπει να δημοσιοποιούνται όμως υπό την έννοια ότι την ώρα που «βράζει το σίδερο» δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα; Ο νόμος το επιτρέπει, το κάθε μέσον ενημέρωσης κάνει ό,τι θέλει, ιδιωτικές εταιρείες είναι, κάνουν ό,τι νομίζουν και κρίνονται από τους πελάτες τους, ήτοι αναγνώστες ή τηλεθεατές. Εγώ δεν θα το έκανα, ούτε στο Μάτι, ούτε τώρα γιατί δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κοινής γνώμης ένα γκάλοπ σήμερα, θα περίμενα δέκα ημέρες, άλλωστε δεν έχουμε εκλογές τώρα. Όμως το κάθε μέσον έχει κάθε δικαίωμα.

Παρασκήνιο

-Το παρασκήνιο λέει ότι εμπειρότατος δημοσκόπος έλεγε προ διημέρου, τριημέρου ότι η Ν.Δ. χάνει δέκα μονάδες, αλλά χθες νουθετούσε συναδέλφους του να μη βγάλουν δημοσκοπήσεις γιατί θα είναι παραπλανητικές. Ίσως γιατί ο άνθρωπος το κατάλαβε, ίσως όμως και γιατί δεν προέκυπταν απώλειες άνω των τριών μονάδων στη Ν.Δ. Δεν ξέρω, αλλά θα σας πω το εξής: έχω δει τη Ν.Δ. να χάνει 14 μονάδες σε μία ημέρα όταν βγήκε η Novartis, εικάζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν μετριόταν τις ημέρες που συνέβη το Μάτι θα έχανε άλλες τόσες. Είδα στην προεκλογική περίοδο του 2007 να προηγείται μόλις με μία μονάδα η Ν.Δ. μετά τις πυρκαγιές της Ηλείας, αλλά 30 μέρες μετά να κερδίζει ο Καραμανλής με 5,5% το ΠΑΣΟΚ. Είδα επίσης από ένα ασήμαντο γεγονός πέρυσι στον χιονιά και στο κλείσιμο της Αττικής Οδού να χάνονται 2 μονάδες από τη Ν.Δ. και να τις ξαναπαίρνει δύο μήνες μετά. Συμπέρασμα, οι μετρήσεις γενικώς αποτυπώνουν ένα κλίμα όταν συμβαίνει ένα γεγονός και μάλιστα τόσο ηχηρό. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. (ή όχι) θα κριθεί σε πρώτο στάδιο στις 21 Μαΐου, αν θα κινηθεί κοντά στο 33%-34% δηλαδή και κυρίως στη δεύτερη, δηλαδή στις 2 Ιουλίου, αν θα φτάσει το 37%-38%. Οπότε χαλαρώστε και αφήστε τον καθένα να κάνει τη δουλειά του.

Θα είναι έκπληξη

-Έκπληξη θα αποτελέσει εάν απόψε το βράδυ η DBRS προχωρήσει στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης από τον Καναδά που ανήκει στη Morningstar είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος οίκος έχει τοποθετήσει την Ελλάδα μόλις μία βαθμίδα χαμηλότερα (BB high) από τη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα, με σταθερή προοπτική. Προ ημερών η Scope Ratings έκανε κράττει και διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ+ για την ελληνική οικονομία, μια θέση κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, με θετικό το outlook. Το μεγάλο ραντεβού όμως είναι τον Απρίλιο καθώς τότε αναμένεται ο χρησμός της S&P, περίοδος που λογικά θα έχει ξεκαθαρίσει κάπως το πολιτικό σκηνικό. Σημειώστε πάντως πως ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, διατηρεί την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στους επόμενους μήνες.

Στην Αθήνα για δουλειές στελέχη της Ιntel

-Στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη της Ιntel, του αμερικανικού γίγαντα από τη Santa Clara της Καλιφόρνια και συζητούν για την επένδυση στην Ελλάδα. Ρώτησα ο αφελής: Για εργοστάσιο microchips; «Όχι», μου απάντησε η πηγή, προσθέτοντας: «Η μονάδα παραγωγής microchips που φτιάχνουν στη Γερμανία κοστίζει 30 δισ. Και μάλιστα το 40% των κεφαλαίων το εισφέρει η Γερμανία». Από ό,τι κατάλαβα, το είδος της επένδυσης που θα κάνει η Ιntel στην Ελλάδα είναι αυτό που συζητείται τώρα.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα Ηλιόπουλου

-Εκδικάστηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα του Μ. Ηλιόπουλου για τη Γενική Συνέλευση της ΜIG και την Τράπεζα Πειραιώς. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Oι μεζονέτες του Μαρούλη στο Κεφαλάρι

-Παρά την άνοδο που παρατηρείται στις τιμές των ακινήτων υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αυτά δεν… φεύγουν με τίποτα. Μια από αυτές αφορά το συγκρότημα με τις 8 πολυτελείς μεζονέτες που είχε χτίσει προ ετών η Ιόνιος Τεχνική στο Κεφαλάρι. Πρόκειται για μια από τις εταιρείες με τις οποίες είχε «διαπρέψει» στην αγορά των μεγάλων έργων και των κατασκευών ο εργολάβος Γιάννης Μαρούλης. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος με «όχημα» την ΑΕΓΕΚ, την οποία απέκτησε μετά την πτώχευσή της το 2007, κέρδισε συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων κυρίως μέσα από την πολιτική των υψηλών εκπτώσεων που σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν και το 50%. Ανάμεσα σε αυτά και το πολύπαθο μετρό Θεσσαλονίκης, που όπως όλοι ξέρουμε «εκτροχιάστηκε» και κατέληξε στα χέρια της Άκτωρ, καθώς και κάποιες άλλες μεγάλες συμβάσεις που έμειναν κυριολεκτικά… στον δρόμο. Κάπως έτσι η ΑΕΓΕΚ πτώχευσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Από 462.400 ευρώ έως 582.400 ευρώ οι τιμές αλλά δεν...

-Για να επιστρέψω στις μεζονέτες στο Κεφαλάρι που θεωρούντο το εναπομείναν «ασημικό» της «Ιόνιος», είναι χτισμένες σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 2.022 τ.μ. με προσόψεις επί των οδών Κερκύρας και Ζακύνθου. Οι μεζονέτες έχουν εμβαδόν από 361,78 τ.μ. η μικρότερη έως και 430,25 τ.μ. η μεγαλύτερη και ξεκίνησαν να βγαίνουν στο σφυρί εδώ και κανένα χρόνο, με τιμές πρώτης προσφοράς αρχικά από 578.000 ευρώ έως 728.000 ευρώ και με συνολική τιμή εκκίνησης στα 5 εκατ. ευρώ. Λόγω των διαδοχικών άγονων πλειστηριασμών περάσαμε στις «εκπτώσεις» όπου ο πήχης «κουρεύτηκε» αισθητά. Έτσι την Πέμπτη 9 Μαρτίου χτύπησε και πάλι το σφυρί, με τις τιμές να έχουν υποχωρήσει από 462.400 ευρώ έως 582.400 ευρώ και με τη συνολική τιμή εκκίνησης να έχει μειωθεί στα 4 εκατ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά έμειναν και πάλι στα αζήτητα

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (προς το παρόν) μένει ΕΛΛΑΚΤΩΡ

-Δεν είναι προς διάθεση η ΑΚΤΩΡ κατασκευαστική, μετά την ατυχή εμπειρία, για να πω κομψά το φιάσκο με τους Δ. Κούτρα και Κ. Τσέντα. Παρά την αθροιστική εμπειρία στα έργα ενός αιώνα και βάλε που διαθέτουν οι δυο κατασκευαστές, οδηγηθήκαμε σε ένα απογοητευτικό ναυάγιο και τώρα η ΑΚΤΩΡ φαίνεται προς το παρόν πως θα παραμείνει στον όμιλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Αττική Οδός σας εύχεται καλό Φθινόπωρο

-Το βιβλίο λέει ότι μια μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης έχει μεγαλύτερη αξία όταν τα επιτόκια της αγοράς κυμαίνονται μεταξύ 1% και 2,5%. Όταν τα επιτόκια της αγοράς εκτινάσσονται στο 7% και 8%, τότε η αξία της σύμβασης μειώνεται. Η ορθότητα του συγκεκριμένου κανόνα βέβαια, εξαρτάται από το τίμημα που προσφέρεται για την παραχώρηση. Με τα δεδομένα των αγορών να συγκλίνουν ότι οδεύουμε προς υψηλότερα επιτόκια, θεωρητικά θα έπρεπε να είχε επιταχυνθεί η διαδικασία δημοπράτησης της παραχώρησης της Αττικής Οδού ώστε να αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη το ελληνικό δημόσιο. Ωστόσο, ο σχετικός διαγωνισμός ατύχησε. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για Φεβρουάριο δεν περπάτησε και η νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι τώρα η 29η Μαΐου. Πόσο πιθανό θεωρείτε να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές, όταν η 21η και 28η Μαΐου θεωρούνται σήμερα οι πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών; Οπότε το πιθανότερο σενάριο σήμερα είναι ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό να γίνει το Φθινόπωρο.

Ναι μεν, αλλά...

-O τουρισμός το 2023 τα πάει πολύ καλά, πάνω ακόμη κι από το 2019, καθώς με βάση τα μέχρι στιγμής νούμερα του ΕΛ.ΒΕΝ. στην κίνηση εσωτερικού/ εξωτερικού παρουσιάζει αύξηση 2%. Το στοιχείο προέρχεται από τη χθεσινή παρουσίαση για την πορεία του τουρισμού και το προφίλ των ξένων επισκεπτών της Αθήνας, όπου παρευρέθηκε και ο CEO της Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών Γιάννης Παράσχης. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη και είπε σχετικά: " Είναι τραγικό αυτό που συνέβη και υπάρχει μεγάλο πένθος και οργή. Σε ό,τι έχει να κάνει, ειδικά με τον τομέα των μεταφορών, είναι ένα γεγονός που επηρεάζει σε ένα γενικότερο πλαίσιο τον κλάδο. Από την άλλη, δεν θεωρώ ότι το γεγονός αυτό καθαυτό θα επηρεάσει την πορεία του τουρισμού, εκτός κι αν οδηγήσει σε παρατεταμένες εικόνες στα διεθνή δίκτυα και ΜΜΕ σε σχέση με καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες που είχαν να αναπαραχθούν για την Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια), αυτό θα μπορούσε να έχει μία επίπτωση στον τουρισμό της πόλης".

Πουλούσαν οι Έλληνες, αγόραζαν οι ξένοι

πολυαναμενόμενη χρηματιστηριακή διόρθωση συνέβη, με αφορμή ένα πραγματικό, τραγικό γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα και τις προβλέψεις. Οι Έλληνες διαχειριστές και επενδυτές, σαφώς πιο συναισθηματικοί και άμεσα επηρεασμένοι από τις δραματικές εξελίξεις αλλά και τις ειδήσεις που ακολούθησαν του δυστυχήματος, ουδεμία διάθεση για αγορές μετοχών επέδειξαν. Αντιθέτως, έσπευσαν νωρίς-νωρίς να κλείσουν τις ανοιχτές θέσεις προσφέροντας την ευκαιρία, στους ξένους επαγγελματίες της αγοράς να διορθώσουν το μείγμα των χαρτοφυλακίων τους. Το γενικό -μέχρι σήμερα- συμπέρασμα είναι ότι ο τζίρος στην αγορά μας φθίνει στις πτωτικές συνεδριάσεις και αυξάνεται στις ανοδικές. Με την εκλογική αγωνία να απομακρύνεται -τουλάχιστον χρονικά- τα σημάδια των καιρών είναι ευοίωνα, αν κοιτάξει κανείς τι γίνεται στις άλλες μεγάλες αγορές του πλανήτη.

Τι είδαν οι αναλυτές στο deal της ΔΕΗ στη Ρουμανία

-Τα πρώτα σχόλια των αναλυτών για την εξαγορά της ΔΕΗ εστιάζουν στη στρατηγική παρουσία που αποκτά πλέον η Επιχείρηση στα Βαλκάνια και στη δυνατότητα να καταστεί σημαντικός παίκτης στην αγορά, στο μεγάλο βήμα που τη φέρνει πιο κοντά στον στόχο για ΑΠΕ 5 GW έως το 2025 αλλά και και τα οφέλη σε επίπεδο μεγεθών. Η Eurobank Equities αναδεικνύει τη γεωγραφική διαφοροποίηση που επιτυγχάνει η ΔΕΗ αλλά και την ευνοϊκή αποτίμηση του deal, βλέπει όμως και έναν κίνδυνο που έχει να κάνει με το ρυθμιστικό πλαίσιο στη Ρουμανία. Εξάλλου, οι κόντρες των Ιταλών της Enel για διάφορα θέματα στη χώρα (και κυρίως για την έκτακτη φορολόγηση) συχνά απασχόλησαν τα ρουμανικά media. Επί του παρόντος η μετοχή της ΔΕΗ επέστρεψε... με φόρα πάνω από τα 8 ευρώ και φλέρταρε με τα 8,32 ευρώ ενδοσυνεδριακά με καύσιμο το deal εξαγοράς της Enel Romania, αλλά και τις προσδοκίες για νέα κίνηση στη Βουλγαρία.

Μέγα ανθολόγιον Απόστολου Βακάκη (Εκδοση πλήρης και βελτιωμένη)

-Επειδή ο Απόστολος Βακάκης δεν είναι μια προσωπικότητα διαχειρίσιμη σε δημοσιογραφικούς χρόνους, επανέρχομαι με το best of της Γενικής Συνέλευσης. Με την άνεση που του δίνει η μεγάλη επιτυχία και το πολύ χρήμα, ο Mr Jumbo μπορεί να λέει δημοσίως αυτά που σκέπτεται, χωρίς δισταγμούς. Απολαύστε τον: Για πιθανή απόσυρση και διάδοχη κατάσταση Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ. θα ήθελα να με αποσύρουν γιατί τους ζαλίζω αλλά δεν... Δεν ξέρω και τι να κάνω. Ίσως ανοίξω σουβλατζίδικο! Η υποχρέωσή μου είναι να δουλεύω. Θα αποφασίσει ο Θεός, δεν θα αποφασίσω εγώ να μην έρθω στην εργασία. Εάν αποφάσισε ο Θεός, ουδείς αναντικατάστατος. Για νέες αγορές στόχους Κροατία και Σλοβενία είναι ενδιαφέρουσες χώρες, αλλά για τη νέα γενιά. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη Ρουμανία, εκεί θα έχουμε μεγάλο εύρος και βάθος επενδυτικό. Για τιμές και καταναλωτή Έχω πάντα την ισχυρή γνώμη ότι δεν υπάρχει βλάκας καταναλωτής. Έχει εκλείψει εδώ και πολύ καιρό. Άρα ο καταναλωτής ψηφίζει με λεφτά που έχει στην τσέπη του και κάνει επιλογές μεταξύ υπαρκτών εναλλακτικών. Για άλλες χώρες/αγορές (Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο) Το μήνυμα που παίρνω από εκεί, είναι ότι ναι, μιλάμε, πλακωνόμαστε, όμως δεν πειράζουμε το αμάξι που μας πάει στη δουλειά μας το πρωί… Εδώ έχουμε τόσο έντονο το συναίσθημα της εντάσεως που μπορεί να πειράξουμε και το αμάξι που μας πάει στη δουλειά μας και άρα να χρειαστεί να πάμε με τα πόδια. Άρα δεν ανησυχώ για τη Βουλγαρία, παρόλο που το εισόδημά τους είναι διαφορετικό από εδώ. Για τα ακίνητα της Jumbo Εχουμε αγοράσει πολλά ακίνητα. Ενα μέρος της επιτυχίας μας είναι ότι αγοράζουμε τα ακίνητά μας. Ισως τα 2/3 είναι ιδιόκτητα. Δεν το ξέρω, όσο περισσότερη πληροφόρηση δίνεις, περισσότερο μπερδεύεσαι. Τα λεφτά μάς ενδιαφέρουν. Πρόταση για ΑΕΕΑΠ Είμαι ενάντια σε αυτά. Είναι ενάντια στα συμφέροντα των μετόχων. Το Jumbo έχει αποτίμηση που στην πράξη είναι 3 φορές ο τζίρος της. Τι να σου κάνει τώρα το ακίνητο. Το θέμα είναι να διατηρήσεις στρατηγική με αποδόσεις αντίστοιχες του Jumbo. Τώρα να προσπαθείς να βγάλεις δυο σταγόνες παραπάνω είναι τρίχες. Γιατί αυτό σε αποπροσανατολίζει σαν διοίκηση. Δεν γίνεται αυτό χωρίς διατάραξη της προσοχής σου. Είπαμε, μία δουλειά, την κάνουμε μέτρια και κάθε χρόνο λίγο καλύτερα απ’ την προηγούμενη. Όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν και είναι φοβικά. Για πιθανότητα εξαγορών Ένας απ’ τους μεγαλύτερους εφιάλτες είναι να ονειρεύεσαι εξαγορές. Τέτοιο δεν θα ονειρευτώ ποτέ. Δεν αγοράζεις ποτέ. Έχεις αρκετά τα προβλήματα που και τζάμπα να μου δίνανε μια επιχείρηση θα έλεγα «γιατί μου τη δίνουν», άρα «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Ποιοι ψάχνουν για βαζελίνη Είμαστε καλύτερα απ’ τους άλλους. Ήμασταν πιο πονηροί απ’ τους άλλους. Όταν πέρυσι έλεγα πως δεν αγοράζουμε τίποτα που θεωρούμε ότι η σχέση τιμής - προσφοράς είναι δυσανάλογη με αυτά που μπορεί ο καταναλωτής. Κάποιοι τότε μου έκαναν εισηγήσεις άλλες… Αυτοί οι ίδιοι ψάχνουν τώρα για βαζελίνη. Αυτά είναι ωραία, αλλά στο τέλος σου μένει μια πίκρα και ένας πόνος! Για Κίνα και Τουρκία Οι χώρες που αντικατέστησαν το προϊόν από Κίνα ήταν ακριβότερες. Αυτός που αγόρασε από άλλες χώρες πρέπει πρώτα να το διώξει και μετά να δει εάν θα πάει ξανά η Κίνα. Η Κίνα παραμένει εργοστάσιο του κόσμου. Η Τουρκία έδωσε διέξοδο λόγω αδύναμης λίρας που είχε. Δεν θα το κάνει για πάντα. Βλέπουμε ότι η Τουρκία διολισθαίνει σε τεράστια ύφεση. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι θέμα χρόνου πριν μπει το ΔΝΤ και γίνει μπάχαλο. Εάν τρέχει ο πληθωρισμός με 100% τι συζητάμε. Μιλάμε για δύο οικονομίες, μία εσωτερική και μία εξαγωγική. Εγώ διαβάζω εισηγήσεις για επιστροφή στην Κίνα. Τελικά θα γίνει αυτό αλλά πιο αργά και νωχελικά, καθώς υπάρχουν αποθέματα. Η Λαγκάρντ που κάνει μανικιούρ, πεντικιούρ και μπικίνι Προσδοκούμε σε αποπληθωρισμό. Αρέσει δεν αρέσει στην αγορά θα αποπληθωριστεί διότι οι κεντρικές τράπεζες συνεχώς αυξάνουν τα επιτόκια. Η Λαγκάρντ που κάνει μανικιούρ, πεντικιούρ και μπικίνι… πάει πιο σιγά. Η Ευρώπη έχει λιγότερο σεβασμό στους κανόνες της αγοράς. Αφού το δολάριο αρχίζει να επανισχύεται σημαίνει ότι κάτι δεν κάνει καλά η Λαγκάρντ. Αυτό δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνει. Προσποιείται. Αυτοί κοιτάνε μην τους ξεφύγει το μισθολογικό κόστος διότι έτσι το προσωρινό θα γίνει μόνιμο και θα μπούμε σε σπιράλ πληθωρισμού. Τι απεχθάνομαι Αναπροσαρμογές μισθών κάναμε. Δεν θέλουμε όμως να τα λέμε. Κάναμε και το '22 και το '23. Τα κάνουμε σιωπηλά. Δυο πράγματα απεχθάνομαι: Το αυτονόητο δικαίωμα του εργαζομένου για αύξηση και να κάνεις κοινωνική προβολή με τα λεφτά των άλλων… δεν μ’ αρέσει αυτό που κάνουν πολλοί. Δίνουμε παραπάνω απ’ αυτά που μπορούμε; όχι. Εμείς όμως τα δίνουμε σιωπηλά. Αυτά που λένε περί σκλαβοπάζαρου, ότι παίρνουμε κόσμο στη γαλέρα και τον μαστιγώνουμε… είναι αστεία. Ο εργαζόμενος ξέρει τα δικαιώματά του, εάν βρίσκει καλύτερα φεύγει. Περί πολιτικής Δεν έχουμε πολιτική χροιά. Είμαι της άποψης ότι υπάρχει σωστό και λάθος. Τα δεξιά - αριστερά, ανέβα – κατέβα, δεν έχουν ουσία… Όσοι αντιληφθούν ότι υπάρχει μόνο σωστό και λάθος τότε αυτοί μπορούν να προχωρήσουν. Μέτοχος: Τα σέβη μου, κ. Βακάκη Βακάκης: Δεν είμαι παπάς, βρε… Άσε τα σέβη σου.